Butikktesten

Nærbutikk: Butikktesterne tror Bunnpris Nittedal er en populær nærbutikk for folk i området.

Alle koronatiltak var iverksatt

I det store og hele syntes butikktesterne at Bunnpris Nittedal var en fin og hyggelig butikk med bra varesortiment og godt varetrykk. Det ga butikken 16 poeng.

Publisert Sist oppdatert
Bunnpris Nittedal ligger i Stasjonsveien ved Nittedal stasjon i et område med spredt bebyggelse. Dette er en typisk nærbutikk for de som bor i området og pendlere eller reisende til og fra togstasjonen.

Fasade/inngang

Butikken ligger godt synlig fra veien med vimpler på taket og tilbudsbukker langs veien. Åpningstider er merket på fasaden. Gratis parkering rett utenfor butikken. Butikken har et uteområde hvor vi finner grillkull og tennvæske, i tillegg til en kombo-meal plakat med pizza og Cola for 50 kroner. Sikkert et kjærkomment tilbud for sultne togpendlere. Allerede på inngangsdøren finner vi «Vis hensyn» og «Tiltak mot koronavirus»-plakater, og på innsiden står et bord med Antibac. Alle koronatiltak ser ut til å være på plass.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en god størrelse og et innbydende inngangsparti. Displayet med tilbudsaviser står ved inngangen. Det første vi møter er frukt- og grøntavdelingen. Varetrykket er gjennomgående bra med unntak av ferdigkuttede salater. Her finner vi igjen anbefalinger om å benytte Antibac før man plukker frukt og grønt. Varesortimentet er godt og varepresentasjonen er det ingenting å utsette på. Det er noe rot på gulv og ved kassene.

Butikken som medium

Kampanjen «Endelig sommer» er tydelig markert i hele butikken. Dette er med å skape et hyggelig og tydelig sesongskifte. Butikken er stort sett oversiktlig tross stort varesortiment. Prismerkingen er gjennomgående god i hele butikken, og spesielt godt liker vi plakatene på og over frysedisken, på kjøleskap og i frukt- og grøntavdelingen med bilde av produktene og tydelige priser. Dette gjør at vi lettere trekkes til varen og til disken. Spesielt viktig er dette for frysedisken, en disk som ellers lett blir forbigått.

Et torg bygget opp av sjokkere med spekemat og lomper er fint plassert ved pølser. Ved denne står også en sjokker med engangstallerken og bestikk. Plassering av tilhørige varer er med på å skape mersalg. På disken med reker finner vi en dekorativ pose med huskeliste på hva man trenger av tilbehør som loff, majones, smør, sitron, dill, god drikke med mer. Gode tips som kan bidra til mersalg.

Plassen mellom reolene er stort sett grei, men alle handlevogner med emballasje og varer på gulv gjør at det blir trangt.

Meieriavdelingen var vanskelig å få øye på bak paller, tomemballasje og rot. Disken og materiellet til Sunniva juice var fargerikt og fint, og hadde passet til «Endelig sommer»-konseptet, men slik det sto nå hadde det liten effekt. Rabatten på 40 prosent er vel og bra, men da bør også prisen stå. Brønnen med sokker virker litt malplassert her. Totalinntrykket var likevel bra, en fin butikk med et godt vareutvalg.

Hygiene

Renholdet var bra og gulvene rene, men det var dessverre mye rot på gulv. Det var handlevogner med tomemballasje og varer på gulv i hele butikken, noe som til tider gjorde det vanskelig å passere mellom reolene. Belysningen var grei.

Personell

To av de ansatte smilte og hilste umiddelbart når vi kom inn. Det føles alltid godt. Det var flere ute i butikken, og alle var i gang med varepåfylling. Vi vil tro det var ekstra hektisk med varepåfylling etter pinsehelgen. En kunde som ba om hjelp ble straks vist til riktig vare. Ingenting å si på servicen her.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet var overfylt og rotete, men blir sikkert bedre når alt er ryddet på plass. Her manglet et par av sjokkerne priser. Varer uten pris selger dårligere, så det er viktig å få på plass. Ved smågodthyllen var det plassert Antibac og plastposer sammen med en plakat som oppfordret til desinfisering av hendene. Viktig i disse koronatider.

Det var totalt tre kasser og en var betjent da vi kom. De to andre kassene var benyttet som avlastningsbord for emballasje og varer. Vi ble raskt ekspedert når det ble vår tur, men her savnet vi kanskje et smil og ønske om en god dag.

Konklusjon:
Powered by Labrador CMS