Nyheter

Sterke saus-produkter som brenner fra Sausialdepartementet.

Drit Forbanna: Lanserer Sausialdepartementet på Fornebu

Publisert Sist oppdatert

Gründer Pål Dyrø-Gladsø har i to år hatt suksess med Drit Forbanna AS som snart nærmer seg en omsetning på ti millioner kroner. Nå åpner han sitt eget sausialdepartement rett ved det gamle flytårnet på Fornebu utenfor Oslo. Sausialminister Pål Dyre-Gladsø garanterer en råsterk og tårevåt åpning.

Og det handler om sterke sauser – noen svært så sterke sauser – når Sausialdepartementet åpner dørene på søndag klokken 12:00. «Hotte» sauser er en internasjonal sterk trend. Sausialdepartementet ønsker i så måte å ta en råsterk posisjon innen kategorien her til lands.

Mens Drit Forbanna AS først og fremst satser på egenproduserte produkter, så vil Sausialdepartementet kjøpe inn spesialprodukter fra ulike nasjonale og internasjonale produsenter.

– Jeg er vel den eneste ministeren som nekter å møte i statsråd. Vi satser på å bli en utvidet del av regjeringen, sier gründer Pål Dyrø-Gladsø og daglig leder hos Sausialdepartementet i en pressemelding.

Og det er ingen hvem som helst som skal åpne det nyrestaurerte butikk-lokalet. Statsråd Jan Tore Sanner er satt til å klippe snoren. Det blir også chilispise-konkurranse når dørene åpnes på søndag. Her blir det sterke varianter, for de som vil bli utfordret. Og de kommer. Ifølge Pål Dyrø-Gladsø er de sterkeste sausene 800 ganger sterkere enn jalapeno. Eksempler på navn på sausene er «Anal angst», «Pain is Good» og «One Fucking Drop at a Time».

– Sterke sauser med særegne smaker krever også både sterke og særegne navn. Slik er det bare, sier gründer og sausialminister Pål Dyrø-Gladsø.

Selv om det blir fysisk butikk på det gamle flyplassområdet utenfor Oslo, så er det ikke gjennom butikksalget her at de store salgsvolumene vil komme.

– Salget vil først og fremst være via nettbutikken. Vi håper på størst mulig salg også via den fysiske butikken, men volumet blir nok i form av netthandel. På sikt håper vi også å etablere butikker i flere byer, sier Pål Dyrø-Gladsø.

Sausialdepartementet eies av Drit Forbanna AS. Morselskapet endte på en omsetning på 5,2 millioner i 2018. Selskapet startet i 2017, og har tjent penger siden første dag. Drit Forbanna AS satser på grillsauser, pestoer og oljer; dette sortimentet selges i over 200 butikker i Norge. I år vil selskapet omsette for rundt 10 millioner.

– Vi har stor tro på at Sausialdepartementet skal bli en suksess – samt sette ytterligere sving på omsetningen vår, sier Pål Dyrø-Gladsø

– Og på åpningen blir det liv og røre. Samt mange tårer for de som overvurderer sin toleranse for sterke smaker, sier sausialminister Pål Dyrø-Gladsø, som er bosatt på Høvik og vokst opp i Lommedalen. Pål Dyrø-Gladsø har bakgrunn fra bransjen for medier og kommunikasjon, blant annet mange år i TVNorge og gründer av TV-kanalen Metropol.

Powered by Labrador CMS