Butikktesten

Åpent: Inngangspartiet er ryddig og fint.

– Morsomme lokaler

Deler av Kiwi Hasleveien består av murstein og søyler. Butikktesterne synes det var et morsomt lokale å besøke.

Publisert Sist oppdatert

  • Besøkt: Tirsdag 3. november, kl 13.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon
  • og butikken som medium: 3 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 15 poeng

Kiwi Hasleveien ligger inne på et minisenter som heter Carl Berner Passasjen på Carl Berner i Oslo. Det ligger blant annet et apotek, blomsterbutikk og vinmonopol inne på samme senter. Sistnevnte tenker vi er en kjempefordel for butikken, da Vinmonopolet alltid tiltrekker seg folk fra hele området.

Området består av mange leiligheter og noe kontorbygg. Det er mye kollektivtrafikk som passerer igjennom Carl Berner, så butikken ligger i tilknytning til et viktig knutepunkt for området.

Fasade/inngang

Kiwi-butikken har ikke noen egen fasade, men det er inngang fra to sider til minisenteret, og på begge sider er Kiwi godt profilert. I tillegg er det satt opp Kiwi-flagg på begge sider, og bukkeplakater ut mot hovedfartsåren som passerer bortenfor lokalet. Butikken er godt synlig fra begge inngangene til senteret.

Fasaden til butikken inne i passasjen er åpen og fin, hvor man ser store deler av butikken fra fellesarealet. Inngangspartiet er ryddig og fint.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en fin størrelse, og et greit sortiment. Deler av butikken består av murstein og søyler, men vi føler ikke at det gjør lokalet vanskelig. Der man merker det mest er ved melkekjøleskapene innerst i butikken, hvor disse må stå i «båser» mellom mursteinsøylene, og ikke tett inntil hverandre. Det gjør det litt vanskeligere å få oversikten, men gir en ganske kul og litt annerledes effekt.

Vi testet butikken midt på dagen på en tirsdag. Helt tydelig at det er varelevering denne dagen, for det var mye varer på gulv i butikk. Det viktigste vi ser på da er hvordan butikken håndterer varelevering, og det gjorde de utmerket her. Det var mange på jobb som arbeidet med påfylling, og de hadde egne «øyer» med varer og papp, slik at det var konsentrert enkelte steder i butikken, og ikke fløt utover. Det var litt trangt enkelte steder, men ikke noe problem.

Varetrykket var generelt veldig bra, og vi så de jobbet med de stedene som var glisne.

Butikken som medium

Butikken hadde en ryddig kommunikasjon, med Kiwi-profileringselementer jevnt fordelt utover. Vi så ikke så mange andre kampanjer, utenom tilbudstorg. Det var rigget til tilbudstorg på enkelte endereoler og langs søyler. Alle torgene vi kunne se var tydelig prismerket, og det er bra.

I det ene hjørnet var det satt paller med julevarer med blant annet pepperkaker. Det så litt rotete ut, men de var prismerket.

Det var satt frem et par handlevogner med varer til 50 prosent, grunnet dato. Begge vognene var merket med 50 prosent og priser.

Det var hengt opp mye koronarelaterte plakater rundt omkring. Utfordringen når disse henger oppe litt lenge er at de krøller seg og blir litt frynsete. Et par steder hadde plakaten krøllet seg slik at man ikke kunne lese den, så disse kunne med fordel strammes opp med tape, eller byttes ut.

Hygiene

Butikken var bra rengjort, og panteområdet var rent og ryddig.

Ettersom det var en del varer på gulv grunnet varepåfylling, fremstod butikken litt rotete, men som nevnt var det system i dette, og de løste varepåfyllingen fint.

Alle glassflater virket godt rengjort, og vi fant ikke noe søppel andre steder i butikken.

Personell

Det var mange ansatte på jobb, hvor de fleste jobbet med varepåfylling. Alle de ansatte bar korrekt uniform.

Alle vi møtte var blide og hyggelige, og vi fikk god hjelp da vi trengte å finne et par varer.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var ryddig og greit. Egen selvbetjent kassesone tok unna en del, så det var kun en bemannet kasse åpen. Lite kø, og rask ekspedering. Det var en hyggelig dame i den betjente kassen, som var både blid og høflig.

  • En fin Kiwi-butikk som ikke har gjort så mye ekstra ut av butikken, men som følger konseptet, og har et bra utvalg.
  • Gode rutiner, litt morsomme lokaler og hyggelige ansatte.
Powered by Labrador CMS