Nyheter
Garnvik-laks får plass i lokalmat-toppen
En røkelaks fra Garnviks røkeri på Frøya er tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.
Onsdag ble han og kona Heidi Garnvik klappet opp på scenen foran fullsatt sal under Matmerks fagdag i Oslo.
«Røkt lakseloin med cognac og pepper» fra Garnviks Røkeri er godkjent av fagjuryen, og pakkene kan nå prydes med det gjeve Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.
– Rustikk smak
Røkelaksen tilvirkes i Garnviks eget anlegg på Frøya, og råvaren er fra SalMars anlegg på Frøya. Den marineres i cognac i to omganger før den røykes uten skinn.
Fagjuryen, som ledes av stjernekokk Harald Osa, oppgir i sin vurdering at Røkt lakseloin med Cognac og pepper har «tydelig duft av røyk» og «rustikk smak», og produktet er «et produkt i særklasse».
Startet som hobby i garasjen
For Vidar Garnvik startet røkelaks-virksomheten som en hobby - i garasjen. Der hadde han røykovn og prøvde seg fram. Han var lei av å lete etter røkelaks med ekte, god røyksmak.
Større røykovn ble kjøpt inn, og eget røykeri ble anlagt i 2014.
– Etterspørselen mot jul var så stor at jeg klarte ikke å produsere nok. Det var en veldig god start. I mars året etter, satset jeg fulltid, forteller Garnvik.
Det ble flying start: Laksen med cognac og pepper fikk finaleplass i Det norske måltid samme år. Med Spesialitet på pakkene, håper Garnvik enda flere vil få øynene opp for produktet.