Butikktesten

Fin butikk: En lys, romslig og hyggelig butikk som oppfyller alle koronatiltak.

– Hygienen var absolutt i varetatt

Totalt fikk Coop Mega Fjellhamar 17 poeng av butikktesterne. De mente at hygienen var i varetatt. Desinfiseringsmiddel var plassert både utenfor og i inngangspartiet.

Publisert Sist oppdatert

Besøkt: Onsdag 29. april kl. 13.00

Fasade/inngang/kasse: 4 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5

Hygiene: 4 av 5

Personell: 5 av 5

Totalt: 17 poeng

Coop Mega Fjellhamar ligger sentralt ved Fjellhamar stasjon på nærsenteret Fjellhamar Torg. Området består i hovedsak av boligblokker og leiligheter, så dette blir den naturlige lokalbutikken for veldig mange. Senteret har gratis parkering.

Fasade/inngang

Merkingen ut mot veien var noe mangelfull, og innkjørselen til nærsenteret var derfor ikke helt lett å få øye på. Uteområdet og parkeringsplassen er ryddig med tydelig Coop Mega-merking på fasaden.

Et bord med håndsprit er plassert utenfor butikken og i inngangspartiet. Vi finner flere plakater med oppfordring til å holde avstand, handle klokt, håndvask og betale med tæpp eller app.

Sortiment/varepresentasjon

Coop Mega Fjellhamar har en god størrelse og det er grei plass mellom reolene. Vareutvalget er meget bra og varetrykket er det heller ingenting å utsette på. Flere ansatte i butikken jobber ute på gulv med varepåfylling og rengjør glassdører og skap. Det er mye varer og tomemballasje på gulv, noe som gjør det litt trangt å komme forbi enkelte steder.

Butikken har en ferskvaredisk innerst i lokalet, med et bra vareutvalg på både kjøtt og fisk. Også her er varetrykket meget bra.

Butikken som medium

I inn- og utgangspartiet er kommunikasjonen i butikken koronarelatert med tiltaks- og avstandsplakater i plakatrammene og avstandsmerker på gulvet. Ellers skaper helfigurene med «Hos meg finner du ferske og nydelige frukt og grønnsaker» og «Vi har et bredt utvalg av økologiske produkter» et hyggelig inntrykk. Kommunikasjonen med «Grill Perfekt» og «Plukk og miks 3 for 2» er på plass.

Salatdisken er byttet ut med melon og jordbær. Et vakkert og fargerikt skue som er med på å skape et godt førsteinntrykk. På hyllen over finner vi spekeskinke og Mors flatbrød. Gode sameksponeringer som kan gi mersalg.

Frukt- og grøntavdelingen er stor og velfylt med god merking om å holde avstand og ikke ta på varer du ikke skal kjøpe. Det er også dekorative informasjonsplakater på bananer, en kilde til kalsium. En pall med Plukk & Miks, et display fra Santa Maria med «Kom i grillhumør» og engangsgriller er under opprigging.

Fiskedisken er velfylt, ren og dekorativ. Disken med varmmat er fylt opp, og ostedisken er fylt opp med fristende oster og tilbehør som marmelade og nøtter. Palleskjørtene på middagsdisken skaper en hyggelig ramme og tydeliggjør 3 for 2-tilbudene.

Hygiene

Hygienen var absolutt i varetatt. Desinfiseringsmiddel var plassert både utenfor og i inngangspartiet. En av de ansatte gikk rundt og tørket av glass og håndtak. Glasset i ferskvaredisken så også rent og fint ut. Både i inngangspartiet og i kassaområdet ble det oppfordret til kortbruk med «bruk tæpp og app». I kassen var det plakater i rammer og avmerket på gulv om viktigheten av å holde 1 meter avstand.

Personell

Det var flere ansatte ute i butikken. De fleste jobbet med varepåfylling, men en gikk runden og vasket alle skap. Alle var blide og høflige, og vi ble straks spurt om vi hadde behov for hjelp når vi sto ved ferskvaredisken.

Vi følte det var en god tone både mellom de ansatte og mellom de ansatte og kundene. Flere av de ansatte bar t-skjorter med «Takk for at du holder avstand. Jeg hjelper deg gjerne».

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet var ryddig og rent. Kun en kasse var bemannet, men det tok fint unna den lille kundetrafikken som var på det tidspunktet vi var der. Det var flere selvbetjeningskasser som ble benyttet. En hyggelig og blid person i kassen satte punktum for en hyggelig handleopplevelse.

Konklusjon:

  • En fin butikk, med godt vareutvalg og sortiment.

  • Varene var presentert på en god og ryddig måte.

  • Godt lys i hele butikken, noe som fikk varene godt frem.

  • Hyggelige ansatte.

  • Virket som de lå litt etter skjema med varepåfyllingen, men alt i alt en meget hyggelig handleopplevelse.

Powered by Labrador CMS