Arbeidsliv

Bank tar i bruk Facebook for kommunikasjon

Facebooks egen versjon tilpasset arbeidslivet tar en stor skalp. Nå skal tjenesten spres til resten av verden.

Publisert Sist oppdatert

Facebook har delt arbeidslivet i to, de som lar de ansatte bruke det i arbeidsdagen, og de som ikke gjør det. Klassisk konservative banker i Storbritannia har som regel tilhørt den siste gruppen. Men det blir det nå slutt på, og det med et brak.

Royal Bank of Scotland, en bank som ble verdenskjent under finanskrisen for å være verdens største i en kort periode, bare for å bli nasjonalisert av den britiske regjeringen som i dag eier om lag 70 prosent, har bestemt at de om lag 100 000 ansatte skal bruke Facebook for å kommunisere med andre ansatte. Det melder Financial Times. Muligheten for å bruke verktøyet til å kommunisere med kunder, vurders også.

Det er Facebook-tjenesten Facebook at work det i første omgang er snakk om og RBS blir den første banken i verden som tar tjenesten i bruk. Facebook at work ligner vanlig Facebook, men er tilpasset arbeidsplasser ved at sensitive data visstnok er sikrere og holdes separat fra de ansattes egne brukerprofiler. Tjenesten har blitt testet i hele år og Heineken har vært blant de mest kjente brukerne til nå.

- En betydelig andel av våre kunder er allerede komfortable med å bruke Facebook til å kommunisere over andre sosiale nettverk, sier Simon McNamara konsernsjef i RBS til avisen.

I utgangspunktet er Facebook at work en gratis prøveversjon, men det er ventet at tjenesten vil komme til å koste etter hvert. Blant annet skal det komme en egen versjon med integrasjon for Microsofts office-pakke.

Powered by Labrador CMS