Butikk i praksis

– Wraps som nistemat ser ut som taco, og barna får i seg masse grønnsaker, fordi de ikke ser at de ligger inni wrapsen. Jeg vet det fungerer, for jeg har to barn selv. Favoritten er med ost og kyllingfilet, forklarer Birte Hindrum Tveit.

Birtes beste tips for selgende disker

Birte Hindrum Tveit elsker å bygge disker som selger. Her forteller hun hvordan.

Publisert Sist oppdatert

At Birte Hindrum Tveit kan lage selgende og fristende disker, erfarte juryen for Årets matgledebutikk i 2020, som kåret Rema 1000 Skogen som vinner av lavpriskategorien det året.

Se billedkarusell nederst i saken!

Også vinneren av konkurransen året etter lot seg inspirere av Birtes selgende disker. NK og ferskvareansvarlig Tone Mari Holte hos Rema Jørpeland besøker alltid Rema-butikker når hun er på ferie, og ble imponert av diskene hos Rema 1000 Skogen i Bø.

– Butikken var vanvittig fin. Og da de endte opp med å vinne det året, tenkte jeg «neste gang er det vår tur», sier Tone Mari – som altså vant året etter.

Møter kundene

Daglig leder hos Rema Skogen, Birte Marie Hindrum Tveit, synes det er gøy å inspirere andre, og deler gjerne tips og triks for å få mer selgende disker. Birte er blomsterdekoratør av yrke og over normalt opptatt av hvordan butikken og diskene ser ut.

– Se her, du må skape en helhet. Skjønner du, sier Birte og peker på de to Tine-diskene som står strategisk plassert midt i første hovedkryss inne hos Rema 1000 Skogen.

– Jeg liker plassen midt i butikken, der alle går forbi.

Diskene er satt på skrå, mot kundestrømmen.

– Det ser penest ut, og det gjør at diskene møter deg i større grad enn om de hadde fulgt alle de andre diskene. Det blir en overraskelse og en mer levende butikk, forklarer Birte.

Birte elsker stopp-effekter. Hun har alltid et juletre i utstillingen til jul, og helst også reinsdyr.

– Det blir et selfie-punkt. Jeg vil at ungene i Bø skal si «mamma vi vil handle der, for der er det så kult!»

– Gøy å inspirere

Det er ikke bare i «hovedkrysset» at Birte har utstillinger. Du finner dem over alt i butikken. Ved rekedisken står et bord med loff, sitron, majones og dill, og det står der hele året hvis det er plass til det. I godteriavdelingen er det gjerne gjort plass til leverandøraktiviteter, som konkurranser. Men alt er sirlig dandert på Birte-vis, så det aldri ser rotete eller kaotisk ut.

I ferskvarediskene finner man gjerne middagsforslag og alle produktene man trenger på ett sted.

– Når vi treffer på sånne middagsforslag og sameksponeringer, er det kjempegøy! Det er så gøy å se når kunden lar seg inspirere, og plukker med seg de ekstra produktene, synes Birte, som tror mange er lei av å finne på middagsideer selv.

– Blir du aldri lei av å finne på middagsideer til kundene?

– Nei, det kommer naturlig – hele tiden. De bare detter inn i hodet mitt.

– Hva inspirerer deg?

– Jeg er glad i å lage mat, og ser mye på Instagram. Og siden jeg brenner for dette selv, tror jeg det smitter over på kundene, sier Birte.

– Jeg liker å bruke produkter i sesong ved sameksponeringer. Særlig i frukt- og grøntavdelingen er det gøy å gjøre noe ut av produktene akkurat når de er på sitt beste.

Matglede i disken

Hun tror det er en stor fordel at hun er glad i å prøve nye ting selv når hun skal inspirere kundene sine til nettopp det.

– Mange spør om jeg har smakt og om det er godt. Og jeg har prøvd og smakt på stort sett alt selv. Man må jo kunne svare.

– Hva er de moromste diskene du har laget?

– Det var til matgledekonkurransen, da vi skulle ha jurybesøk. Jeg lagde ost og kjeks-disker med masse forskjellig. Når du får kjeks, mange ulike oster, syltetøy med mer servert på et fat, selger det kjempebra. Og når alt ligger klart i disken, tar kundene gjerne med seg mer enn de trenger, smiler Birte.

Hun minnes også flere morsomme middagsretter hun danderte disker til under konkurranseperioden, og synes det var ekstra gøy å trekke frem produkter som man ikke ser hele tiden ellers.

– Er alt like gøy, hvor mye spennende kan du for eksempel lage av kål og lam?

– Du trenger jo ikke fokusere på det! I lammesesongen kan du vise noe annet, som lammekoteletter og fløtepoteter. Eller lammefrikasse. Det gjorde vi i fjor, og det fungerte det også. Vi brukte mammas oppskrift, faktisk.

­

Powered by Labrador CMS