Full kontroll: Faiza Najeeb har full kontroll på alle kriker og kroker, fastslår ifølge butikksjefen. Nå er hun én av fire finalister i kåringen Årets butikkmedarbeider.

Årets butikkmedarbeider:

Skyhøyt nivå

Are Knudsen
Publisert: 21. mai 2021 kl 09.25
Oppdatert: 21. mai 2021 kl 10.25

Faiza Najeeb ved Kiwi Trikkesløyfa, Sofie Sol Hammersland ved Kiwi Markveien, Jamali Helaleddin ved Rema 1000 Hellerud og Ndumbeh Sallah ved Narvesen Oslo Sentralstasjon. Det er de fire finalistene i Årets butikkmedarbeider, som arrangeres av dagligvaregruppen i Oslo Handelsstands Forening (OHF).

Skyhøyt nivå

– Vi hadde litt fære kandidater enn i fjor, men til gjengjeld er nivået skyhøyt, sier jurymedlem og Bunnpris-kjøpman Knut Lislegaard til Dagligvarehandelen.

– I fjor hadde vi et knippe kandidater som tidlig skilte seg ut i mengden. I år er det rett og slett et jevnt, høyt nivå, og vi har hatt grundige diskusjoner i juryen før vi landet på disse fire finalistene.

Ifølge Lislegaard har særlig Kiwi-butikksjefer vært ivrige med å sende inn nominasjoner i år.

– Kanskje ble de ekstra inspirert etter at Maria Senhaji Andersen ved Kiwi Hegdehaugsveien vant i fjor.

Nøkkelmedarbeider

Saken fortsetter under annonsen

Narvesen-medarbeider Ndumbeh Sallah (se side 18), ble tidligere i år kåret til «Årets selger i Narvesen 2020» under det årlige riksmøtet til Reitan Convenience. Ndumbeh beskrives av kjøpmann Vårin Bolstad som en som er fleksibel og stiller opp på alle mulige måter uten å bli spurt.

Rema-kjøpmann Thor Fredrik Skar Larsen har nominert frukt- og grøntansvarlig Jamali Helaleddin. Han omtales som en svært viktig nøkkelmedarbeider, som tar ansvar, og bryr seg om sine kollegaer.

– Jamali er rett og slett den mest fantastiske medarbeideren jeg har hatt i min 20 år lange dagligvarekarriere, skriver Skar Larsen i sin nominasjon til juryen.

Løkka-jente

Sofie Sol Hammersland er vokst opp på Grünerløkka, og beskrives som en «gladlaks» av butikksjef Ida Staubo i Kiwi Markveien.

– Hun flyr fra det ene til det andre på null komma niks, smiler og sier hei til alle på sin vei, og har stålkontroll på arbeidsoppgavene som skal gjennomføres, forteller Staubo.

Midtveis på trikkelinja fra Ullevål sykehus til Ullevål arena ligger Kiwi Trikkesløyfa, der årets siste finalist holder til. Faiza Najeeb kommer fra opprinnelig fra Pakistan, og flyttet til Norge i 2006. Hun startet som tilkallingshjelp i 2013, har fullført alle Kiwi-kurs og deretter klatret opp karrierestigen. I dag er hun teamleder i full stilling, med ansvar for frukt og grønt og frysevarer.

Saken fortsetter under annonsen

– Hun er som en hauk når hun er på jobb. Full kontroll på alle kriker og kroker, både i butikken og på lageret, fastslår butikksjef Emma Maria Svärdh.