Arbeidsliv

Tord Dale, tidligere politisk rådgiver og statssekretær og partner i klimarådgivningsselskapet Footprint, blir ny leder for bærekraft i Virke. Foto: John Trygve Tollefsen.

Han blir ny leder for bærekraft i Virke

Tord Dale blir ny leder for bærekraft i Virke. Dale begynner i jobben 6. januar 2021.

Publisert Sist oppdatert

Dale erstatter Camilla Skjelsbæk Gramstad, som begynner i en nyopprettet stilling som bærekraftssjef i Elkjøp Nordic. Dale var statssekretær og politisk rådgiver i Helsedepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet i regjeringen Stoltenberg, og har også vært daglig leder for klyngeorganisasjonen Maritimt Forum.

Erfaring fra bærekraftsarbeid

Dale begynner i jobben 6. januar 2021 og kommer nå fra stillingen som partner i klimarådgivningsselskapet Footprint. De siste årene har han særlig jobbet med klimaomstilling for kunder i matbransjen i Norge, og han har lang og bred erfaring fra bærekraftsarbeid.

– Selv om det ikke var målet, har jeg vel jobbet med grønn omstilling siden jeg startet i Fiskeri- og kystdepartementet i 2012. Da kom vi opp med ideen om grønne oppdrettskonsesjoner. Jeg startet i Maritimt Forum høsten 2014, samtidig som oljeprisen gikk i bunn. Det traff naturligvis både rederier, skipsverft og leverandører hardt. Alvoret og behovet for en langsiktig omstilling av en tungt oljebasert økonomi ble virkelig tydelig, sier Tord Dale i en pressemelding.

For Virkes medlemmer i handels- og tjenestenæringen er omlegging til en mer sirkulær økonomi den store utfordringen – og muligheten – de neste ti årene.

– Mot slutten av 2020 kommer Klimakur 2030 fra regjeringen, og neste år kommer den varslede sirkulærstrategien. Så kommer det en plan for tiltak på avfallsområdet. I tillegg ruller EU nå ut sin enorme pakke med både virkemidler og krav som næringslivet må forberede seg på. Dette vil påvirke virksomhetene i handels- og tjenestenæringen tungt, men potensialet er også stort. Jeg ser frem til å bidra til at Virkes medlemmer hevder seg i møte med tøff, internasjonal konkurranse, sier Dale.

Et viktig satsingsområde

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, er glad for at Dale takket ja til å lede det som er et viktig satsingsområde for Virke i årene som kommer.

– Åtte av ti nordmenn jobber i handels- og tjenestenæringen, og det vil bare bli flere. Det betyr at denne næringen er helt sentral for den omstillingen vi skal gjennom. Virke er og skal være en pådriver i arbeidet med å sørge for at norske virksomheter både omstiller seg og styrker sin konkurransekraft. Her kommer Tord til å spille en viktig rolle, sier Horneland Kristensen i en melding.

Powered by Labrador CMS