Butikktesten

Et godt førsteinntrykk: En ryddig, dekorativ og flott frukt- og grønt-avdeling som bugner av varer.

Denne butikken er rigget for handel

Butikktesterne takker for en hyggelig handleopplevelse på Rema 1000 Sørumsand. Testerne gikk ut med et smil om munnen, og ga Rema-butikken 19 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Sørumsand:
  • Besøkt: Onsdag 20. januar kl. 14.00
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og
  • butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 19 poeng

Rema 1000 Sørumsand ligger i sentrum av Sørumsand, et tettsted i Lillestrøm kommune i Viken. Butikken ligger i et nærings- og boligområde med mye gjennomgangstrafikk og bra kundegrunnlag. Her bør man ha potensial til å tiltrekke seg kunder både på dagtid og ettermiddag/kveld. Extra og Kiwi ligger i umiddelbar nærhet, så her merkes nok konkurransen godt.

Fasade/inngang

Butikken ligger godt synlig fra veien, og har en stor parkeringsplass. Fasaden er tydelig merket med kjede og åpningstider. Uteområdet er ryddig og rent. På døren er det annonsert for tilbud på fiskeburger og «Hverdagsmat», Remas eget magasin med oppskrifter. Magasinet er plassert i eget stativ i inngangspartiet. I tillegg er det plassert en utebukk med tilbud på smoothie, og på fasaden er det plakater merket «20% på frukt og grønt». Handlevognene er plassert i utebur og i forgangen.

Sortiment/varepresentasjon

Vareutvalget var meget bra, og varene var gjennomgående eksponert på en ryddig og delikat måte. Varetrykket er det heller ikke noe å utsette på. Vi fant noe mangelfullt varetrykk på rundstykker og kuvertpålegg, ellers ingenting. Vi finner inspirasjon i form av dekorative plakater, i tillegg til Remas eget magasin «Hverdagsmat». Denne butikken er rigget for handel!

Butikken som medium

Butikken har en god størrelse, er oversiktlig og plassen rundt torg og mellom reolene er god.

Frukt- og grøntavdelingen er det første som møter oss, og denne er et vakkert skue. Avdelingen er ryddig, har en god struktur, et godt varetrykk og god plass mellom torg. Vareutvalget er godt, og alt er delikat eksponert og med tydelig prismerking.

Alle kjølediskene ligger på rekke og rad med store og dekorative plakater over diskene. Dette gjør det enkelt å finne frem og gjør at vi lettere dras til disken. Matbildene på plakatene skaper matglede, og prisplakatene hvor produktene er avbildet kommuniserer tydelig. Både i diskene og i hyllene er det «tellekanter», noe som gjør at det fremstår særdeles innbydende.

Vi finner flere løsninger som kan gi mersalg. Flere displayer med spekepølser, tubeoster og salami er plassert i forkant av påleggshyllene og brødavdelingen. I brødavdelingen er det plassert et display med ulike kuvertpålegg, i tillegg til et stativ med lefser og kaker. Her finner vi også et lunsjskap. Vi stusset først på at dette ikke var plassert tidligere på handlerunden, men etter nærmere ettertanke så skal jo de fleste lunsjkundene ha brød eller rundstykker, og da er det hit de vil gå. At de da også finner ferdig-smurte bagetter og horn, i tillegg til drikke, iskaffe, rislunsj og småkaker er jo genialt. Kundene foretrekker å finne ting som hører sammen, uten å måtte lete for mye. Dette er alle strategisk kloke valg som vitner om en kjøpmann med god struktur og god forretningssans.

På en av endereolene finner vi en fin sameksponering hvor salami og majones er eksponert sammen. Den morsomme onepiece-drakten fra Mills majones som henger over displayene gjør eksponeringen lettere å få øye på og dekorerer en ellers kjedelig bakvegg.

Frysediskene har en tendens til å forsvinne i det store landskapet, men her har man klart å gjøre dem litt mer levende ved hjelp av plakater med fristende matbilder over diskene. Det er litt ujevn lyssetting i diskene, noen veldig bra og andre litt dunkle. Godt lys i frysediskene gjør at varene kommer godt frem.

Det gode førsteinntrykket vi fikk når vi ankom butikken, ble bare bedre utover i handlerunden.

Hygiene

Belysningen er gjennomgående svært god, noe som får varene godt frem. Det kunne vært litt bedre i kjøttskapet og i den ene frysedisken, men det er bagateller. Butikken oppleves som ren og ryddig, og gulvene er skinnende rene. Selvsagt gjelder det også for nøttestativet og brødmaskinen. Vi finner et par handlevogner og en stige på gulv i forbindelse med varepåfylling, men heller ikke det er sjenerende eller i veien for passasje.

Personell

Personalet er blide og hyggelige, og tonen til kundene virker veldig god. Vi blir smilt til og hilst på når vi går runden, og det gjør at man føler seg velkommen. En kunde som etterspør en vare blir straks vist til riktig plass.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er ryddig, rent og innbydende. Alle varene i kassaområdet er priset. Impulssalg i kassaområdet er penger verdt å ta med seg, og varer uten prismerking taper salg. En av de tre kassene er betjent når vi ankommer. Køen blir effektivt ekspedert. Vi vil tro dette er en populær butikk for folk som bor i området. Ekspeditøren er høflig og blid.

Konklusjon:
  • En meget bra butikk med et godt vareutvalg og godt varetrykk.
  • Butikken er ryddig og har god belysning, noe som får varene godt frem.
  • Man har fått til en god utnyttelse av plassen, uten at det blir trangt eller rotete. Renholdet er gjennomgående svært bra.
  • Veldig bra prismerking og hyggelige ansatte. Takk for en hyggelig handleopplevelse. Vi gikk ut med et smil om munnen.
  • Hvis vi skal pirke, kunne området til venstre for inngangspartiet, bak blomstene og hvor sjokolade og toppluer var plassert, vært gjort mer ut av.
Powered by Labrador CMS