Butikktesten

Bugner: I frukt- og grøntavdelingen blir du møtt av flotte og velfylte eksponeringer.

En hyggelig handleopplevelse

De ansatte på Rema 1000 Ila blir rost av butikktesterne for sine fantastiske endeeksponeringer. Det ga butikken totalt 18 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Ila:
  • Besøkt: Tirsdag 9. mars kl 14:30
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 5 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Poeng: 18

Rema 1000 Ila ligger på St. Hanshaugen Senter, svært sentralt i Oslo. Lokasjonen gjør at dette må være en butikk som er hyppig besøkt, da den ligger i et av Oslos mest urbane områder, med en rekke leiligheter, butikker, kafeer og restauranter. Det er egen parkering til senterets kunder, men vi tror mange er innom til fots – da de jobber, befinner seg eller bor i nærområdet.

Fasade/inngang

Rema 1000 ligger i trafikkerte Waldemar Thranes gate. Her opplever vi at det er god merking av kjedens profil og åpningstider. Det er satt frem torg i utkant av butikken med en rekke tilbud, samt et stativ med blomster. Her bugner det av varer.

Vi opplever at det er tydelig informasjon om smittevern. Det er hengt opp en plakat med informasjon om en konkurranse der du ved kjøp av brus fra Kolonihagen kan vinne et helt brett. Slike lokale konkurranser oppfattes svært positivt som kunde. Vi finner en rekke eksponeringer med ved, grillkull, engangsgriller og store pakninger med dopapir i området utenfor selve inngangen. Videre innover finner vi et stort område med frukt og grønt, med et bredt og godt vareutvalg.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken er av god størrelse, og vi opplever at det er godt med plass mellom reolene. Vi finner jevnt over et godt utvalg og ikke minst godt varetrykk hele veien. Her finner du det meste du trenger til både ukes- og helgehandelen. Det er jevnt over et godt utvalg av mat på farten-produkter. Vi opplever hele veien at butikken er nokså gode til å prise alle varer, men finner allikevel noen mangler på ekstraplasser på gulv. Butikken oppleves videre som ryddig, og det er lett å orientere seg.

Butikken som medium

Gjennom hele butikken går Remas kampanjer og konsepter igjen, og de har tatt ut både egne kampanjer, tilbud, samt leverandøraktiviteter på kreative måter.

I frukt- og grøntavdelingen blir du møtt av flotte og velfylte eksponeringer på torg som er tydelig priset. Her bugner det av frukt og grønt. Varene er pent dandert og med et særdeles godt varetrykk. Alt i alt er både vareutvalget, varetrykket, samt de pene utstillingene i avdelingen flotte og inspirerende, og vi blir imponert over hvor mye plass denne avdelingen har fått. Dette er en god start på handlerunden.

I avdelingen med brødvarer finner vi flere gode sameksponeringer, blant annet med avokado og tomat, Stabbur-makrell i tomat, Kavli skinke- og baconost, Nora syltetøy, Proteinella pålegg, samt skinke. En god del skinkepakninger var lagt oppå displayet med Proteinella, der varene ikke hørte hjemme. Det manglet priser på displayet til Kavli, Nora og Proteinella.

Det er en rekke ulike endeeksponeringer som er tatt svært godt ut i butikken. Disse endene er godt gjennomførte, med en rekke ulike sameksponeringer. Vi synes følgende er verdt å nevne: Friele kaffe er plassert mot kundestrømmen, og er plassert på enden av reolen der kaffen har fast plass. Enden med big pack Fanta bugner av varer og er bygget opp svært pent i pyramideformasjon, med et display med Wasa knekkebrød ved siden av. Det er satt frem kjølere på enkelte ender der en av dem er fylt med salami, Mills laksepålegg samt pålegg fra Plantego. På veggen bak henger det ulike spekeskinker. Enden med oppvaskbørster på bakveggen og en binge fylt opp med Yes oppvasktabletter i forkant, samt megapakker med tabletter på gulv ved siden av, er et godt eksempel på en flott sameksponering. Alle priser var med.

Påsketorgene i butikken bugner av varer, og oppleves som ryddige med tydelig prismerking. Rundt om i butikken finner vi impulseksponeringer i form av velfylte binger, med tydelig prismerking. Noen verdt å nevne er bingen med Smash og Sportlunch, samt påskeharer.

Kampanjer og tilbud er godt tatt ut, med kjølere som er velfylte med kampanjevarer, og ikke minst plakater som er tydelig hengt opp over kjølerne og i forkant av kjøledørene. Dette gjør det lett for kundene å få øye på kampanjetilbud, og ikke minst lett å ta med seg når varetrykket er på plass.

Hygiene

Butikken fremstår som ren og ryddig. Vi finner jevnt over få varer på gulv, men disse fylles på i hyller og kjølere, og oppleves ikke sjenerende. Alle flater vi kan se er godt rengjort. Vi sitter igjen med et godt helhetsinntrykk.

Personell

Det er svært mange medarbeidere som fyller på varer rundt om. Dette er ikke sjenerende, og vi opplever at butikken har gode rutiner. Vi får allikevel ikke en veldig god formening om hvordan personellet er mot kundene. Vi opplever at alle gjør jobben sin, men vi opplever ikke å bli spesielt sett. Vi skjønner at det er en butikk med kontinuerlig svært stor pågang av kunder, men vi mangIer den personlige kontakten under selve handlerunden. I kassen derimot, blir vi møtt av en veldig hyggelig og smilende mann.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet består av både bemannede kasser og en del selvbetjeningskasser. Vi opplever området som svært ryddig, fint og med en rekke impulsvarer på ekstraplasser og store torg. Når vi er innom, er det ikke lang ventetid i kassen, men vi ser at det fort kan hope seg opp med mye mennesker i rushtiden.

Konklusjon:
  • Rema 1000 Ila er en butikk det er hyggelig å handle i.
  • Her finner du et bredt vareutvalg og et godt varetrykk. Spesielt flott er frukt- og grøntavdelingen, med de iøynefallende torgene.
  • Vi må i tillegg rose butikken for de fantastiske endeeksponeringene som oppleves som svært gjennomførte.
  • Vi sitter vi igjen med en hyggelig handleopplevelse.
Powered by Labrador CMS