Butikktesten

Fin og ryddig fasade: Butikktesterne synes fasaden er ryddig.

Fint på Myrvoll

I årets første butikktest besøkte butikktesterne fra Spirit Gruppen den forholdsvis nye Kiwi-butikken på Myrvoll. Kiwi Myrvoll står til 16 i stil, erklærer de.

Publisert Sist oppdatert

Besøkt: Tirsdag 7. januar kl. 11.00

Fasade/inngang/kasse: 4 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5

Hygiene: 4 av 5

Personell: 4 av 5

Totalt: 16 poeng

Kiwi Myrvoll er en ny butikk, i et helt nytt bygg i et område under utbygging. Området består av mye boliger og leiligheter, og i umiddelbar nærhet bygges det mange nye leiligheter, blant annet i samme bygg som butikken. Det ligger også en togstasjon like bortenfor butikken. Kiwi Myrvoll ligger i tidligere Oppegård kommune, som nå har blitt en del av Nordre Follo.

Fasade/inngang

Butikken er tydelig merket på sidene som vender ut mot de mest trafikkerte veiene, i tillegg til bra markering der selve butikklokalet ligger.

Butikken har egen gratis parkering både ute og under tak.

Fasaden er ryddig, med enkel plakatering, og store vindusflater som gjør at man ser store deler av butikken. Inngangspartiet er luftig og ryddig

Sortiment/varepresentasjon

Første avdelingen man kommer til er frukt og grønt, og den fremstår meget bra. Her er det bra varetrykk, mangfold og god belysning. Varene står godt frem, med tydelig merking, og gir et godt førsteinntrykk.

Like innenfor frukt- og grøntavdelingen er det smådrikke og lunsjprodukter. Disse har et godt varetrykk, som er bra ettersom butikken besøkes rundt lunsjtider og bør ha et godt utvalg tilgjengelig.

Generelt har butikken godt varetrykk over det hele. Enkelte steder er det litt glissent, blant annet et par steder hvor man forsøker å selge ut det som er igjen av julevarer.

Det er god plass mellom alle reolene, og det er ryddig med lite varer på gulv.

Det pågår noe varepåfylling som genererer noe søppel og varer utenfor hyllene. Men det er såpass lite og satt godt i system, så det oppleves ikke rotete for kundene.

Butikken som medium

Det er det nye Sunnhetslotteriet til Kiwi som har fått all kampanjeplassen i butikken, og den er markert i tak, på søyler og som palleskjørt, så den er godt synlig.

Prismerkingen er god overalt, med store tydelige prisplakater på torg og endereoler.

Kategoriseringen av varene er også tydelig merket med store baldakiner en del steder, og kategoriskilt på hyllene andre steder. Det er enkelt å orientere seg.

Plakateringen generelt er ryddig og tydelig. Den eneste kommentaren vi har er til et stort banner på veggen ved kasseområdet som promoterer «Alt til jul billig hos Kiwi» som bør ned når vi skriver 7. januar.

Hygiene

Butikken er meget ryddig og oversiktlig. Det er lite varer på gulv, og med ekstra god plass mellom reolene oppleves butikken luftig og fin.

Belysningen er også god over hele lokalet, som gjør at varene står godt frem.

Personell

Det er flere ansatte ute på gulv som jobber med varepåfylling under vårt besøk. I tillegg observerte vi ar de sjekket temperaturer i kjølerne.

Alle de ansatte fremstår blide og høflige, og alle bærer korrekt uniform.

Vi etterspør et par varer, og blir vist varene med et smil.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet er luftig og ryddig. Her er det god plass til kunder og vogner.

Kun én kasse er åpen, men det er lite trafikk, så vi blir raskt ekspedert.

Personen i kassen er blid og høflig, og bærer korrekt uniform

Området mellom kassene og utgang er også luftig og ryddig med god plass om det er mange kunder. Kort vei til egen parkering.

Konklusjon:

  • En fin butikk som er lys, luftig og ryddig.

  • Bra varetrykk de fleste steder,

  • Hyggelige ansatte, og gode parkeringsmuligheter.

Powered by Labrador CMS