Annonse

Nyttige tips for deg som er kjøpmann!

Tips oss om gode butikksaker på redaksjonen@dagligvarehandelen.no

Mye julevarer igjen? Slik blir kjedene kvitt restene

Både Meny, Kiwi og Coop er fornøyde med fjorårets julehandel. Dette gjør kjedens butikker for å selge de resterende julevarene.

Sikter mot en sunn start på året

Mange av dine kunder har som nyttårsforsett å spise sunnere mat. Dette gjør butikkene for å hjelpe kundene på veien.

Frigjør tid til de viktige oppgavene

Under Merkurs regionsamling i november holdt Merkur-konsulent Hallvard Christenson et foredrag om påstanden «Jeg får ikke gjort det jeg hadde planer om». Her gir han sine beste tips til hvordan du skal klare det.

Coop Mega Kolbotn arbeider med Smarte butikker

Siden pandemien kom til Norge har Coop Mega Kolbotn arbeidet med driftskonseptet Smarte butikker, som er et Lean-prosjekt. Butikksjefen er svært fornøyd.

Slik forbereder butikkene seg til julehandelen

Julen er en tid for god mat og hygge. Slik forbereder dagligvarebutikkene seg på julehandelen.

Hvordan få kundene til å like og følge deg

Under Merkurs regionsamling i starten av november holdt Thomas Moen et foredrag om samspillet mellom kundene og butikken din.

Hvordan få de som kjører forbi til å ikke kjøre forbi

Under Merkurs regionsamling forrige uke holdt Laila Kile Grüner, Alf Kramer og Merkur-konsulent Hallvard Christenson et foredrag med tips og råd til hvordan butikkene skal hindre at kundene kjører forbi.

Slik kan du øke salget av lokalmat

Salget av lokalmat og drikke i dagligvarehandelen hadde en kraftig økning i 2020. Både Coop, Meny og Kjøpmannshuset ser en fortsatt økning i 2021.

Økt holdbarhet med liten boks

Et lite apparat til snaut 4.000 kroner skal forlenge levetiden til ferskvarer med flere dager. Det kan bety penger spart og bedre bunnlinje.

Coop Mega Madla ut på bærekraftsreise

Coop Mega Madla i Stavanger er en av seks Coop Mega-butikker som er valgt ut til å være en pilotbutikk der ulike bærekraftløsninger blir testet ut. I den anledning har de fått en ny kjøledisk til varer med kort holdbarhet med 40 prosent rabatt.

– Bunnpris gjør det lett å bli gode på kampanjer

Kampanjer er viktige for Bunnpris Olderskog i Mosjøen, forsikrer butikksjef Mia Turmo Nordsæther. Her gir hun sine beste tips for å utnytte dem best mulig.

Disse koronatiltakene videreføres i dagligvarebutikkene

Etter 562 dager med koronarestriksjoner kunne man lørdag 25. september feire gjenåpningen av landet. Dette er koronatiltakene kjedene tar med seg videre.

Nå kan Trumf-medlemmer se sitt eget klimaavtrykk

I høst har Norgesgruppen lansert en klimainnsikt for alle Trumf-medlemmer. Målet er at det skal bli enklere for kundene å gjøre mer klimavennlige innkjøp.

Renere is med IceZone

Nå lanseres IceZone i Norge. Systemet ødelegger mikroorganismer i luften og på hver overflate som isen berører i isproduksjonsområdet, oppbevaringsbeholderen og drikkevaredispenseren.

Kiwi med nytt energiovervåkningssystem

Et nytt system for energiovervåkning og kontroll er utviklet av Kiwi sammen med Envo. Det skal rulles ut i alle Kiwi-butikker, og målet er at kjeden skal bytte ut alle kjøle-/fryseanlegg og oppgradere alle ventilasjonsanlegg innen 2025.

Fra plast til papp– Reduserer bruken av plast med 140 tonn

Fra 1. januar 2022 vil Norgesgruppens butikker bytte fra plastkasser til pappkasser for sjampinjong i løsvekt. Det sparer miljøet for 140 tonn plast.

Trendy med produkter i tre

I forbindelse med Smak-messen i fjor presenterte Smart Supply flere nyheter innen displayprodukter i tre. Det har blitt svært trendy, ifølge kundeansvarlig innen salg, Sarah Ness.

Coop effektiviserer butikkene med mobile løsninger

Coop har tatt tak i utfordringene knyttet til eldre systemer og skapt mer effektive prosesser for sine butikker.

Coop med QR-kode på tunfiskboksene: – Vi har tro på åpenhet

Tidligere i vår kom tunfiskbokser med QR-kode ut til Coops butikker. Ifølge bærekraftsansvarlig Per Løberg Eriksen i Coop Norge er dette et pilotprosjekt.

