Butikk i praksis

Coop forventer enorm pågang, og skal ha fulle hyller i butikkene.

Klare for årets julehandel

Priskrigen på julemat i dagligvarebutikkene er i gang. Dette gjør butikkene for å forberede seg på julehandelen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge kommunikasjonssjef Nora Mile Helgesen i Kiwi har kjeden hatt et fantastisk år, og i løpet av året fått mange nye kunder som også vil ta julehandelen hos dem.

– Kundene vil nok allerede ha gjort julehandelen før selve julaften. Julaften er en dag hvor de hovedsakelig kun stikker innom for å supplere med ting de har glemt. På lille julaften, lørdag 23. desember, har vi åpent helt fram til kl. 23.00, så man har god tid på å handle, forsikrer Mile Helgesen.

Langåpent lille julaften

Alle Kiwi-butikkene har åpent de tre første søndagene i desember før julaften, i tillegg til langåpent til klokken 23 på lille julaften.

– Dette vil vi kommunisere tydelig overfor kundene i tiden fram mot jul. Vi vil selvsagt også minne dem på at nyttårsaften er på en søndag.

Bestilt flere varer

Coop forventer enorm pågang, og ifølge kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop Norge er butikkene rigget med fulle hyller. Kjeden har bestilt flere varer enn i tidligere år.

– De sørger selvfølgelig også for ekstra bemanning med våre dyktige medarbeidere ute i butikk, som er godt forberedt og motiverte for å ønske kundene velkommen til en ekstra fin julehandel.

Ifølge Kjønnås Thorsen legger Coop stor vekt på sesonger. Priskrig i matbutikkene før jul har vi ofte sett de siste årene. I år starter den ekstra tidlig, melder Nettavisen.

– Extra var først ute med å kutte prisen på julevarer og vant Nettavisens store jule-pristest, og har spinnville førjulsdager med svært gode tilbud. I tillegg er Extra lavpriskjeden med det desidert største utvalget, så hos Extra kan kundene handle inn alt av mat til julen, i tillegg til både julepynt og julegaver, mener kommunikasjonsrådgiveren i Coop.

Planlegge bedre

– Julaften er på en søndag. Vil det utgjøre en forskjell?

– De årene julaften havner på andre dager enn søndag, har vi vanligvis kortere åpningstid enn en normal åpningsdag, og da blir julaften først og fremst en suppleringsdag for kundene, sier Simen Kjønnås Thorsen.

– Når julaften i år er på en søndag og de fleste butikkene er stengt, betyr det kanskje at kundene må planlegge julehandelen enda litt bedre, men til gjengjeld får de seks fulle handledager i uken før julaften. Derfor forventer vi at den siste uka før jul blir en av tidenes julehandelsuker, legger han til.

Kutter prisen

Også Rema 1000 tror årets julehandel kommer til å bli bra.

– Vi går nå inn i en tid der folk stort sett kjøper mer mat og dagligvarer enn ellers i året, og butikkene våre er fylt opp med julevareklassikere som ribbe, julepølse, medisterkaker, pinnekjøtt og julekaker, i tillegg til noen spennende nyheter, sier salgs- og markedsdirektør i Pia Mellbye.

For mange har det blitt trangere økonomisk i år. Som et bidrag fra Rema kutter de prisene tilsvarende halv moms på over hundre julevarer.

– I tillegg til alle våre andre kampanjer. Det kan vi gjøre fordi vi kjøper inn store volumer med varer. Og når vi kjøper inn stort, gjør vi som vi pleier i Rema 1000, vi kutter prisene og tar det rett ut til kundene i form av lavere priser i hylla, sier Mellbye.

Powered by Labrador CMS