Butikktesten

Fin: Fasaden på Coop Mega-butikken er åpen og fin.

De ansatte satte prikken over i-en

Coop Mega Røa Torg hadde det aller meste på stell, med bra vareutvalg, bra varetrykk og en generelt flott butikk med mye matinspirasjon. Det ga butikken totalt 19 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Coop Mega Røa Torg:

  • Besøkt: Torsdag 4. februar kl 10.00
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 19 poeng

Coop Mega Røa Torg er en helt ny butikk i et helt nytt senter på Røa i Oslo. På Røa er det mange andre dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet, og største konkurrenten blir nok en relativt nyoppusset og flott Meny, som har ligget i Røa sentrum lenge. Vi tar turen til Coop Mega-butikken for å se hvordan de tar opp kampen.

Fasade/inngang

Utenfor er det fortsatt noe byggevirksomhet, men senteret står flott ut og Coop Mega er markert med skilt og gatebukker på utsiden. Gratis parkering i garasje under bygget, med transportbånd direkte opp til Coop Mega-butikkens inngang/kasseområde.

Fasaden på Coop Mega-butikken er åpen og fin, og man ser store deler av butikken fra senterets fellesområde, i tillegg til at den er det første man ser når man kommer opp fra garasjen.

En flott frukt- og grøntavdeling møter oss innenfor inngangspartiet. Her er det meget bra varetrykk, og alt ser veldig delikat og flott ut. Fordelen med en helt ny butikk er at det er lite slitasje og all innredning er ny, men om man ikke har kontroll på driften, så kan også en slik butikk fort forfalle og oppleves som rotete og uoversiktlig. Det er definitivt ikke tilfelle her. Varetrykket og de delikate eksponeringene skal vise seg å være gjennomgående for hele butikken.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en bra størrelse, og dermed også et bra vareutvalg. Flotte ferskvaredisker ligger innerst i lokalet med meget delikat eksponering av varene, i tillegg til god plakatering og merking.

Alle hyller og kjølere har bra varetrykk, og vi finner så å si ingen hull i noen eksponeringer. Det er også god orden selv om det er mange ansatte ute på gulv som jobber med varepåfylling. Rutiner for å holde søppel og papp unna gangbaner og så videre er på plass.

Det er god plass mellom reolene, og belysningen er topp over det hele, så her kommer varene godt frem både i hyller og kjølere. I de fleste kjølerne er det i tillegg ekstra belysning som får varene godt frem.

Butikken som medium

Flere steder i butikken er det bilder, sitater og merking av kategorier og produktområder. Alt i samme design og meget tiltalende og flott. Spesielt bildene som er benyttet på enkelte endereoler myker opp, og gir en fin stemning til hele butikken. Korte og fine sitater på enkelt kategorier myker også opp det hele. Enkelte steder er det informasjonsplakater som sier noe om et av produktene du får i området, som for eksempel en infoplakat om entrecôte over kjøttdisken.

Noen endereoler er satt av til tilbud, og dette er fint markert med egne standardiserte tilbudsplakater i plogen over, pluss produktplakat for de gjeldende produktene på tilbud. Samme oppsettet går igjen på alle tilbudsendereolene og får dem til å stå ryddig og fint frem.

Flere steder er det satt opp pappfigurer av det som sannsynligvis er de avdelingsansvarlige i butikken, hvor de holder skilt som «Hos meg finner du…» Morsomt og effektivt, og ikke minst en fin lokal vri som knytter kunden enda mer til de ansatte.

Hygiene

Hele butikken fremstår som meget ren, ryddig og fin. Ikke noe søl noe sted som vi ser, ikke noe rot eller søppel på gulv eller andre steder. Alle flater er godt rengjort både på glass i kjølere og på gulv. Bra belysning over hele butikken.

Personell

Det var mange ansatte på jobb i denne butikken, og alle bar korrekt uniform. De fleste jobbet med varepåfylling, og de var spredd utover det hele, slik at det alltid var noen å spørre om hjelp.

En ting som skilte seg spesielt ut, var de ansattes evne til å se kunden. For en butikk i dette segmentet, og med en flott og innarbeidet Meny rett bort i gaten, er de ansatte også en viktig del for kundens trivsel, og den jobben hadde de tatt på alvor her. To ganger ble vi kontaktet av de ansatte, uten å ha henvendt oss til dem, hvor de hilste på oss, og lurte på om de kunne hjelpe oss med noe. I tillegg fikk vi et «hei» og et smil (bak munnbindet) fra flere andre ansatte. Så her følte vi oss virkelig sett og velkomne. Man skal alltid være forsiktig med å være for pågående på kunden, men dette balanserte de fint, og det ble en svært positiv greie.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var stort, og det var et eget område med selvbetjente kasser. Området var ryddig og oversiktlig. Vi gikk i den bemannede kassen, og ble like godt tatt imot her, som av resten av de ansatte. Hyggelig, blid og en flott avslutning på handleopplevelsen. Kort vei til utgang/garasjeanlegg.

Konklusjon:
  • En meget flott butikk, som virkelig tar kampen om kundene på Røa på alvor.
  • Her var det aller meste på stell, med bra vareutvalg, bra varetrykk og en generelt flott butikk med mye matinspirasjon.
  • Ekstremt hyggelige og oppmerksomme ansatte satte prikken over i-en.
  • Ingenting å trekke, men manglet det lille ekstra for å få full pott. Takk for besøket.
Powered by Labrador CMS