Butikk i praksis

De ansatte hos Coop Mega Nardo i Trondheim har vært kreative med salatbaren.

Utnytter tomme salatbarer til det fulle

På grunn av koronaviruset er salatbarene stengt i dagligvarebutikkene. Det har ført til flere kreative eksponeringer. Her gir butikksjefer fra Meny og Coop Mega sine tips og triks til en velfylt salatbar uten salat.

Publisert Sist oppdatert

– Selv om vi gleder oss til å kunne selge salat igjen, gjør nedstengningen av salatdisken at de ansatte får være kreative og bruke salgsplassen på en helt ny måte. Salatdisken står sentralt plassert i butikkene, så her er det mange muligheter, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Verlo Alisøy i Coop.

Og kreative, det har de ansatte hos Coop Mega Nardo i Trondheim vært.

– Det gikk en god stund uten at vi gjorde noe med den. Vi visste ikke hvor lenge salatbaren skulle være stengt, og tenkte ikke over hva vi kunne gjøre, sier butikksjef Bård Gjølme.

Så fikk butikken inspirasjon fra et innlegg i en felles Facebook-gruppe for Coop.

– Noen hadde pyntet den og fylt den opp med varer. Vi syntes det var veldig smart, og fylte vår egen opp med forskjellige produkter, forteller Gjølme.

Fyll med impulsvarer

Før koronaviruset kom til Norge, solgte de ansatte i Coop Mega-butikken rundt 120 kilo i uken fra salatbaren. Selv om det var kjedelig, har butikksjefen forståelse for at den måtte stenge. Hans tips nå er å fylle den med impulsvarer som er lett omsettelige.

– Det er lurt å ha varer som tar litt plass, for den må se full ut. Nå i mai tenker vi drikke. Hvilken drikke du vil vise frem, kan de ansatte i butikken bestemme selv. Vi har plassert Jarritos i baren vår, og har solgt 264 enheter på tre dager. Vi selger mer Jarritos enn lettmelk, forteller Gjølme.

Salget har sjokkert Gjølme, som synes det nesten blir trist å ikke skulle se på den flotte «salatbaren» når de en gang kan åpne den med virkelig salat.

– Den er veldig fin å se på og folk stopper opp. Kald drikke må være det beste å plassere i salatbaren, tipser Gjølme.

Fylte med matskatter

Meny Fornebu var en av de første Meny-butikkene som fylte salatbaren med lokalmat.

– Vi er opptatt av å utnytte butikken optimalt. Alle plasser, hjørner og eksponeringsplasser skal bli brukt. Når man går forbi en tom salatbar, er det noe som skurrer. Da måtte vi stoppe opp og tenke over hva vi kunne gjøre, sier butikksjef Håkon Linnæs, som forteller at de vurderte å fjerne salatbaren helt.

I begynnelsen fylte Meny-butikken salatbaren med lokalmat. Linnæs forteller at det var en fin mulighet til å vise frem lokale
produkter på.

– Nå har vi et stort trykk på meloner, og spesielt delte meloner. De må eksponeres kaldt, så da var denne disken veldig fin. Jeg oppfordrer derfor til å kjøre på med delte meloner i salatbaren, tipser Linnæs.

– Litt overraskende

Meny-butikken selger rundt 200 kilo fra disken om dagen.

– Det er litt overraskende. Da vi hadde salat i baren, solgte vi rundt 100 til 125 kilo i uken. Men det blir godt å få åpne salatbaren igjen. Før koronaviruset lanserte vi Taco bowl-konseptet, hvor man løfter fram salatbaren gjennom tacoen for å redusere matsvinnet. Det fikk fin fart på salget i salatbaren, konstaterer Håkon Linnæs.

Powered by Labrador CMS