Foodora tester selvkjørende robot

Siden mars har Foodora testet q-handelsroboten Doora rundt Stureplan i Stockholm i Sverige.

Digitale skjermer istedenfor papp

Tine har testet effekten av levende bilder på digitale skjermer. Kommunikasjonsløsningen gjør det mulig å skreddersy reklamebudskapet så det kommer nærmere innertieren.

Cristobal er Norges hyggeligste kassamannSlik blir du en racer på kundeservice

I slutten av mai ble Cristobal Martinez hos Kiwi Lierbyen i Viken kåret til Norges hyggeligste kassamann. Her er vinnerens beste tips til god kundeservice.

Slik forbereder Extra Leknes seg til sommeren

Som i fjor vil trolig nordmenn flest feriere i Norge, og det kan bety at flere kunder kommer for å handle i din butikk. Slik forbereder Extra Leknes i Lofoten seg til årets sommer.

Dette gjør kjedene for at kundene skal spise mer fisk

I fjor spiste hver person i Norge i snitt 19,6 kilo sjømat, som betyr at sjømatkonsumet ligger på samme nivå som de to foregående årene.

«Cash is king» gjelder fortsatt for mange

Kontanter er fortsatt et betalingsmiddel som alle er pliktig til å akseptere. Nå har Norgesgruppen sørget for at alle skal kunne både ta ut og sette inn kontanter på konto via kjedens butikker.

Ny Meny-app skal redusere brødsvinnet

Nå skal Meny redusere brødsvinnet med 30 prosent på et år. Hos Meny Colosseum er brødsvinnet halvert med den nye appen.

Fokus på ølsuksess: – Du må lære deg kundegruppen

I fjor opplevde Extra Nyborg en vekst i varegruppen øl på 17 prosent sammenlignet med 2019. Butikksjef Aleksander Lie Alvær ser at flere kjøper øl i ukedagene.

Kjapp, enkel og håndholdt

– Det er hyggelig å kunne svare kunden med det samme om varen er utsolgt fra leverandør eller om den kommer i morgen, sier butikksjef Patrik Dellby hos Kiwi Ullevål i Oslo.

Coop NorgeFlere scanner selv

Coop Norge opplever en god økning i bruken av selvscanningsløsninger. Extra Raveien forteller at de likevel ikke opplever noen økning i antall anmeldte tyverier.

Satser på trygghet

Ifølge BioZone Norge og Universitetet i Helsinki, avdeling for virologi, eliminerer ViralSafe koronaviruset på få sekunder. Sist uke fikk Meny Indre Havn løsningen i sin butikk.

Meny Wilbergjordet klar for årets grillsesong

Årets grillsesong er allerede i gang. Ferskvaresjef Kristoffer Aleksandersen så allerede tre uker før påske at kundene begynte å handle grillmat.

Kølapper hos Meny: – Mindre smitte, lavere skuldre

Meny Nordstrand var en av de mer enn 50 butikkene i kjeden som innførte køordning i ferskvareavdelingen før jul.

Fogging– Tidsbesparelsen er enorm

Under koronapandemien har det blitt skrevet mye om hvordan man skal gjøre korona-rent. Linderud senter i Oslo har nå tatt i bruk fogger-metoden for å sikre trygghet for kunder og ansatte.

Eksponeringsverktøy i tre

Hans Kristian Myklebust har erfaring som kjøpmann, ølgrossist, plakatskriver og gründer. Nå har han funnet en ny nisje; spesialtilpassede trekasser.

ButikkutstyrHolder telling med kundene

Under pandemien har det i flere tilfeller vært kødannelser utenfor enkelte butikker, mens ansatte forsøker å holde rede på hvor mange kunder som er inne i lokalene. Med en kundeteller blir det enklere å få oversikt.

Meny vil kutte klimaavtrykk

Både i den daglige driften og i rehabilitering av Menys butikker, er miljø på dagsordenen. Ifølge miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny er ambisjonen å kutte klimaavtrykket og drifte butikkene så godt som mulig.

Tester nye handlekurver av plastavfall fra havet

Nå tester Meny ut nye handlekurver som er laget av plastavfall fra havet. Meny Ringnes Park i Oslo er Menys første pilotbutikk.

– Viktig å ha knallbra fisk

Sjømatavdelingen er svært viktig for Coop Mega Aker Brygge i Oslo. Her deler ferskvaresjef Ole Christian Kvile Nordheim sine beste tips for å få en lekker og optimal fiskedisk.

Ny undersøkelse: Greit å redusere brødutvalget mot slutten av åpningstiden

Undersøkelsen til Matvett viser at hele 83 prosent av respondentene mener det er greit å redusere brødutvalget mot slutten av åpningstiden.

