Gunvar Lenhard Wie, som til sommeren flytter til Milano.Til sommeren flytter Gunvar Lenhard Wietil Milano. Han blir Sjømatsrådets nye utsending i Italia.

Han blir Sjømatsrådets nye utsending i Italia

Redaksjonen
Publisert: 4. februar 2021 kl 09.21
Oppdatert: 4. februar 2021 kl 14.44

– Jeg er både stolt og ydmyk over at jeg har fått jobben som sjømatutsending i Italia. Dette er en stilling jeg har ønsket meg lenge, sier Wie i en pressemelding.

Den siste tiden har han jobbet i markedsavdelingen til Sjømatrådet, og der blir han helt frem til han starter opp i Italia.

– Vi gleder oss til å reise til Italia og jeg ser virkelig frem til å treffe alle næringsaktørene som jobber mot dette viktige markedet for norsk sjømat. Min ambisjon er å kunne bidra til vekst for norsk sjømat i markedet, og videreføre det gode markedsarbeidet som har vært gjort gjennom mange år i Italia, sier Wie.

Begynte på italienskkurs

Norsk tørrfisk er et viktig satsingsområde i det italienske markedet, og Wie forteller at han ledet et innsiktarbeid for norsk tørrfisk til det koreanske markedet.

– Da lærte jeg mye om tørrfisknæringen og aktiviteten i det italienske markedet. Jeg ble så begeistret at jeg faktisk begynte på italienskkurs, for jeg ville være mest mulig kvalifisert for denne drømmejobben, sier Wie.

Hovedoppgaven til Wie blir å representere og fremme norsk sjømat i Italia, hovedsakelig laks og tørrfisk, i nært samarbeid med norsk sjømatnæring.

Saken fortsetter under annonsen

– Flere gode kandidater

Direktør for Globale operasjoner, Børge Grønbech, er fornøyd med at det ble Wie. 

– Vi har vært igjennom en grundig intervjuprosess med flere gode kandidater, men med sin gode kjennskap til laksenæringen – og etter hvert kjennskap til tørrfisknæringen, samt hans internasjonale erfaring og ikke minst hans brennende engasjement for sjømatnæringen vår, har Sjømatrådet og næringen et veldig godt grunnlag for å videreutvikle det italienske markedet for norsk sjømat, sier Grønbech.

Wie tar over etter Trym Gundersen, som avslutter sitt opphold i Italia til sommeren.