Butikk i praksis

Foodoras ambisjoner er å tilby Doora i hele Foodora. Foto: Foodora

Foodora tester selvkjørende robot

Siden mars har Foodora testet q-handelsroboten Doora rundt Stureplan i Stockholm i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

– Testene har gått over all forventning. Vi har startet med dette i Stockholm, og vi er stort sett klare til å implementere flere Doora i vår logistikkflåte, sier sjef for logistikk John Denbratt i Foodora Sverige til Dagligvarehandelen.

Andre løsninger

Det er Foodora og Tele2 som står bak pilotprosjektet med selvgående roboter koblet til 5G-nettverket som kan transportere både mat og andre produkter som veier opptil 20 kg.

Foto Sjef for logistikk John Denbratt i Foodora Sverige. Foto: Foodora

– Vi mottar et stort antall bestillinger, og vi rekrutterer i raskt tempo, men vi må se på andre løsninger i tillegg til budene våre for å dekke det økende behovet, sier Denbratt.

Ved å være koblet til 5G-nettverk, kan Doora-roboten oppfatte omgivelsene, kommunisere og på den måten skape en situasjonstilpasset tjeneste – selvkjørende leveranser hjem.

– Doora er utstyrt med et kamera og sensorer som sender sanntidsinformasjon til Foodora, som kan spore og følge roboten, forklarer logistikksjefen i Foodora Sverige.

Flere selvgående roboter

I uke 16 begynte den andre testfasen av Doora med å levere mat til kundene. Ifølge Foodnet.se har Doora levert bestillinger til en testgruppe av kunder via Foodoras plattform.

– Vår visjon og ambisjon er å implementere flere selvgående roboter. Vi ser også på andre innovative tekniske løsninger for å dekke den økte etterspørselen etter leveranser fra 15 minutter, sier Denbratt.

Logistikksjefen forteller at deres ambisjon er å tilby roboten i hele Foodora, men han kan foreløpig ikke si noe om tidspunkt for når dette kan skje.

Powered by Labrador CMS