Annonse

Nyttige tips for deg som er kjøpmann!

Tips oss om gode butikksaker på redaksjonen@dagligvarehandelen.no

Over ett år med Coopay

I august 2019 lanserte Coop sin digitale betalingsløsning Coopay. Kristian Bjørseth i Coop Norge forteller at de vil komme med mye nytt og spennende framover.

Håper å kutte energiforbruket med denne boksen

Ifølge Kjøpmannhuset er Spar Røyken den første butikken i Skandinavia som installerer og tester ut den nyeste teknologien innenfor kuldeanlegg.

Ekstra smittetiltak:Skiller kundene med plastskjermer

Rema 1000, Meny, Coop og Kiwi har i enkelte butikker montert plastskjermer som skiller kassakøene fra hverandre. – Kanskje det tiltaket som har virket best, sier Rema-kjøpmann Fredrik Syverud.

Stor makt i vareplassering

Ny forskning understreker betydningen av hvor du ­plasserer varer i butikken.

Slik sikrer du en trygg julehandel

Julen er en tid for god mat. Dagligvarehandelen har lagt til rette for gode smitteverntiltak, slik at det er trygt å handle julematen.

Snart kommer nye ID-kort: Setter spørsmåls­tegn ved prisen

Har du ikke førerkort eller bankkort med bilde, er passet nærmest eneste gyldige identifikasjon i Norge. Etter planen skal de nye ID-kortene være klare fra 30. november.

– Handler om trygghet for kundene

Sist uke fikk Rema 1000 Silovegen i Årnes inn dispenser for overflatedesinfeksjon. Kjøpmann Jan-Tore Gråberget tror det kan gi kundene en tryggere handleopplevelse.

Hvor mange kan du ha i butikken?

Oslo Handelsstands Forening har laget en anbefaling til butikkene etter å ha mottatt flere spørsmål om hvordan man skal sette grensen for antall kunder i lokalet og opprettholde avstandskravet.

Bakeboom

Før koronaen hadde Meny over 20 prosent vekst i bakevare-kategorien. Butikksjefen hos Meny Rasta i Lørenskog ser at kundene har begynt å bake mer hjemme.

Ønsker å skape en tryggere handleopplevelse

For et par uker siden fikk Meny Borre installert BioZone CleanAir System, en luftrenser som skal drepe opptil 99,9 prosent av luftbårne virus og bakterier, ifølge selskapet BioZone Norge.

Firedoblet ostesalget

På Meny Fornebu har de et stort utvalg av norske og utenlandske oster. Hittil i år har butikken økt ostesalget med 30 prosent.

Lanserer nye mobile kvitterings- og etikettskrivere

Brother, som er eneimportør av Brother skrivere, multifunksjonsskrivere, telefakser, etikkskrivere og merkesystemet P-touch, lanserer fire nye Brother RJ kvitterings- og etikkskrivere.

Ruller ut digital smittevernkiosk

I disse dager ruller Procon Digital ut de nyutviklede digitale smittevernkioskene Procon DigiClean.

Mindre svinn i butikkene

To undersøkelser gjennomført av Nofima og Opinion viser at mellom 25 og 42 prosent av forbrukerne kaster mindre mat etter koronautbruddet. Hvordan har dagligvarebutikkene redusert matsvinnet etter koronautbruddet?

Effektivt mot grønne poteter

For noen år siden fikk butikksjef Mona Michelsen hos Extra Hellerasten på Sofiemyr lokk til de lyse potetene. Det har hatt effekt.

Klare for nyhetsrush

Denne uken er det lanseringsvindu, og alle kjeder får inn nyheter. Hos Meny påvirker koronaen lanseringsvinduet i liten grad.

– Kan fjerne 99,9 prosent av koronavirus

Signify ønsker å desinfisere norske dagligvarebutikker med UVC belysning. – Det er både langt sikrere og mer miljøvennlig enn dagens antibac-løsninger, sier Roger Tidemann i Signify Norge.

Nytt grep mot korona

Et nyutviklet «handsfree» dørhåndtak fra Fortum kan bidra til å redusere koronasmitte i dagligvare- og servicehandelen.

Renhold i butikk: – Det holder ikke kun å sprite

Da koronaviruset kom til Norge, lovte dagligvarekjedene bedre renhold. En undersøkelse fra TV 2 Hjelper deg viser at butikkene fortsatt har en stor jobb å gjøre.

Produktdemonstrasjoner tilbake i butikkeneMå ha smittevernet i orden

På grunn av koronaviruset forsvant produktdemonstrasjonene fra butikkene. Etter tre måneders ventetid, åpnet Promotøren igjen opp for demoer i butikk.

Slik optimaliserer du salget i kosmetikk/hygiene-hylla

Konkurransen i kosmetikk/hygiene-kategorien er tøff i Norge. Her er de beste tipsene til Coop, Meny og Kiwi for en optimal omsetning i hylla.

