Butikktesten

Synlig: Butikken ligger fint til, og er godt synlig fra en av hovedveiene i området.

– En flott butikk i sin klasse

Ifølge butikktesterne er Joker Jar en liten, men oversiktlig og fin lokalbutikk. Det ga totalt 18 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Joker Jar:

  • Besøkt: Tirsdag 13. april kl. 11.3
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 18 poeng

Joker Jar er en ganske nyetablert butikk på Jar i Bærum. Butikken ligger i et tidligere 7-Eleven lokale sentralt på Jar. Meny Jarhuset er kun et steinkast unna, så denne butikken vil vi tro får en del av de kundene som bare skal raskt innom for å småhandle, i tillegg til søndagshandelen (butikken er søndagsåpen). Butikken ligger fint til, og er godt synlig fra en av hovedveiene i området.

Fasade/inngang

Butikken har gratis parkering foran og i bakgården. Butikken er godt synlig med logoer på flere sider, pluss over inngangen som ligger på hjørnet av bygningen. I tillegg er det satt opp flere gatebukker, pluss enkelte varer på utsiden. Vinduene er foliert med Joker-design.

Inngangspartiet er ryddig, og man kommer greit inn i butikken.

Sortiment/varepresentasjon

Dette er en relativt liten Joker-butikk, men vi synes de har utnyttet plassen bra. Selv om lokalet er lite får man god oversikt, og uten alt for høye hyller føler man ikke det er så trangt. Man kan jobbe seg igjennom butikken i en fin bue som ender ved kassene, med mulighet til å «kutte igjennom» på midten av lokalet om man ønsker å komme raskere til kassen.

Varesortimentet er bra med tanke på størrelsen. Dette er kanskje ikke butikken for storhandling, men man får absolutt det mest nødvendige, og det hele er presentert på en fin og ryddig måte. Varetrykket er også meget bra i alle hyllene.

Som vi har sett på en del andre Joker-butikker, så er mange av hyllene opplyst med lysskinner inne i hver enkelt hylle. I et så lite lokale, hvor ikke alltid belysningen kommer helt til (grunnet lite plass mellom reolene), gir dette en meget god effekt, og varene kommer godt frem.

Butikken som medium

Det er begrenset med muligheter for de helt store gulvtorgene og spesielle eksponeringene, men butikken er fint profilert med Joker-materiell, og foliert murstein på veggen. Butikken oppleves som moderne og fin, og med god belysning.

En morsom detalj som vi hadde veldig sansen for, var en brødovn i brødavdelingen som var benyttet som en del av eksponeringen. Døren på ovnen stod oppe, og det var eksponert boller og brød i ovnen og på den nedfelte døren. Om denne ovnen faktisk benyttes til steking/oppvarming eller ikke vet vi ikke, men uansett fikk vi et godt inntrykk av at det var ferske varer. Dette ble forsterket med et «Fersk & Nystekt»-emblem over ovnen.

Det var god prismerking på alle hyller, og flere steder var det benyttet pricerlabels på de elektroniske hylleforkantene for å enten fremheve en kampanje eller et konsept.

Hygiene

Butikken fremstår som meget ryddig og ren. Her er det absolutt ikke noe rot, ingen feilplasserte varer eller varer satt på gulv.

Alle flater virker å være godt rengjort, og belysningen er god over det hele.

Personell

Det var én ansatt i butikken da vi var på besøk, og han var ekstremt imøtekommende og høflig. Han drev med varepåfylling da vi ankom, og da kom han frem fra bak hyllen for å ønske oss velkommen i det vi kom inn i lokalet. Da vi nærmet oss kassen, trakk han selv bort til kassen, slik at han stod klar da vi skulle betale. Han var meget blid, og ønsket oss en god dag. Slike ansatte er gull verdt i slike «lokalbutikker», ettersom man kommer mye tettere på som kunde og ansatt, og ikke drukner blant alle de andre som man ofte gjør i en større butikk. Personen bar korrekt uniform

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet bestod av to små kasser, hvor kun den ene var i bruk da vi var der. Det var uansett ikke behov for mer på dette tidspunktet.

Kassene er fint plassert rett ved inngang/utgang, og naturlig om man tar hele runden i butikken, eller om man bare skal kjapt inn å ha med en ting eller to. Effektive og greie kasser.

Konklusjon:
  • En liten, men oversiktlig og fin lokalbutikk.
  • Enkel tilgang med parkering, og nærme veien, og et godt sortiment til småhandling.
  • Ryddig, rent og bra varetrykk, i tillegg til meget hyggelig og imøtekommende ansatt som virkelig satte prikken over i-en for besøket vårt.
  • En flott butikk i sin klasse.
Powered by Labrador CMS