Butikk i praksis

Det rustikke motivet egner seg svært godt for lokalmat og spesialvarer, mener Hans Kristian Myklebust.

Eksponeringsverktøy i tre

Hans Kristian Myklebust har erfaring som kjøpmann, ølgrossist, plakatskriver og gründer. Nå har han funnet en ny nisje; spesialtilpassede trekasser.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom rollen som ølgrossist fikk Hans Kristian Myklebust greie på at en leverandør skulle ha 400 kroner per trekasse. Kassene skulle brukes til å lage eksponeringer i en butikk. Da fikk den allsidige innehaveren av Kjøpmannstjenester en idé til kasser med et mer variert uttrykk og flere bruksområder.

Jungeltelegrafen

– Jeg lagde tettere bunn og satte på en front for å få plass til småvarer. Den kan freses med navn og logo, noe som gjøres av en tilrettelagt bedrift i Tønsberg, forteller Myklebust.

Coop Mega Vinderen fikk noen kasser som takk for hjelpen, da det var der han fikk ideen. Så tok Maschmanns Matmarked kontakt og ville kjøpe mange kasser. Også Coop Mega Sjølyst, Meny Røa og Jacobs Majorstuen ville ha etter å ha sett kassene i butikk eller på bilder i sosiale medier. Den neste som ringte var kjøpmann Jon Robert Moen ved Meny Fosnavåg.

– Han bare skulle ha de kassene. Det synes jeg var ekstra stas, for Myklebust-navnet kommer fra tettstedet før Fosnavåg, forteller Hans Kristian Myklebust.

Lokalmat og spesialvarer

Den største utfordringen han har nå, er frakt. I Kjøpmannstjenester jobber de som regel med relativt små volumer.

– Så det har kostet mye med frakt, men jeg håper å komme inn i grossist-systemet etter hvert, sier han.

Med kassene kan man bygge fine eksponeringer som gir god stemning i hele butikken. På grunn av muligheten for ekstra bunn passer kassene til både små og store varer.

– Det rustikke motivet egner seg svært godt for lokalmat og spesialvarer, mener Myklebust. Og ikke minst egner de seg for øl, som det hele startet med.

– Men lavprisbutikker skal se billig ut, så det er ikke helt i konseptet hos Kiwi og Rema 1000, erkjenner han.

Det er ikke alle trekasser som egner seg for å bygge eksponeringer i butikk. De må være solide nok til å tåle både stabling og vekten av varene som settes i kassene. Myklebust mener at hans trekasser egner seg til alle typer varer, fra urter og planter til syltetøy, flasker og brød. Han har også utviklet trekasser med håndtak til for eksempel spesial-øl eller matgaver, og har stadig nye prosjekter på gang.

– Gir flere muligheter

– Nå passer disse kassene enda bedre enn før vi bygde om, fordi mye av interiøret er i tre så kassene går i ett med resten av butikken, forteller assisterende butikksjef Henrik Willadsen ved Meny Røa.

– Kassene kan brukes hvor som helst, og gir et eksklusivt preg. Det er et godt alternativ til å «måke ut» sjokkere som ikke alltid ser så pene ut, sier Willadsen, som jobber for å få denne typer kasser inn i Menys faste butikkutstyr-sortiment.

Nå har han fått på plass kasser med Matskatt-logo, som han er veldig fornøyd med.

– Du har jo tilgang på standardkasser også. Hva er så spesielt med disse kassene?

– De har tilpassede bunner og kommer i to ulike størrelser, der kortsiden på de store kassene er like lange som de små. De kan stables som man vil og gir flere muligheter for variasjon. Man kan stable en hel vegg og alltid få det til å gå opp, sier Willadsen.

Trekassene har blitt populære i alle avdelinger, så nå har han bestilt opp mange flere.

– Alle avdelinger i butikken har lyst til å bruke dem, og alle er i bruk.

Powered by Labrador CMS