Butikktesten

På stell: Butikktesterne syntes det var en fin butikk med mye på stell.

– Det oser varetrykk

Rema 1000 Ski har god plass mellom reoler, bra varetrykk og godt trykk på prisplakatering. Det gir butikken totalt 16 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Ski:

Rema 1000 Ski ligger sentralt i Ski sentrum, bare et steinkast fra Ski storsenter. Butikken har egen parkeringsplass/garasje rett ved siden av med én times gratis parkering for sine kunder. Litt trangt i garasjen når det er mye trafikk, men svært positivt med egen gratis parkering.

Fasade/inngang

Butikken er godt synlig fra veien med en lang fasade mot en godt trafikkert rundkjøring. Logo og åpningstider kommer godt frem, og fasaden er ryddig.

Inngangspartiet består av en mellomgang, hvor det er panteautomat pluss et gulvtorg med Taffel drikke. Så kommer man inn i selve butikklokalet, hvor inngangen til butikken er helt åpen, og kassesonen er rett bortenfor. Godt med smittevernplakater i inngangspartiet.

Inngangspartiet var ryddig og rent.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en bra størrelse med god plass på gulv. Det er et godt varesortiment, og varetrykket er bra. Vi finner få hull i eksponeringene, og prismarkeringene er riktige i forhold til produktene under. Også alle varer på gulv er godt og riktig merket.

Med god plass mellom reolene er det også enklere å orientere seg og finne varene i eksponeringene. Det er god belysning over det aller meste.

Butikken som medium

Det er mange gulveksponeringer i denne butikken, men de er aldri i veien eller plassert foran andre varer. Det oser varetrykk. En ting vi synes fungerer veldig godt i denne butikken er prisingen av varene, spesielt kampanjevarer. Det er benyttet store prisplakater, og nesten utelukkende så er det benyttet flere av samme prisplakater på samme sted. Det forsterker budskapet og gir en ekstra effekt. Et eksempel er banandisplayet hvor det henger fire like prisplakater ved siden av hverandre. Dette får torget til å stå meget godt frem.

Det er også benyttet handlevogner til å eksponere varer et par steder. Et produkt har de enten har fått for mye av eller de har hatt en flink selger fra leverandør på besøk, for en te-variant er eksponert i handlevogn tre steder i butikken. Vognene er godt merket med en hyggelig og håndskrevet plakat og et godt tilbud.

Hygiene

Butikken ser ren og ryddig ut. Vi finne ikke noe søl, hverken i panteområdet, frukt og grønt, eller andre steder. Glassflater virker også godt rengjorte.

Kun et sted er det litt kaotisk med varepåfylling. Her er det delvis sperret mellom to tørrvarereoler, men relativt uproblematisk. Det stod også to uåpnede paller med varer rett før kasseområdet som skygget litt for noen produkter, men det var god plass til å komme forbi.

Personell

Det var mange ansatte på jobb. Flere var ute på gulv og to satt i kassen. Alle de ansatte var korrekt uniformert. De fremstod alle som positive og hjelpsomme. Vi fikk god hjelp da vi spurte etter varer, og ble vist plassen de stod.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet bestod av flere kasser. Kasseområdet var ryddig og luftig med god plass til kunder og handlevogner. En del non-food-produkter var eksponert langs veggen etter kasseområdet. Innerst i lokalet var det også satt frem et par bord og stoler. Vi ble raskt ekspedert av en hyggelig og blid dame.

Konklusjon:
Powered by Labrador CMS