Salatbarene åpnes:– Kundene skal føle seg trygge

15. juli kunne salatbarene igjen åpne. Det er butikksjefen hos Coop Mega Kolbotn glad for.

Selger 600 syltebær-pakker i uka

I uke 21 begynte alle Menys butikker med syltebær. For å kutte ned på matsvinnet selger butikkene nå gårsdagens bær til en god pris. Bærene kan brukes til å lage syltetøy, kompotter eller saft.

Vanskelige sommerbestillinger

I år skal de fleste nordmenn feriere i Norge, som betyr at flere kunder kommer til å handle i din butikk. Det kan føre til at sommerbestillingene blir vanskeligere.

Lanserer automatisk desinfeksjonsstasjon

Smart Supply lanserte for noen uker siden Saner, en automatisk desinfeksjonsstasjon. Som følge av koronaviruset ser selskapet en etterspørsel etter slike produkter.

TyveribølgeHar du sikret butikken din godt nok?

De siste månedene har politiet på Østlandet sett en stor økning i antall innbrudd i matvarebutikker og bensinstasjoner. Gjerningspersonene er ute etter snus og tobakk.

Coopay blir tilgjengelig på Apple Watch

Snart ruller Coop ut en ny måte å bruke Coopay på. Nå blir Coopay også tilgjengelig på Apple Watch.

Utnytter tomme salatbarer til det fulle

På grunn av koronaviruset er salatbarene stengt i dagligvarebutikkene. Det har ført til flere kreative eksponeringer. Her gir butikksjefer fra Meny og Coop Mega sine tips og triks til en velfylt salatbar uten salat.

Slik blir du og din butikk en matredder

Kjøpmann Carina Forsberg hos Rema 1000 Lars Hilles gate i Bergen fikk tildelt Q-Meierienes matredderpris. Her er Carinas og jurymedlem Mette Nygård Havres tips til å bli en matredder.

Slik gjør butikkene klart til ­lanseringsvinduet i koronatiden

Denne uken kommer det flere nyheter til butikkene. Kiwi, Coop og Meny melder at koronasituasjonen ikke endrer deres praksis for merking av nyheter.

Tidligere matgledevinnerSatser på mye grillglede

– Vi jobber aktivt med grillsesongen, og tilpasser oss det nye handlemønsteret. Å spre matglede har aldri vært viktigere enn nå, sier Magnus Minnesjord i Kiwi Risingveien i Skien.

Slik har koronaviruset endret butikkrutinene i Coop

Ekstraordinære rutiner for blant annet renhold og hygiene har blitt iverksatt i alle dagligvarekjedens butikker. Butikksjefen på Coop Mega Ullevål synes varebestillingene har vært det vanskeligste med korona-situasjonen.

Slik sikrer dagligvarebransjen en trygg påskehandel

Påsken er en tid for god mat, også når den feires hjemme i stedet for på hytten. Dagligvarebransjen har lagt til rette for gode smitteverntiltak, slik at det er trygt å handle påskematen.

2D merking hever produktinformasjon til et nytt nivå

Dynamisk produktinformasjon på forbrukerpakninger er en av de største digitale omveltningene dagligvarebransjen står ovenfor. Teknologien er på plass – nå gjenstår det å få samlet bransjen om én kode, sier IDM og ansvarlig for dagligvarebransjen hos GS1 Norway, Renate Arntsen.

Dagligvarebutikker monterer pleksiglass for å skjerme ansatte

Rema 1000, Norgesgruppen og Coop har montert pleksiglass i kassen for å hindre smitte av koronaviruset. – Dette gir en trygghet for de ansatte, men også for kundene, sier Kenneth Eriksen, som eier flere Kiwi-butikker sammen med sin bror Richard Eriksen.

Datovarslingssystemet i Norgesgruppen:– Systemet har fungert bra

I fjor rullet Kiwi, Meny og Kjøpmannshuset ut et nytt datovarslingssystem, der datoen lå i strekkoden. Ifølge leder for driftsstøtte i Meny har systemet fungert bra.

Slik unngår du grønne poteter i butikk

Poteter er mer lysfølsomme en man tidligere har trodd. Her er matforskerens beste tips for å unngå grønne poteter i butikk.

Kundeservice– Et smil er det fineste du kan ha på deg

I fjor ble Sondre Guttormsen hos Eurospar Tomasjord kåret til Norges hyggeligste kassamann. Nå skal ukebladet Hjemmet kåre en ny Norges hyggeligste kassadame- eller mann, så her gir Sondre sine beste tips for god kundeservice.

– Gir en enorm «boost» i mersalget

Denne uken har samtlige dagligvarekjeder ryddet plass i hyllene til små og store nyheter fra leverandørene. Hos Meny Løren i Oslo får de inn rundt 360 nyheter.

Cathrines lakseburger rulles ut i Coop Mega

Assisterende ferskvaresjef Cathrine Jægerud hos Coop Mega Kolbotn utviklet sin egen lakseburger. Nå har salget gått så bra at den blir lansert fortløpende i alle Coop Mega-butikker.

