nyheter

Grace Reksten Skaugen.

Årets styreleder

Grace Reksten Skaugen er den første kvinnelige styreleder som får prisen "Årets Styreleder". Styreanalytiker Gunnar Eckbo forklarer Orapp.nos lesere hvorfor hun vant.

Publisert Sist oppdatert
Grace Reksten Skaugen, nyter stor respekt for sitt arbeid i Entra Eiendom hvor hun har klart å balansere mellom det forretningsmessige og offentlig hensyn. Derfor tildeles hun i dag den prestisjefylte prisen av Visepresidenten i NHO, Lisbeth Berg-Hansen.

- Det har blåst rundt Entra Eiendom den siste tid, men Grace har håndtert dette på en utmerket måte ved å tydeliggjøre hva som skjedde og trekke inn en objektiv tredje part til å granske saken, uttaler styreanalytiker Gunnar Eckbo som også har vært leder av juryen.

Hva skiller en god styreleder fra en dårlig styreleder?

- Økonomiske resultater sier mye. Det samme gjør omtale i media. Den bør ikke være negativ. Dessuten er det viktig at styret preges av åpenhet og kreativitet sier Eckbo til Orapp.no.

Hvordan da?

- Alle styremedlemmer skal ha lik informasjon. Ingen skal sitte i et styremøte med følelsen av at en beslutning er tatt på forhånd. Enkelte ganger avtaler styreleder ting på gangen med sine allierte, og styremøtet er bare sandstrøing. Det er ikke bra, sier Eckbo og fortsetter:

- Reksten har laget en kultur i styret som tillater at man kan komme på styremøtet og diskutere fritt. Hun har bygget opp en kultur hvor alle blitt lyttet til og respektert. Alle, inkludert de ansattes representant, får snakke, uten å bli buet ut.

At åpenheten skal gjelde utenfor styrerommet er ikke like opplagt.

- Ingen har krav til å se styreprotokollen, sier Eckbo.

Hva mener du med et kreativt styre?

- Styret skal være en sparringspartner overfor administrasjonen. De bør være gode på å se nye muligheter. Dessuten bør et styre ha utenlanske styremedlemmer fra samme bransje, som har erfaringen med innovasjon, og som kan fortelle om sine eventuelle fiaskoer og suksesser, sier Eckbo, ,og avslutter:

- Grace Reksten Skaugen har en klar og tydelig profil, og er meget dyktig til å prioritere riktige saker. Dessuten nyter hun meget stor respekt for personlig integritet.

Powered by Labrador CMS