Meny Torvet: – Lytt til kundene

Butikksjef Jarle Storfjord lytter til kundegruppen som spiser vegetarisk eller er ute etter vegansk mat. – Da kan du gjøre det bra, er hans erfaring.

Over ett år med Coopay

I august 2019 lanserte Coop sin digitale betalingsløsning Coopay. Kristian Bjørseth i Coop Norge forteller at de vil komme med mye nytt og spennende framover.

Håper å kutte energiforbruket med denne boksen

Ifølge Kjøpmannhuset er Spar Røyken den første butikken i Skandinavia som installerer og tester ut den nyeste teknologien innenfor kuldeanlegg.

Ekstra smittetiltak:Skiller kundene med plastskjermer

Rema 1000, Meny, Coop og Kiwi har i enkelte butikker montert plastskjermer som skiller kassakøene fra hverandre. – Kanskje det tiltaket som har virket best, sier Rema-kjøpmann Fredrik Syverud.

Stor makt i vareplassering

Ny forskning understreker betydningen av hvor du ­plasserer varer i butikken.

Slik sikrer du en trygg julehandel

Julen er en tid for god mat. Dagligvarehandelen har lagt til rette for gode smitteverntiltak, slik at det er trygt å handle julematen.

Snart kommer nye ID-kort: Setter spørsmåls­tegn ved prisen

Har du ikke førerkort eller bankkort med bilde, er passet nærmest eneste gyldige identifikasjon i Norge. Etter planen skal de nye ID-kortene være klare fra 30. november.

– Handler om trygghet for kundene

Sist uke fikk Rema 1000 Silovegen i Årnes inn dispenser for overflatedesinfeksjon. Kjøpmann Jan-Tore Gråberget tror det kan gi kundene en tryggere handleopplevelse.

Hvor mange kan du ha i butikken?

Oslo Handelsstands Forening har laget en anbefaling til butikkene etter å ha mottatt flere spørsmål om hvordan man skal sette grensen for antall kunder i lokalet og opprettholde avstandskravet.

Bakeboom

Før koronaen hadde Meny over 20 prosent vekst i bakevare-kategorien. Butikksjefen hos Meny Rasta i Lørenskog ser at kundene har begynt å bake mer hjemme.

Ønsker å skape en tryggere handleopplevelse

For et par uker siden fikk Meny Borre installert BioZone CleanAir System, en luftrenser som skal drepe opptil 99,9 prosent av luftbårne virus og bakterier, ifølge selskapet BioZone Norge.

Firedoblet ostesalget

På Meny Fornebu har de et stort utvalg av norske og utenlandske oster. Hittil i år har butikken økt ostesalget med 30 prosent.

Lanserer nye mobile kvitterings- og etikettskrivere

Brother, som er eneimportør av Brother skrivere, multifunksjonsskrivere, telefakser, etikkskrivere og merkesystemet P-touch, lanserer fire nye Brother RJ kvitterings- og etikkskrivere.

Ruller ut digital smittevernkiosk

I disse dager ruller Procon Digital ut de nyutviklede digitale smittevernkioskene Procon DigiClean.

Mindre svinn i butikkene

To undersøkelser gjennomført av Nofima og Opinion viser at mellom 25 og 42 prosent av forbrukerne kaster mindre mat etter koronautbruddet. Hvordan har dagligvarebutikkene redusert matsvinnet etter koronautbruddet?

Effektivt mot grønne poteter

For noen år siden fikk butikksjef Mona Michelsen hos Extra Hellerasten på Sofiemyr lokk til de lyse potetene. Det har hatt effekt.

Klare for nyhetsrush

Denne uken er det lanseringsvindu, og alle kjeder får inn nyheter. Hos Meny påvirker koronaen lanseringsvinduet i liten grad.

– Kan fjerne 99,9 prosent av koronavirus

Signify ønsker å desinfisere norske dagligvarebutikker med UVC belysning. – Det er både langt sikrere og mer miljøvennlig enn dagens antibac-løsninger, sier Roger Tidemann i Signify Norge.

Nytt grep mot korona

Et nyutviklet «handsfree» dørhåndtak fra Fortum kan bidra til å redusere koronasmitte i dagligvare- og servicehandelen.

Renhold i butikk: – Det holder ikke kun å sprite

Da koronaviruset kom til Norge, lovte dagligvarekjedene bedre renhold. En undersøkelse fra TV 2 Hjelper deg viser at butikkene fortsatt har en stor jobb å gjøre.

Produktdemonstrasjoner tilbake i butikkeneMå ha smittevernet i orden

På grunn av koronaviruset forsvant produktdemonstrasjonene fra butikkene. Etter tre måneders ventetid, åpnet Promotøren igjen opp for demoer i butikk.

Annonse
Annonse
Annonse