Obs lanserer mobilscanning

Sist uke lanserte Obs mobilscanning i alle sine 31 varehus. Kjedesjef Lars Tendal mener det er viktig å fornye seg og skape nye opplevelser for kundene.

Vegetarprodukter i vinden

Coop Mega Hasle Torg i Oslo selger mange vegetar- og veganprodukter. I uke 3 kom butikken på andreplass blant Coop Mega-butikker som selger mest av Coops vegetarserie.

Appelsinjuicepresse – En god investering

Like før jul fikk Meny Skedsmo Senter på Skedsmokorset egen appelsinjuicepresse. De har fått mange positive tilbakemeldinger fra kunder som synes konseptet er artig.

– Rett og slett genialt

Eksponeringen til Evergood Smartcorner, som Joh-Salg har laget i samarbeid med Glomma Papp, vant WorldStar Awards 2019. Butikksjefen hos Spar Torget Vest i Drammen roser eksponeringen.

Enorme papirbesparelser når Coop lanserer mobilkvitteringer

Coop lanserer digital kvittering, og har som mål å spare miljøet for svimlende 28.600 kilometer med kvitteringspapir.

Kontaktløs betaling hos Rema og Coop: – Det går mye raskere

Nå kan kundene «tæppe» med bankkortet, mobilen eller smartklokken for å betale for varene i alle Rema 1000-butikker. I Coop har kundene allerede kunnet tæppe i fem uker.

– Med eksponering skal man skape et behov hos kundene

Desember er dagligvarebransjens kanskje mest hektiske periode. Henry Tagger hos Coop Mega Nydalen gir sine beste tips til den perfekte juleeksponeringen.

Nye Tomra R1: – Revolusjonerer panteopplevelsen

Tomra R1 er tilgjengelig for dagligvarebutikkene. Tomra Butikksystemer har en lang liste med butikker som er interessert i panteløsningen. Den kutter tiden det tar å pante dramatisk.

Norges lengste tehylle?

Ja, det tror Meny-kjøpmann Jan Blekastad hos Ringnes Park i Oslo at han har. Kjøpmannen forteller at de er store på både te og kaffe.

Nytt datovarslingssystem i Norgesgruppen

Denne uken ruller Kiwi ut et nytt datovarslingssystem, der datoen ligger i strekkoden. Én uke senere følger Meny og Kjøpmannshuset etter.

Sorterer hyllene etter smak: – Kundene handler mer

For fem år siden begynte Coop å sortere butikkhyllene etter kundebehov istedenfor leverandørmerke. Blant kategoriene som har blitt sortert, er potetgullhyllen, hvor smak er kundenes første kjøpsbeslutning.

Vil hjelpe butikkene med sameksponering

I en hektisk hverdag er det ikke alltid like lett å tenke på hvilke produkter man bør sette sammen. Med Sameksponeringsskolen ønsker Mills å hjelpe butikkansatte med nettopp dette.

Vil gjøre det lettere å finne frem i ostedisken

Nordmenn blir stadig mer opptatt av ost. Spar ønsker å gjøre det lettere for kundene å finne nye favoritter i ostedisken, og lanserer derfor etiketter på oster i nær 300 butikker.

– Ryddig frysedisk gir økt salg

Frysedisken er noe av det mest utfordrende å fylle på, er teorien til planogramsjefen i Findus. Han anbefaler alle butikker å følge det røde lastemerket.

Sykler varene hjem til kundene

I slutten av mai startet Meny Bjølsen i Oslo et pilotprosjekt. Nå leverer Meny-butikken kolonialvarer hjem til kundene på elsykkel.

Nytt gulv: – Blir ikke like sliten i beina

Rett før pinse åpnet Meny Greverud i Oppegård. Butikken er en av Menys første butikker som tester nytt gulv. Assisterende butikksjef på Greverud har allerede merket stor forskjell.

Øk salget med handlekurven

Mange butikker plasserer handlekurvene sine ved inngangen, men er det det beste stedet? Her er noen tips til hvordan du kan øke salget med handlekurven i din butikk.

Slik blir du racer i frukt- og grønt­avdelingen

Frukt- og grøntavdelingen kan for mange være en vanskelig avdeling. Den er viktig for kundenes valg av butikk, og mye av handelen skjer på impuls.

Coop tester robot i butikken

Tidligere i sommer var det nok enkelte kunder som sperret øynene opp i møtet med den nye «butikkmedarbeideren» hos Obs Jessheim – en robot! Om bare et par års tid, kan det være mulighet for fast ansettelse.

Spis opp matens beste tips for å unngå matsvinn

For et par uker siden la folkebevegelsen Spis opp maten ut et bilde på Instagram og Facebook av en søppeldunk fra en Kiwi-butikk som bugnet av frukt og grønt. Det skapte negative reaksjoner.

Annonse
Annonse
Annonse