Nyheter

Peter A. Ruzicka ønsker å få norsk næringsliv med på en felles mobilisering for FNs bærekraftsmål. Nå har han invitert andre til å delta på et et bærekraftslag, der avspark vil finne sted under Norway Cup senere i sommer. Laget skal ledes av statsminister Erna Solberg.

Tror ikke matindustrien bryr seg om miljøet

Publisert Sist oppdatert

Et flertall av norske forbrukere tror ikke at mat- og dagligvareprodusentene bryr seg om miljøet, eller at de er opptatt av å redusere emballasjebruken.

Det fremkommer i en undersøkelse TNS Kantar har gjennomført på oppdrag fra Orkla. Undersøkelsen viser at 34 prosent av den norske befolkningen er enig i påstanden om at «de som produserer mat og andre dagligvarer bryr seg ikke om miljøet». Størst skepsis er det blant de under 30 år. Videre svarer 52 prosent av befolkningen at mat- og dagligvareprodusentene ikke er opptatt av å redusere bruken av emballasje. Hele 50 prosent mener det er forbrukerne selv som gjør mest for miljøet, mens bare 2 prosent svarer at dagligvareleverandørene gjør mest.

– Denne undersøkelsen tydeliggjør at vi har en vei å gå. Vi fortsetter vårt bærekraftsarbeid og vil vise at vi tar vår del av ansvaret for miljøet. Som Nordens ledende merkevareselskap ønsker vi å være i front med å utvikle bærekraftige produkter, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla i en pressemelding.

På et frokostmøte på Sentralen i Oslo onsdag, hvor også statsminister Erna Solberg deltok, kunne han presentere hvordan Orkla vil jobbe med miljø og bærekraft frem mot 2025. Målene innebærer blant annet en gradvis overgang til fornybar energi, halvering av matavfallet, økt ressursgjenvinning og at emballasjen som brukes skal være 100 prosent resirkulerbar.

Ruzicka ønsker å få andre deler av norsk næringsliv med på en felles mobilisering for FNs bærekraftsmål. Under frokostmøtet med statsministeren inviterte han derfor ti andre selskaper til å bli med på et bærekraftslag, der avspark vil finne sted under Norway Cup senere i sommer. Statsminister Erna Solberg, som har spilt bærekraftsballen over til en rekke statsledere rundt om i verden, vil stille som lagleder for næringslivslaget under Norway Cup.

Powered by Labrador CMS