Annonse
Kronprins Haakon blir orientert om den nye arbeidshverdagen til Gard Nordberg, Åse Linda Bakke og Trude Ramstad. Foto: Det kongelige hoff
Kronprins Haakon

– Takk til dere som står på hver dag

Skiftleder og tillitsvalgt Gard Nordberg fra Kiwi Grasmyr i Bamble kommune, ferskvareansvarlig Åse Linda Bakke fra Extra Vigrestad i Hå kommune og tillitsvalgt Trude Ramstad fra Rema 1000 i Åfjord kommune fikk møte kronprinsen på video og fortelle om arbeidshverdagen sin, skriver kongehuset i en pressemelding. Kronprins Haakon sa det var imponerende og viktig at dagligvaresektoren har holdt hjulene i gang i den vanskelige situasjonen samfunnet er i.

– Tusen takk til alle dere som står på hver dag for å få dette til å fungere, sa kronprins Haakon på video fra Skaugum.

Ros fra kunder

Gard Nordberg er glad for at folk setter pris på jobben butikkansatte gjør og fortalte at han til og med hadde blitt stoppet og takket på tur i skogen.

– Det er bra at kundene kommer bort til de som jobber i butikkene og sier at de gjør en viktig innsats og en god jobb. Det gjør dere virkelig, sa kronprinsen videre.

Nordberg synes det var en stor ære å snakke med kronprinsen. 

– Jeg er veldig takknemlig for at Slottet tar seg bryet med å ringe rundt til ulike yrkesgrupper. Kronprinsen var veldig koselig og godt forberedt. Han stilte oss flere spørsmål, om alt fra hvorvidt kundene tar hensyn, til hvordan vi ansatte i butikken tar vare på hverandre. Det var helt fantastisk å snakke med kronprinsen, sier Nordberg til Dagligvarehandelen.

Åse Linda Bakke deltok i videosamtalen sammen med Trude Ramstad. De har jobbet i samme butikk i henholdsvis 12 og 13 år.

– Vi har en fantastisk kronprins. Han er folkelig, lyttet til det vi hadde å si og forstod utfordringene vi har. Han presiserte flere ganger hvor viktig jobb vi har og at vi gjør en god jobb, og han synes det var imponerende hvor fort bransjen klarte å snu om for å fungere best mulig, sier ferskvareansvarlig Åse Linda Bakke ved Extra Vigrestad til Dagligvarehandelen, som snakket med kronprinsen over videokonferanse i rundt en halvtime.

– Har normalisert seg

De siste ukene har det blitt innført en rekke smittevernstiltak for å beskytte kunder og ansatte. Trude Ramstad berømmet kundene for at de hadde vært flinke til å følge rådene som butikken har gitt.

På spørsmål om hvordan de tre butikkmedarbeiderne opplevde situasjonen, fikk kronprinsen til svar at den nå har normalisert seg. De fortalte samtidig om den kaotiske hamstringen som fant sted 12. mars, samme dag som regjeringen varslet sterke tiltak for å hindre spredningen av koronaviruset. Gard Nordberg sa butikken hadde slått alle salgsrekorder, men med en bismak. Det var ingen grunn til å feire.

 

Annonse
Annonse