Jamali til topps

Are Knudsen
Publisert: 15. juni 2021 kl 07.37
Oppdatert: 15. juni 2021 kl 08.17

Han sørger personlig for at handikappede kunder får varene levert hjem på døren, ser til at kollegene har det bra, og tropper gjerne opp på jobb når han har fri. Slike medarbeidere vokser ikke på trær, og sist uke ble Jamali Helaleddin kåret til Årets butikkmedarbeider av OHF Dagligvaregruppen.

– Dette betyr mye! Jeg hadde ikke trodd jeg skulle vinne, det var så mange andre flinke kandidater i finalen, sier Jamali Helaleddin, som skynder seg å legge til:

– Men dette er ikke min seier, det er hele laget.

Utmerket seg

Tirsdag troppet nemlig representanter for Dagligvaregruppen i Oslo Handelstands Forening (OHF) og Rema 1000s hovedkontor opp hos Rema 1000 Hellerud. Med seg hadde de diplom, blomster og en personlig gavesjekk på 5.000 kroner. I tillegg mottok butikken en gavesjekk på 10.000 kroner til sosiale formål.

– Det var mange gode kandidater i år, men Jamali utmerket seg med sitt høye tempo, sin positivitet og hvordan han alltid har kundene i fokus, sier juryleder Claus Richard Eriksen, som til daglig er kjøpmann i Spar Tåsen i Oslo.

Det er andre gang dagligvaregruppen i OHF kårer Årets butikkmedarbeider. Det konkurreres på tvers av alle kjeder, og de nominerte kommer fra butikker i hovedstadsregionen, inkludert deler av de områdene i Viken som tidligere het Akershus og Østfold. Kandidatene er både vurdert ut fra nominasjonsbrevene, og gjennom mystery shopper-besøk utført av jurymedlemmene.

– Vi har vært her og sett deg i sving, og det har vært en fryd å se hvordan du jobber, sier Eriksen henvendt til prisvinneren.

I alle disse elleve årene har jeg vært stolt av å jobbe i Rema 1000 hver eneste dag

Glad i jobben

Jamali har elleve års fartstid i kjeden, hvorav de fire siste som meieri- og frukt- og grøntansvarlig på Rema 1000 Hellerud.

– Og i alle disse elleve årene har jeg vært stolt av å jobbe i Rema 1000 hver eneste dag, smiler han.

Det var kjøpmann Thor Fredrik Skar Larsen med de øvrige ansatte i ryggen, som nominerte Jamali Helaleddin til prisen Årets butikkmedarbeider.

Kjøpmannen beskriver Jamali som en svært viktig nøkkelmedarbeider, som tar ansvar og gir mye av seg selv.

– Han er rett og slett en fantastisk medarbeider og et fantastisk menneske. Han kommer til og med innom når han har fri, og påstår at det er fordi han får gratis kaffe. Men vi ser jo at han egentlig kommer for å passe på at alt er på stell i avdelingene hans, humrer Skar Larsen.

Et hjertebarn

Og at Jamali har dreis på jobben, er det ingen tvil om. Frukt- og grøntandelen ligger stabilt på mellom 13 og 14 prosent, og svinnet på magre 1,7.

– Det handler bare om å bestille rett mengde varer til rett tid, sier hovedpersonen selv beskjedent.

– Men frukt- og grøntavdelingen er hjertebarnet mitt, og det er viktig for meg at kundene får en god opplevelse hver dag, understreker Jamali, som er på plass fra klokken halv seks om morgenen for å ha alt klart til dørene åpner.

God kollega

Da det ble klart at Jamali er Årets butikkmedarbeider, strømmet de andre ansatte til for å gratulere. Det er ikke så rart, for selv er han opptatt av at alle skal trives og ha det bra. Han avløser kollegene i kassen når han har tid, eller gir dem en kaffe eller noe annet å drikke når det har vært hektisk. Han er også den som alltid finner frem en kake når en kollega har bursdag.

– Jamali har også ansvar for en av våre medarbeidere som har sterk autisme, og det er utrolig imponerende å se hvordan han følger opp vedkommende, roser kjøpmannen, som beskriver vinneren som «den mest fantastiske medarbeideren jeg har hatt i min 20 år lange dagligvarekarriere».

Har vært heldig

Jamali Helaleddin kom til Norge fra Afghanistan i 2009, lærte seg norsk og fikk snart jobb i den lokale dagligvarebutikken.

– Det var i Rema 1000 Lom, og jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten der. Jeg har egentlig vært veldig heldig og truffet de rette folka, folk som har gitt meg muligheten til å utvikle meg. Det er jeg veldig takknemlig for, sier han.

Men mye tyder altså på at de som treffer på Jamali, er ganske heldige de også.