Butikktesten

På stell: En fin butikk med det meste på stell, mener butikktesterne.

Fint på Geilo

Rema 1000 Geilo er en fin butikk med gode rutiner og hyggelige ansatte, mener butikktesterne fra Spirit Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Besøkt: Fredag 21. februar kl. 18.00

Fasade/inngang/kasse: 4 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5

Hygiene: 4 av 5

Personell: 4 av 5

Totalt: 16 poeng

Rema 1000 Geilo ligger sentralt i Geilo sentrum med stor gratis parkering like utenfor. Konkurransen i området er stor med en Kiwi-butikk cirka 100 meter bortenfor og en Spar-butikk like bak der igjen. En stor fordel for Rema er nok at Vinmonopolet deler samme inngang som dem.

Butikken ligger i forbindelse med et lite senter og mange andre butikker rett ved, som Europris. Dette er nok en butikk som har store topper inn mot helg og i fellesferier. Med bra beliggenhet langs Riksvei 7 tar den nok også med seg litt gjennomgangstrafikk, i tillegg til Geilos egne fastboende. Vi besøkte butikken fredag 21. februar som var slutten av vinterferien for noen, og starten av vinterferien for blant annet Bergen, som betyr at dette mest sannsynlig var en helg med mye besøk.

Fasade/inngang

Butikkens fasade er ryddig. Butikken er godt synlig fra utsiden. Inngangen deler de med flere andre butikker. Inngangen til selve butikklokalet er åpent og fint, og man ser umiddelbart store deler av frukt og grøntområdet.

Det er satt av godt med plass rett innenfor inngangen, slik at det ikke blir kaos med kunder inn og ut. I tillegg til frukt og grønt, er det en relativt stor kjøl med smådrikke for dem som bare skal ha noe i hånden.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en bra størrelse med et bra vareutvalg. Det er relativt godt med plass mellom reoler, torg og skap, så det går greit å være mange kunder inne samtidig.

Vi er der en fredag ettermiddag, og det er et greit trykk med kunder, men ikke kaos. Det jobbes med varepåfylling flere steder. Vi opplever ikke mange hull i eksponeringene. Vi bemerket oss at det var litt hull i kjøleren med smådrikke ved inngangen (noe som ikke er bra for førsteinntrykket, og ødelegger for impulshandelen). Men kort tid etter overhører vi en samtale blant de ansatte om at noen må ta ansvar for å etterfylle nettopp denne kjølen. Rutinene er på plass. Dette merker vi også på resten av butikken, etter hvor få hull og mangler det var med tanke på tiden på dagen og antall kunder. Det er noe søppel og produkter på gulv etter varepåfylling, men ikke mye.

Butikken som medium

Rema 1000s store prisplakater med tydelig pris fungerer godt og er flittig brukt. Gjerne to av samme prisplakat per sted, som bare forsterker inntrykket av varetrykk og lav pris.

Ekstra eksponeringer med kampanjevarer er alltid priset og merket så langt vi kan se. Det kjøres «2 for ..» kampanje flere steder i butikken, som er godt merket enten med egen prisplakat eller hylleslips.

Ved batteristativet ved kassene har man tydeligvis hatt problemer med å få festet pricerne til stativet, så de er satt på veggen ved siden av med en håndskrevet plakat med smilemunn over som forklarer at dette er prisene til batteriene. Noen lokale initiativ er alltid hyggelige, og da gjerne med glimt i øyet.

Hygiene

Butikken oppleves som ren og ryddig. Som nevnt var det noen varer på gulv her og der, men stort sett ryddig, oversiktlig og enkelt å komme frem. Det er noen som har vært uheldige og har sølt noe mel på gulvet ved mel-hyllen. Vi aner ikke hvor lenge dette har ligget der, men det lå der under hele handlerunden vår.

Bra belysning over det hele.

Personell

Det var mange ansatte på jobb, hvor de fleste jobbet ute på gulv. Alle bar korrekte uniformer.

Stemningen var god, med hyggelige og blide ansatte. Vi fikk god hjelp når vi etterspurte en vare, og vi så flere andre kunder fikk samme hjelpen.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet består av flere kasser. To av disse var åpne da vi skulle betale, som holdt fint i forhold til kundetrykket på dette tidspunktet. Vi ble raskt ekspedert. Personen i kassen var høflig og bar korrekt uniformert

Kasseområdet var åpent og fint, og rett etter var det plassert en del non food-varer langs veggen. Kort vei til utgang og parkering.

Konklusjon:

  • En fin butikk med det meste på stell.

  • Ingen ekstraordinære ting, men følger kjedekonsept, bra på merking og prising av varer.

  • Bra varetrykk og orden.

  • Glimrende beliggenhet, gode rutiner og hyggelige ansatte

Powered by Labrador CMS