Butikktesten

Hyggelig: God plass, godt lys og dekorative småtorg gir et hyggelig førsteinntrykk.

Har et forbedringspotensial

Rema 1000 Løkenhagen på Finstadjordet er i det store og hele en bra butikk, men med et forbedringspotensial, mener butikktesterne fra Spirit Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Besøkt: Onsdag 8. januar kl. 16.45

Fasade/inngang/kasse: 4 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 3 av 5

Hygiene: 4 av 5

Personell: 4 av 5

Totalt: 15 poeng

Rema 1000 Løkenhagen ligger på Finstadjordet i Lørenskog. Løkenhagen er et forholdsvis nytt boligområde/bydel med Triaden Lørenskog Storsenter i umiddelbar nærhet. Det er fortsatt byggeaktivitet i området. Butikken ligger litt skjult inne i boligområdet, men er greit synlig fra veien. Området er tett befolket med både bolig- og næringsbygg. Her bør man ha potensial til å tiltrekke seg kunder både på dagtid og ettermiddag/kveld.

Fasade/inngang

Det er en time gratis parkering i tilhørende parkeringshus. Fasaden er tydelig merket med kjede og åpningstider. Glassdørene har tilbudsplakater. Inngangspartiet er stort og åpent. Handlevogner og tilbudsaviser er plassert i inngangspartiet, i tillegg til bjørkeved, briketter og en liten blomstereksponering. Området er ryddig og rent.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken virker veldig romslig med mye ledig gulvplass. Frukt- og grøntavdelingen er det første som møter oss. Denne er plassert sammen med brødavdelingen. Avdelingen består av mange små torg, med noe vekslende varetrykk. Kategorier med dårlig varetrykk er brød/knekkebrød/rundstykker, smoothie, kjøtt/entrecote, egg og juice. Varer selger varer, så her kan man tape salg.

Det er gjennomgående benyttet prisplakater i sort-hvitt, i tillegg til håndskrevne plakater og bilder av produkt og pris. Vi synes de to sistnevnte lettere trekker oppmerksomheten til disken. Det er også lettere å få øye på plakatene som er i synshøyde, og ikke ved gulvet slik det var tilfelle på blomstereksponeringen. Vi synes også varene kommer bedre frem når hyllene skråstilles og ikke ligger flatt, slik tilfellet var på pallene med avokado, tomat og agurk.

Vi savner mer plakatering over frysediskene. Vi finner ingen kategoriinndeling eller merking, noe som gjør det vanskelig å finne frem. Butikken har et greit sortiment, men har litt å hente på varetrykk og varepresentasjon.

Butikken som medium

Butikken er oversiktlig med god plass rundt torg og mellom reolene, noe som gjør det enkelt for kundene å passere. Prismerkingen er gjennomgående god i hele butikken. Det er bra at produktene i tilbudsavisen får bilde- og prisplakater, som på smoothie og Salma. Det gjør at kundene lett finner igjen produktene på tilbud.

Vi finner ikke mange mersalgseksponeringer eller sameksponeringer som kan skape mersalg, med unntak av sauser som er plassert i tilknytning til kjøtt/biff.

Hygiene

Butikken oppleves gjennomgående som ren og ryddig, med noen få unntak. Det er en del rot på gulv i forbindelse med varepåfylling. Vi finner plastpose i brødkurven og iskaffe oppå kyllingfileten, men i det store og hele er det en ryddig butikk. Gulvene er skinnende rene. Butikken har god belysning.

Personell

Personalet virker hyggelige og hilser når vi ankommer. Alle bærer korrekt uniform. Det er flere ute i butikken som jobber med varepåfylling når vi besøker butikken.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er ryddig og romslig. I kassaområdet finner vi impulsvarer som kiwi, müslibarer og sjokopops. Sistnevnte manglet prismerking.

Det er ingen kø når vi ankommer kassen. Ekspeditøren er blid og høflig. Vi blir raskt ekspedert når det er vår tur.

Konklusjon:

  • Greit vareutvalg, men noe varierende varetrykk. Butikken har også litt å hente på varepresentasjon.

  • Det er god plass i hele butikken og god belysning.

  • Prismerkingen er bra, men merkingen over frysediskene kunne vært bedre.

  • Butikken har hyggelige og serviceinnstilte ansatte. Renholdet er det heller ingenting å si på.

  • I det store og hele en bra butikk, men med et forbedringspotensial.

Powered by Labrador CMS