Butikktesten

Tydelig: Inngangspartiet til selve butikken er dekorert med store infoplakater om Covid-19.

Ren og pen Meny på det jevne

Meny-butikken på Kolsås fremstod som ren og fin over det hele. Butikktesterne fant ikke noe søl, rot eller søppel.

Publisert Sist oppdatert

Meny Kolsås:
  • Besøkt: Tirsdag 24. november kl. 20.00
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon
  • og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 17 poeng

Meny Kolsås ligger på Kolsås senter rett ved endestasjonen til T-banelinjen med samme navn. Området består av mye boliger, både hus og leiligheter. Kolsås senter er relativt lite, så Meny-butikken står for store deler av arealet på senteret, og har lenger åpningstid enn de andre butikkene på senteret.

Fasade/inngang

Butikken og senteret har stor, gratis parkering rett utenfor, som gjør tilgangen til butikken enkel.

Butikken ligger innerst på senteret, men avstanden til parkeringen er ikke stor.

Det er tydelig skiltet og merket at det er en Meny-butikk inne på senteret, og vi antar at butikken er det største trekkplasteret til dette senteret, samtidig som de andre butikkene bidrar til en økt strøm av kunder til Meny.

Fasaden er åpen og ryddig. Man ser store deler av butikken før man går inn. Inngangspartiet til selve butikken er dekorert med store infoplakater rundt Covid-19. Alle disse er laget i egen Meny-drakt, og går igjen rundt i butikken der det er viktig å følge reglene. Dette gir en fin helhet på infoplakatene, og gjør at de blir en naturlig del av butikken.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en fin størrelse med et godt vareutvalg. Vi besøkte butikken klokken åtte på kvelden, som er to timer før stengetid, så vi er litt rundere rundt utsolgtsituasjoner på blant annet ferskvarer og brød, samtidig som vi ikke forventer en tom butikk.

Vi ble litt skuffet over at hele fiskedisken med fersk fisk var pakket vekk, spesielt med tanke på at det var fisketirsdag med 30 prosent på all fersk fisk i løsvekt, men vi har full forståelse for at butikken ikke kan ha bugnende fiskedisker helt frem til stengetid. Brødavdelingen var også ganske tømt, men der var det satt inn et par ekstra stativ foran de faste brødhyllene med ekstra brød, så vi hadde noe å plukke blant. Bortsett fra akkurat disse to kategoriene, så fant vi ingen store hull i eksponeringene.

Varene var godt eksponert i faste hyller og på torg. Bra belysning i butikken fikk også varene godt frem.

Butikken som medium

Det var rigget store juletorg på gulv med både tørrvarer og kjølevarer. Alt var godt merket og fint satt sammen, i tillegg til bra varetrykk. Det var benyttet eget Meny-julemateriell både i tak og på eksponeringene. Samme juledekoren gikk også igjen på deler av ferskvaredisken. Som en del av juleeksponeringene var det satt frem en egen kampanjekjøl med lutefisk og passende tilbehør. Alle varene var priset, og det var satt opp plakater med tips til lutefisk på kjølen. Litt slunkent med én pakke bacon, men ellers bra varetrykk.

Ved frukt og grønt var det rigget en kjøl med melon og spekeskinke. Utfordringen her var at melonene ikke var priset. På slike sameksponeringer savner vi også en eller annen form for kommunikasjon som sier noe om hvorfor disse varene er i samme kjøl. Bilde av en melon sammen med spekeskinke og et tips eller to hadde gjort mye.

Kjøledisken med «Middag på under 20 minutter»-konseptet til Meny var velfylt og fin. Dette er en disk det er lett å glemme, ettersom varene eksponeres der i tillegg til den faste eksponeringen. Her var utvalget godt, og det var mulig å sette sammen flere middagsretter.

Som nevnt tidligere var det benyttet en del Meny-materiell med Covid-19-info rundt i butikken som passet fint inn med resten av kommunikasjonen. Det var benyttet ved salatbaren og ved brødkuttemaskinen, og det var pricere med kommunikasjon om å ikke ta på varen om du ikke skal ha den.

Hygiene

Butikken fremstod ren og fin over det hele. Vi fant ikke noe søl, rot eller søppel.

En handlevogn med papp sperret den ene gangsonen mot kasseområdet, men ikke slik at det var noe problem.

Bra renhold av alle flater, både gulv, glass og kjølere. Bra belysning over det hele.

Personell

Det var mange ansatte på jobb, hvor flere var ute på gulv. Vi fikk god hjelp når vi etterspurte et par varer. Personen i ferskvaredisken hadde god kunnskap om det vi spurte om.

Alle de ansatte bar korrekt uniform, og fremstod blide og høflige.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var oversiktlig og greit. I tillegg til alle selvbetjeningskassene, var det en bemannet kasse som var åpen. Dette tok den trafikken greit unna.

Greit med plass rundt kassene, og enkelt å holde avstand. Vi ble effektivt ekspedert av en hyggelig ansatt med godt humør.

Konklusjon:
  • En fin Meny-butikk med et godt vareutvalg og god beliggenhet med stor parkering.
  • Litt synd med fiskedisken akkurat når vi var der, men ellers mye positivt.
  • Bra eksponeringer, hyggelige ansatte og en del fine sameksponeringer.
Powered by Labrador CMS