Butikk i praksis

Otto Robsahm var med på lanseringen av BioZone CleanAir System fredag for et par uker siden på Meny Borre. Butikksjef Fredrik Hallenstvedt merker allerede forskjell i butikken. Foto: Tommy Skaug

Ønsker å skape en tryggere handleopplevelse

For et par uker siden fikk Meny Borre installert BioZone CleanAir System, en luftrenser som skal drepe opptil 99,9 prosent av luftbårne virus og bakterier, ifølge selskapet BioZone Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Vi opplever pågang fra både dagligvarehandelen, treningssentre, bensinstasjoner og generelt steder der mange mennesker oppholder seg, sier daglig leder Kenneth Ervik.

– BioZone CleanAir System er et flerfunksjonelt produkt. I tillegg til å drepe virus, bakterier og sporer, renser apparatene også luften for støv og flyktige organiske forbindelser, samt reduserer vond lukt. Sistnevnte gjør at teknologien brukes mye på søppelrom og kjølerom.

Teknologien desinfiserer luften og overflater og bruker kjemikaliefri steriliseringsteknikker for å rengjøre miljøet. Systemet leveres med UVC-lys og fotokatalytiske prosesser.

Foto BioZone CleanAir skal drepe virus, bakterier og sporer, og rense luften for støv og flyktige organiske forbindelser samt redusere vond lukt. Foto: Tommy Skaug

Ekstra smitteverntiltak

Flere Meny-butikker har allerede installert systemet på utvalgte steder i lokalet for å fjerne lukt. Meny Borre i Horten har fått installert 13 apparater i butikken som et ekstra smitteverntiltak mot koronaviruset.

– Meny Borre er den første dagligvarebutikken i Norge som benytter systemet i fullskala, og Meny Indre Havn er neste på listen. Her renser og desinfiserer systemet luft og overflater 24 timer i døgnet filterløst med UVC-lys og fotokatalytiske prosesser. Meny-butikken ønsker å bruke dette som et ekstra smitteverntiltak, og skal ikke erstatte tiltakene de allerede har, sier Ervik, som forteller at apparatet må monteres på over to meters høyde. Han er i kontakt med flere dagligvarebutikker som ønsker å prøve systemet i fullskala.

– Friskere luft

Etter bare noen uker med systemet merker butikksjef Fredrik Hallenstvedt hos Meny Borre at luften i butikken har blitt bedre.

– Vi har allerede fått friskere luft, og det er en flott bonus. Nå foretar vi flere målinger for å se om vi kan spare svinn fordi forråtnelsesprosessen blir utsatt, sier butikksjefen, som synes det blir interessant å se om det har like god effekt på bakterier og virus.

– Det er spennende å se hvordan systemet påvirker de ulike flatene i butikken, fortsetter han, og understreker at dette kun dreier seg om et ekstra smitteverntiltak.

Foto Slik fungerer BioZone CleanAir System.

Økt trygghet

Hallenstvedt ønsker ikke å gå ut med hvor mye han har gitt for apparatene, men forteller at det ikke er snakk om en dramatisk kostnad.

– Apparatene er plassert strategisk i butikken. Vi ønsket systemet for å skape ekstra trygghet. Dette kan hjelpe oss med å gjøre handlingen enda tryggere.

– Hvis systemet fungerer, vil dere ha det oppe å gå hele tiden?

– Ja, da vil vi aldri fjerne det. Med så mange mennesker som samler seg på ett sted, vil dette ha effekt på andre typer sykdommer. Hvis det kun har en luftrensende effekt, kommer vi kanskje til å tone det ned, sier butikksjefen, og tilføyer at det foreløpig er et prøveprosjekt.

Powered by Labrador CMS