Butikktesten

Synlig: Fasaden er godt merket med stor Rema 1000-logo og tydelige åpningstider.

En fin Rema-butikk

I 2018 ble Rema 1000 Hovin testet. Den gangen fikk de 18 poeng. I 2019 ble Rema-butikken igjen testet. Da fikk de 17 poeng. Etter et nytt besøk av testerne har de nå fått 18,5 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Hovin:
  • Besøkt: Fredag 1. oktober kl 14.15
  • Fasade/inngang/kasse: 4,5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 5
  • Hygiene: 4
  • Personell: 5
  • Totalt: 18,5 poeng

Rema 1000 Hovin, ligger som navnet tilsier på Hovin øst i Oslo. Butikken ligger i nærområde med egen inngang. Rett ved siden av finner vi Kiwi. Vi gjorde parallelt en test av Kiwi vegg i vegg, som kommer i neste nummer.

Fasade/inngang

Fasaden er godt merket med stor Rema 1000-logo og tydelige åpningstider. Logoen er godt synlig fra lang avstand, og like utenfor er det parkering som gir enkel adkomst for de som kommer med bil.

Fasaden er ryddig, og rundt inngangen er det plassert utebukker og fine boards. Innenfor døren kommer man til et åpent område med blant annet blomster, før man går inn i selve butikklokalet.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en passe størrelse og et bra sortiment og varetrykk. På den første åpne plassen man kommer til innenfor portene er det enkelte gulvtorg. Det første som møter oss her er en nydelig frukt- og grøntavdeling med svært godt utvalg.

Varetrykket er gjennomgående bra i hele butikken, tilnærmet striglet både på gulv, kjøl og frysedisker. Spesielt kjølediskene var i en klasse for seg.

Butikken som medium

Det var gjennomgående et bra reklametrykk fra yttersiden av butikken frem til man nådde kassen. Fin miks av inspirasjonsplakater, tips til matlaging, plakater med produkter avbildet og svært bra prismerking. Vi fant ikke en eneste vare som manglet pris.

Eksponeringene på ekstraplasser var fint dandert, med tydelig merking og priser. Svært bra varetrykk. Alle søyler og ledige veggområder var utnyttet full ut.

Hygiene

Butikken fremstår ren og fin. Vi finner ikke noe søl eller søppel som ligger rundt i butikken.

Alle glassflater var rene, og det samme med panteområdet. Belysningen er bra over det hele, som får varene godt frem i hyllene. Generelt fikk man en veldig god følelse når man gikk rundt i butikken.

Personell

Denne butikken ga inntrykk av god ledelse. Det var personell på alle sentrale plasser i butikken og fleste var i lystig dialog med kunder. Mye latter og blide mennesker.

Flere kunder hadde også spørsmål og medarbeiderne sjekket informasjon på kontoret, før de kom tilbake og meddelte hva de hadde på hjertet. I kassen var det lystig stemning og god dialog med kundene.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet bestod av betjente kasser. Det var lite kø i kassene til tross for mye folk i butikken.

Vi ble raskt ekspedert. Kort vei til parkeringen og kollektiv transport.

Konklusjon:
  • En fin butikk, sentralt på Hovin i Oslo.
  • Fantastisk varetrykk, god prismerking og belysning.
  • Enkel tilgang med parkering rett utenfor.
  • Svært hyggelige ansatte.
Powered by Labrador CMS