Butikktesten

Jevnt over en ren og fin Kiwi-butikk

Kiwi Bygdøy Allé er en flott, gjennomført og ren butikk der du finner alt det du trenger, mener butikktesterne. Det ga totalt 18 poeng i årets siste butikktest.

Publisert Sist oppdatert

Kiwi Bygdøy Allé:
  • Besøkt: Fredag 27. november kl. 13.00
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 18 poeng

Kiwi Bygdøy Allé ligger i gaten med samme navn – en trafikkert gate på Frogner, sentralt i Oslo. Her finner man en rekke butikker, restauranter og leiligheter samt bedrifter i nærliggende område. Det er ingen parkering i forbindelse med butikken, men da mange bor og jobber i nærheten, samt området har et godt kollektivtilbud, vil vi tro mange kommer til fots.

Fasade/inngang

Fasaden fremstår som oversiktlig og med god og tydelig merking av Kiwis profil og åpningstider. På en bukk er det merket at butikken også er søndagsåpen i desember.

På et torg innenfor inngangen er det juleblomster, ved, pepperkaker og ulike typer julebrus. Veldig innbydende og flott for sesongen, med tilhørende priser. Det er også satt opp en konkurranse ved inngangen der kundene kan vinne en kasse med ti kilo Cevita klementiner hver dag i desember. Videre innover selve butikklokalet finner vi mineralvann og mat på farten-varer, før man fortsetter inn i den flotte frukt- og grøntavdelingen.

Sortiment/varepresentasjon

Butikkens er av middels størrelse for å være en Kiwi-butikk, men vi opplever at det er lett å få god oversikt. Det er rent, ryddig, godt belyst både i tak, kjølere og kjøleskap. Vi opplever at det er varer på gulv da vi er innom en mandag morgen og det er varepåfylling. Dette gjøres på en god og effektiv måte, og det er mange medarbeidere som bidrar.

Det er et godt og bredt varesortiment. Varene i butikken er pent og ryddig plassert i hyller og frittstående eksponeringer, med et godt varetrykk og god prismerking. Vi finner i grunnen få hull.

Butikken som medium

Vi møtes av fargerike torg og hyller som bugner av flotte varer i frukt- og grøntavdelingen. Denne avdelingen er innbydende, ryddig og skaper en fin atmosfære med de fargerike eksponeringene med velfylte og pent eksponerte varer. I avdelingen finner vi også en rekke kjøleskap med mineralvann, smoothier, samt on the go-kjølere med mat på farten-varer. Dette er lurt å ha i starten av handlerunden, og vi mener det treffer kundegruppen perfekt med denne typen varer.

De ansatte i butikken er svært flinke til å utnytte vegger, søyler og områder som ellers ville fremstått som tomme og lite inspirerende. Et eksempel på dette er den tomme veggen og søylen der det er eksponert julebrus på veggen samt Coca-Cola rundt søylen. Det er også hengt opp en av Kiwis konseptplakater på søylen. Dette tar seg bra ut og varene har tilhørende priser. På en annen søyle er det eksponert kransekaker på den ene siden, og rosiner på den andre. Eksponeringene står ikke i veien for kundestrøm og har priser.

Over kjøleren med kjøttdeig, fisk, kjøtt og kylling finner vi svært flotte sameksponeringer med blant annet en rekke ulike bønner, ulike typer syltede grønnsaker, tørket chorizo og pepperoni og en rekke ulike typer pinnekjøtt – for å nevne noe. Slike sameksponeringer roser vi, da det gir inspirasjon for kundene, samt gjør handleturen deres lettere.

Endeeksponeringene i butikken er fine og gjennomførte. Vi opplever de fleste som middels store og forseggjorte. Mange omhandler juleprodukter, og alle er priset.

Butikken benytter en rekke frittstående leverandøreksponeringer, og vi opplever at de er flinke til å prise disse. Pallen med Mutti tomater mangler dog priser, og eksponeringen i tre med Fever Tree er helt utplukket for varer. Ellers er de andre frittstående eksponeringene gode og gjennomførte.

Hygiene

Butikken oppleves som ren med god belysning. Kurver står pent stablet og gir et ryddig førsteinntrykk ved inngangspartiet. Det er mange medarbeidere som fyller på varer når vi er på besøk, men dette oppleves ikke sjenerende som kunde, og de får varene raskt og effektivt inn i eksponeringer og hyller. Jevnt over en ren og fin butikk.

Personell

Vi møtte på serviceinnstilte og blide medarbeidere rundt om i hele butikken, og mange av dem fylte på varer effektivt. I kassen ble vi raskt ekspedert av en hyggelig dame. Alle bar korrekt uniform.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet oppleves som svært flott med et godt utvalg av impulsvarer, og et flott, stort juletorg med en rekke ulike produkter som julekalendere, marsipan, juleservietter- og lys. Torget fremstår innbydende og ryddig. Dette er varer som passer utmerket for sesongen.

Konklusjon:
  • Kiwi Bygdøy Allé er en flott, gjennomført og ren butikk der du finner alt det du trenger til en hyggelig og inspirerende ukeshandel – uansett om du er der for å handle lunsj, mat på farten-produkter eller middag.
  • Vi opplever at butikken har gjort mye ut av plassen de har, og fått opp fine eksponeringer både på gulv, endereoler, samt på ekstraplasser rundt om i butikken.
Powered by Labrador CMS