Arbeidsliv

Årets kvinner: Butikksjef Mette Mari Leseth hos Kiwi Bjugn er valgt som butikksjefenes representant i KKs «Årets kvinner». Foto: Privat

Kåret som butikksjefens representant i KKs «Årets kvinner»

Hvert år kårer KK «Årets kvinner». I år har bladet trukket fram flere grupper, hvor butikksjef Mette Mari Leseth hos Kiwi Bjugn er valgt som butikksjefenes representant.

Publisert Sist oppdatert

– Det var kjempestas. Jeg er fast leser av KK, så det var veldig gøy å være med på en slik kåring og få representert butikksjefene som gjør en god jobb, sier Leseth.

Dette var juryens begrunnelse i KK: «I annerledesåret 2020 er det tusenvis av kvinner (og menn selvsagt, men hos oss har vi valgt å fokusere på kvinnene) som har stått i den nye frontlinjen. De som ikke kunne skynde seg hjem og gjemme seg under pleddet da koronaen traff. De som måtte stå i front for og sørge for at samfunnet ikke stoppet opp. De som sørget for at det var mat i hyllene, at det var rent og smittefritt der vi måtte ferdes, de som støttet og trøstet og hjalp dem som ble syke og måtte legges inn på sykehus, og alle de som hadde undervisning på Teams eller spritet små hender dag ut og dag inn og trøstet og hjalp så godt de kunne. Alle disse fortjener en massiv hyllest, og er årets kvinner alle som en! Vi hyller den nye frontlinjen».

Leseth startet for første gang i dagligvarebransjen for ti år siden, som butikksjef i butikken hun arbeider i dag.

– Jeg er veldig glad i å jobbe. Dette er et yrke som krever høy arbeidsinnsats. Ti timer føles som ti minutter. Jeg liker at jeg i stor grad får styre min egen hverdag. Dette er en jobb med høyt tempo, som passer meg perfekt, synes butikksjefen, som beskriver seg selv som en rettferdig og ærlig sjef, som setter høye krav.

Da koronapandemien traff Norge, førte det til hamstring i butikkene. Leseth opplevde nedstengningen som surrealistisk.

– Vi har aldri vært med på noe lignende. Det hele skjedde så brått. Da koronaen først kom, synes jeg kundene våre reagerte bra. Vi opplevde ikke noen krisestemning. Alle innrettet seg, og smitteverntiltakene kom raskt på plass. Kiwi var også raske til å beskytte oss og kundene.

Les mer i ukens utgave av Dagligvarehandelen!

Powered by Labrador CMS