Butikktesten

Hyggelig: Butikktesterne fikk et et hyggelig førsteinntrykk.

– Et blomsterhav møter oss

Butikktesterne trekker frem frukt- og grøntavdelingen som spesielt imponerende, sammen med alle blomstene/plantene. De ga Rema 1000 Råholt 18 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Råholt:
  • Besøkt: Fredag 27. november kl. 13.00
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 18 poeng

Rema 1000 Råholt ligger i sentrum av Råholt i Eidsvoll kommune. Butikken ligger ved Eidsvoll Verk stasjon i et område med flere butikker, leiligheter og skole. I umiddelbar nærhet ligger både Europris, Spar, Kiwi og Amfi Eidsvoll kjøpesenter hvor Extra er lokalisert, noe som vitner om stor konkurranse.

Fasade/inngang

Butikken ligger godt synlig fra veien, og har en stor parkeringsplass. Fasaden er tydelig merket med kjede og åpningstider. Det er flere tilbudsplakater på veggen. Uteområdet er ryddig og rent.

I inngangspartiet finner vi en eksponering med julekranser, småbusker og buketter. I forgangen finner vi løker, juleblomster og noe frukt. Begge deler er med på å skape et hyggelig førsteinntrykk.

Sortiment/varepresentasjon

Vareutvalget er meget bra, og varene er gjennomgående eksponert på en ryddig og delikat måte. Varetrykket er det heller ikke noe å utsette på, med noen få unntak som i frukt- og grøntavdelingen hvor vi fant et par plasser uten varer, og i brødavdelingen var varetrykket på rundstykker litt dårlig.

Vi finner noe inspirasjon til matlaging i form av sameksponeringer og dekorative plakater, men ellers ingen oppskrifter, tips eller råd.

Butikken som medium

Et blomsterhav møter oss på innsiden. Langs hele veggen, rundt en av stolpene og på kasser er det plassert blomster. Deretter kommer vi inn i en stor frukt- og grøntavdeling. Avdelingen er flott bygget opp av flere torg, noe som gjør det enkelt å komme rundt. Alle torgene har samme utsmykning med røde «Mat & kjærlighetshistorier»-motiv. Torgene er flott eksponert med et godt varetrykk og tydelig prismerking. Vi finner to tomme eksponeringsplasser, men bortsett fra det er varetrykket upåklagelig. Det skal nevnes at det jobbes med varepåfylling i avdelingen.

Brødavdelingen ligger i hjørnet av frukt- og grøntavdelingen. Denne har både bakverk og brød, og med unntak av rundstykker, er varetrykket godt. Rundt brødskjæremaskinen er det ryddig. Det er positivt at kundene tilbys kaffe til ti kroner i avdelingen.

I enden av frukt- og grøntavdelingen finner vi en hel kjøl med tilbehørsprodukter som fløtegratinerte poteter, surkål, kålrotstappe, ertestuing med mer. Denne er strategisk plassert før fisk og ferskvaredisker. Å samle middagstilbehøret letter arbeidet for shopper. Det var litt vanskelig å få øye på disken for oss som ikke er kjent, og vi kunne ønsket oss at et par av prisplakatene med bilde sto litt høyere slik at vi lettere ble trukket til disken.

Butikken er oversiktlig, og plassen mellom reolene er god. Tydelig plakatering og merking gjør det enkelt å finne frem i butikken. Spesielt godt liker vi kategoriskiltene over frysediskene og skapene. Prismerkingen er gjennomgående god i hele butikken, og plakatene med bilde og pris står tydelig frem.

Vi finner flere eksponeringer som kan trigge mersalget. I middagsdisken finner vi sameksponering av tacosaus, spagetti og kjøttdeig. Her har butikken valgt å gi bort utvalgte tacosauser, noe som igjen kan trigge kjøpelysten. Ved siden av skapet med kjøttvarer er det laget en eksponering med pinnekjøtt og bjørkepinner. Å utnytte sesonger er med på å gjøre butikken mer levende. Denne kunne med fordel ha inneholdt flere tilhørige varer som kålrabi, gulrøtter og poteter og vært litt mer synlig i og med at den ikke ligger mot kundestrømmen, men inn mot vegg. Eksponeringen med spekemat som er plassert ved siden av skapet med egg og julebrus vitner om god utnyttelse av plassen.

Det gode førsteinntrykket sitter igjennom hele handlerunden.

Hygiene

Belysningen er gjennomgående svært god, noe som får varene godt frem. Butikken oppleves som ren og ryddig, og gulvene er skinnende rene. Selv nøttestativet og brødskjæremaskinen er rene. Det er noe rot på gulv i forbindelse med varepåfylling, men ikke veldig sjenerende og ikke i veien for passasje.

Personell

Personalet er blide og hyggelige, og tonen de har med kundene virker veldig god. Flere hilser når vi går runden, og det gjør at man føler seg velkommen. En kunde som etterspør en vare får straks hjelp. Flere av de ansatte jobber med varepåfylling, og det virker som om tonen mellom de ansatte er god. Alle bærer korrekt antrekk.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er ryddig og innbydende med tulipaner plassert sammen med aviser og blader. Alle varene i kassaområdet er priset. Impulssalg i kassaområdet er penger verdt å ta med seg, og varer uten prismerking taper salg. Butikken er godt besøkt, og tre av kassene er betjente når vi ankommer. Køen blir effektivt ekspedert. Vi vil tro dette er en populær butikk for folk som bor i området. Ekspeditøren er høflig og blid, og vi blir ønsket en fin dag.

Konklusjon:
  • En meget bra butikk med et godt vareutvalg og godt varetrykk. Butikken er meget ryddig og har god belysning, noe som får varene godt frem.
  • Veldig bra prismerking og hyggelige ansatte. Renholdet er det heller ingenting å utsette på. Det eneste vi kunne ønsket oss noe mer av var inspirasjon til matlaging i form av oppskrifter, små råd eller tips.
  • Frukt- og grøntavdelingen må trekkes frem som spesielt imponerende, sammen med alle blomstene/plantene.
Powered by Labrador CMS