Butikk i praksis

Butikksjef hos Coop Mega Kolbotn Vincent Blom er glad for å endelig kunne åpne salatbaren igjen.

– Kundene skal føle seg trygge

15. juli kunne salatbarene igjen åpne. Det er butikksjefen hos Coop Mega Kolbotn glad for.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har mange kunder som kjøper lunsj fra salatbaren, så den er veldig populær. Da vi måtte stenge salatbaren, var det stor forståelse for det, men det var likevel mange kunder som syntes det var synd og trist, sier butikksjef Vincent Blom.

– Stilt høyere krav til rutiner

På Folkehelseinstituttets (FHI) hjemmesider har FHI, Helsedirektoratet og Mattilsynet laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering fra buffet. Det viktigste er at ansatte og gjester følger de grunnleggende smittevernrådene.

  • Syke personer må holde seg borte fra buffeten
  • Alle må holde god avstand til hverandre
  • Gjester og ansatte må praktisere god håndhygiene

Antall felles kontaktpunkter bør reduseres og virksomheten må sørge for hyppig rengjøring av felles kontaktpunkter. Virksomheter må ha rutiner for å sørge for at smitteverntiltakene etterleves, skriver FHI på sine nettsider.

– Det at vi har åpnet salatbaren, gjør at det blir stilt høyere krav til rutiner. Vi bruker mange timer på ekstraordinære vasketiltak hver dag. Det er en del jobb, men det er verdt det. Kundene er positive til at vi nå har åpnet salatbaren igjen, sier Blom, som gjorde det fredag 31. juli.

Etterspurt av kundene

Ifølge kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop har de fleste av Coops butikker åpnet salatbaren igjen.

– Dette har vært etterspurt av kundene, og med de tiltakene vi har iverksatt, både tror og håper vi kundene skal føle seg trygge når de handler salat i løsvekt.

Dette er Coops tiltak ved salatbaren:

  1. Salatbaren må rengjøres grundig før den tas i bruk.
  2. Sett opp avstandsmarkering på gulvet ved salatbaren.
  3. Plasser hånddesinfeksjonsmiddel ved salatbaren, og plakater om hånddesinfeksjon.
  4. Flasker med ketchup, sennep og dressing, pepper- og saltbøsser med mer er ikke tillatt – bruk porsjonsforpakninger.
  5. Klyper og skjeer skal skiftes minimum én gang per time - oftere ved rushtid og vask berøringspunkter minst tre ganger om dagen.

– Sortimentet i salatbaren kan nok oppleves som litt smalere i begynnelsen fordi det tar tid å komme i gang igjen med bestillinger og få varestrømmen opp å gå, men planen er at salatbaren skal være like stor og fristende som vanlig, bare med strengere hygienekrav.

Smalere sortiment

Hos Meny har mer eller mindre alle butikker åpnet salatbaren igjen, men foreløpig med noe smalere sortiment enn vanlig.

– Regler for avstand må følges også i salatbaren. I tillegg, som alltid god hygiene. Det skal holdes én meter avstand, og dette skal markeres med gulvklistremerker eller eventuelt plakater hvis det ikke er plass på gulvet. Det skal være tilgang til håndvask eller hånddesinfeksjon. Dersom salatbaren er plassert langt ifra inngangspartiet med håndvask eller håndsprit, skal det settes ut ekstra håndsprit. Vi skal sikre rene skjeer og klyper, og hyppige skift av disse, sier kommunikasjonssjef Nina Horn Hynne.

Powered by Labrador CMS