Butikktesten

Ryddig: Fasaden er ryddig og fin, med tydelig Meny-merking.

Har løst koronasituasjonen på en god måte

Spirit Gruppen har utført den første butikktesten etter at koronarestriksjonene ble iverksatt 12. mars. Butikktesterne mener at Meny Kringsjå har løst koronasituasjonen på en god måte.

Publisert Sist oppdatert

Besøkt: Torsdag 23. april kl. 13.00

Fasade/inngang/kasse: 4 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5

Hygiene: 4 av 5

Personell: 5 av 5

Totalt: 17 poeng

Meny Kringsjå ligger midt i et boligområde på Kringsjå, like ved Sognsvann. Området består stort sett av blokkleiligheter og eneboliger, så dette blir den naturlige lokalbutikken for mange.

De har egen parkeringsplass rett utenfor med gratis parkering, og relativt kort vei til T-bane.

Fasade/inngang

Fasaden er ryddig og fin, med tydelig Meny-merking. Alle uteplakatene er stort sett viet til koronakommunikasjon, både på bukkeplakater, på vegg og ved inngangen. Kommunikasjonen går på tiltak butikken har gjort og oppfordring til avstand mellom kundene. De plakatene som har produktkommunikasjon viser for det meste «Tacofredag hele helgen», som stemmer bra tidsmessig ettersom vi tester butikken en torsdag ettermiddag.

I selve inngangspartiet er det panteautomat, og her er det meget ryddig og rent, i tillegg til flere plakater som kommuniserer koronatiltak. Her er også en vask med oppfordring om å vaske hendene før man går inn.

Sortiment/varepresentasjon

Meny Kringsjå er ikke blant de største Meny-butikkene, så det er noe trangere mellom reolene, men utvalget er bra, og butikken oppleves ryddig og oversiktlig.

Selv om vi er «snillere» på varetrykk og utsolgtsituasjoner i denne perioden, så hadde det uansett ikke vært mye å trekke her. Varetrykket er bra over det aller meste, og vi ser at de fleste ansatte i butikken jobber ute på gulv med varepåfylling. I tillegg er det nesten ikke varer på gulv, og tomemballasje er puttet i egne vogner, så rutinene for varepåfylling ser ut til å fungere bra. Butikken har en ferskvaredisk innerst i lokalet med et bra vareutvalg på både kjøtt og fisk. Også her er varetrykket bra.

I brødavdelingen er brødkutteren byttet ut med en liten kjøl med blant annet meloner. God ide å fylle tomrommet etter brødkutteren med en kjøl. Usikker på om melon er det rette produktet i brødavdelingen, men med det fine været som var i området disse dagene, kan det hende at oppkuttet melon er et fint impulsprodukt.

Butikken som medium

Det meste av kommunikasjonen i butikken er koronarelatert med tiltak- og avstandsplakater i plakatrammene og avstandsmerker på gulvet. Ellers er den faste kommunikasjonen fortsatt på plass, som «Fast knallkjøp», «Vi løser middagen for deg» og andre faste Meny-kommunikasjon.

En egen kjøl med tilbudsvarer er plassert sentralt i butikken, med tilbudsprisrammer de fleste steder. Middagskjølen er også bra fylt opp, med riktige produkter ut ifra gjeldende middagstips som var kylling og fisk.

Hygiene

Hygiene er ekstra viktig i disse dager, og her var det meste på plass. Det var rene flater, ikke noe søppel og ikke noe søl på gulv eller disker. Glasset i ferskvaredisken så også ren og fin ut.

I kassen hang det en egen lapp der man oppfordrer til kortbruk og at kortterminalene desinfiseres jevnlig.

Personell

Det var bra trykk med ansatte i butikken. Det var ansatte overalt i butikklokalet som jobbet med varepåfylling. Alle var blide og høflige, og vet to anledninger hilste de på oss uoppfordret. Vi følte det var en god tone mellom de ansatte og mellom de ansatte og kundene. Dette ga en egen stemning i hele butikken.

Alle de ansatte bar korrekte uniformer.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var ryddig og fint. Kun en kasse var bemannet, men det tok fint unna den lille kundetrafikken som var på det tidspunktet vi var der.

Avstandsmerker på gulvet sørget for god avstand i køen.

En hyggelig og blid person i kassen satte punktum for en hyggelig handleopplevelse.

Konklusjon:

  • En ryddig og fin butikk med godt utvalg.

  • Hyggelige og blide ansatte.

  • Gode rutiner under vaskelige tider.

  • Alt i alt en meget hyggelig handleopplevelse.

Powered by Labrador CMS