Annonse
Ansatte i dagligvarebransjen får voldsom skryt for sin innsats under koronavirus-utbruddet i sosiale medier. Foto: Kiwi        

Hylles som helter

– Butikkansatte i hele landet gjør en fantastisk jobb nå. Situasjonen vi står i er alvorlig og svært spesiell. Å sørge for at det er nok mat i butikkene og at folk får kjøpt det de trenger er en viktig og helt samfunnskritisk oppgave, sier Størksen.
– Butikkansatte i hele landet gjør en fantastisk jobb nå, sier direktør i Virke dagligvare Ingvill Størksen.

– Det er veldig kjekt å se at stadig flere får øynene opp for den fantastisk viktige jobben de gjør, ikke bare i alvorlige situasjoner som nå, men for at hver og en av oss skal ha mat på bordet også i mindre krevende situasjoner.

– Gjør en fantastisk jobb

Butikkansatte landet rundt er blant dem som må jobbe under koronakrisen. En del ansatte innenfor forsyning av matvarer regnes nå for å ha kritiske samfunnsfunksjoner og får tilbud om barnehage og skole for barna sine.

– Ansatte i norsk dagligvare gjør en fantastisk jobb hele året. Uten dem har ikke folk mat på bordet. Uten dem klarer ikke politikerne å oppnå viktige politiske mål. I en svært krevende situasjon som nå, ser heldigvis stadig flere at jobben de butikkansatte gjør er svært viktig. Respekten de får er høyst fortjent. Uten den fantastiske innsatsen til de ansatte i butikkene, på lagrene i varetransporten og i matproduksjonen, hadde situasjonen sett annerledes ut. De fortjener en stor takk – og stor respekt, mener Størksen. 

Fortjent

På Twitter og Facebook har flere nordmenn skrytt av jobben de ansatte i dagligvarebransjen gjør. En bruker på Twitter skriver: «Bra jobbet. De som jobber i butikk gjør en viktig jobb, og har alltid gjort det. Stå på og ta vare». En annen Twitter-bruker skriver «Dere er søren meg superhelter og fortjener all ros og respekt for det arbeidet dere gjør til daglig og ikke minst nå med alt stresset, ekstraarbeidet og smittefaren som kommer med folks hamstring».

– Hyllesten er helt fortjent! Jeg sier tusen takk fra hele mitt hjerte. Vi sitter i karantene noen dager til og venter på å få levert varer hjem på døren i morgen. Jeg er så takknemlig for at noen kommer og leverer maten til oss, sier leder for folkebevegelsen Spis opp maten, Mette Nygård Havre.
Leder for folkebevegelsen Spis opp maten, Mette Nygård Havre, er imponert over innsatsen alle butikkansatte gjør nå.

Forrige helg skrev Nygård Havre et innlegg på Facebook hvor hun oppfordret til å hylle de butikkansatte som står på.

– Jeg skrev innlegget fordi jeg er så imponert over innsatsen alle butikkansatte gjør nå. De jobber på spreng med å fylle hyller, desinfisere overflater og holde motet oppe. Svært mange av dem har ikke noe valg. De er garantert redde for at noen av kundene kan smitte dem, men de jobber likevel. 

– Vi tar for gitt mange viktige oppgaver som utføres i samfunnet. Nå håper jeg alle vil gi de butikkansatte et ekstra smil fordi de står på. Så håper jeg også at de butikkansatte vil føle seg mer verdsatt. De gjør en svært viktig jobb! 

– Stor respekt

Dette er noen av kommentarene Dagligvarehandelen har sett i sosiale medier:

«Nå er det tid for å innføre midt-på-dagen-stenging av matbutikker slik at de får bedre tid til å vaske og spise sin egen lunsj og fylle på varer uten stressende kunder i butikkene. Butikkansatte er noen av våre viktigste i dagens samfunn».

«Kassaarbeidere etter Covid-19 vil få samme status som krigsveteraner i USA. ‘They stood tall, and fought the only way they could for us, so we could live on’» skriver en annen. 

En bruker på Twitter skriver «Stor respekt for de i dagligvarebransjen!». En bruker på Facebook kommenterer følgende på en sak om dagligvarebransjen: «Helt uvurderlig – tusen takk for det samfunnsansvaret dere viser og den arbeidsinnsatsen dere legger ned !!!». En annen kaller butikkansatte for hverdagshelter. 

«Til alle dere på Kiwi, Coop, Rema, Bunnpris, Joker og alle de andre: Takk for at dere fortsatt ikke jobber hjemme!», skriver journalist i kulturavdelingen Geir Rakvaag i en kommentar i Dagsavisen.

Annonse
Annonse