Arbeidsliv

Celine Herregården (t.v) og Tone-Marie Sæther er fornøyde med å ha fått jobb hos Kiwi Bislett. Butikksjef Jonatan Franzén skulle ønske at han kunne tilby flere jobb.

Celine og Tone-Marie danket ut 1249 søkere

En 20 prosent deltidsstilling hos Kiwi Bislett i Oslo fikk 1251 søknader. Det er ny rekord i antall søkere for en jobb i Kiwi.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 141.000 personer var arbeidsledige i august. Det er 52.000 flere enn før koronakrisen.

– Det var veldig surrealistisk da jeg fikk vite at jeg fikk jobben. Det var mange søkere, og man blir jo veldig stolt. Jeg har aldri jobbet i dagligvarehandelen før. At jeg fikk muligheten til å komme på intervju, gjorde meg veldig glad, sier Celine Herregården.

Beintøffe

Celine og hennes nye kollega, Tone-Marie Sæther, søkte på Kiwi-jobben etter at de hadde flyttet til Oslo for å studere.

– Det er rart å akkurat ha flyttet til Oslo og få en jobb med en gang. Jeg er fra et lite sted, og har jobbet to somre hos Kiwi, sier Tone-Marie, som studerer på OsloMet for å bli barnehagelærer.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Da Dagligvarehandelen besøkte Kiwi Bislett, var Tone-Marie bare noen minutter inn i sin første arbeidsdag. Hennes nye kollega Celine hadde sin andre arbeidsdag.

– Dagene går veldig fort. Det er tøffere enn jeg hadde trodd. Folk som jobber her er beintøffe, du må være rask og ha tungen rett i munnen. Det skjer noe hele tiden, sier Celine, som studerer markedsføring og salgsledelse.

Overrasket

Butikksjef Jonatan Franzén hos Kiwi Bislett er fornøyd med at det var så mange som søkte på stillingen.

– Jeg ble litt overrasket da jeg så hvor mange som hadde søkt. Det var litt av en jobb å komme igjennom prosessen, men til slutt ble det disse to. Jeg skulle ønske jeg kunne tilby flere jobb, men denne gangen ble det to nye ansatte. Jeg håper jeg kan tilby flere jobb lenger frem i tid, sier butikksjefen.

Kiwi-butikksjefen forteller at de ofte får inn mange søknader på deltidsstillinger i august på grunn av alle studentene som kommer til byen for å studere.

– Men det har aldri vært så mange søkere. Folk har fått øynene opp for det vi driver med, tror Franzén.

– Blandede følelser

I 2019 mottok Kiwi 99.003 søknader gjennom sitt søknadssystem, og det var da en ny rekord. Flest søkere på én stilling var 807. Per 31. august i år hadde kjeden mottatt 71.585 søknader til utlyste stillinger og 2.806 åpne søknader via sine nettsider.

– Hva tenker du om at Kiwi Bislett mottok 1251 søkere?

– Det er litt blandede følelser. Først og fremst er vi selvfølgelig glade for at så mange vil jobbe i Kiwi. De siste årene har vi opplevd vekst i antall søkere. Det er hyggelig å se at folk ønsker en karriere i Kiwi, og at flere har fått øynene opp for bransjen, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin.

Vanligvis har Kiwis side med ledige stillinger mellom 1.000 og 5.000 treff på én dag. 24. mars hadde siden 58.000 visninger og 26. mars hadde den 46.000 visninger. Sidene for karriere og ledige stillinger hadde totalt 1.035 millioner visninger i 2019. Hittil i år er antall visninger på over 1,4 millioner.

– Når 1251 søker på en deltidsstilling, sier det samtidig en del om situasjonen i arbeidsmarkedet. Det er mange flinke og flotte folk som står utenfor arbeidsmarkedet nå. Vi er glade for at vi har mulighet til å ansette mange, men vi skulle ønske at vi kunne ansatte enda flere, sier kommunikasjonssjefen.

– Hvordan tror du det vil bli fremover?

– Det er vanskelig å forutse. Vi tror jo at veksten vi har nå vil bremse opp når ting blir mer normalisert, grensehandelen gjenåpner og folk begynner å reise. Derfor har vi vært nødt til å ha flere i midlertidige stillinger fordi vi ikke vet om vi vil ha behov for så mange når forholdene går tilbake til normalen. Nå har vi over 1700 flere medarbeidere enn på samme tid i fjor. Vi har hatt en vekst på 25 prosent under koronaperioden, selvfølgelig med geografiske forskjeller.

Powered by Labrador CMS