Butikktesten

Synlig: Butikken har en god merking av kjedens profil og er synlig.

En svært hyggelig handleopplevelse

Butikktesterne syntes Rema 1000 Symra var en butikk det var svært hyggelig å handle i.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Symra:
  • Besøkt: Torsdag 9. september kl 14:00
  • Fasade/inngang/kasse 4,5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 5 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Poeng: 18,5

Rema 1000 Symra ligger på Lambertseter i Oslo. Butikken ligger i forbindelse med et leilighetsbygg like ved Lambertseter Senter. Det er egen parkering kun for Remas kunder, i tillegg til at man kan finne gateparkering i området rundt eller parkere på senteret rett over veien.

Fasade/inngang

Rema 1000 Symra ligger som nevnt i forbindelse med et leilighetsbygg. Det er god merking av kjedens profil, samt satt opp en bukk som kommuniserer hvor kundene kan finne gratis parkering. Utenfor butikken er det eksponert vedkubber, lyng og dreneringskuler, med tydelig prismerking. Videre innenfor hovedinngangen møtes man av pent stablede varer med lyng og en rekke torg med frukt og grønt som fremstår innbydende, med tilhørende priser.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har et lokale av god størrelse, og vi opplever at det er godt med plass mellom reolene og lett å bevege seg rundt, uten trange områder. Vi finner jevnt over et godt utvalg og ikke minst godt varetrykk hele veien.

Vi opplever hele veien at de ansatte er gode på å prise alle varer, med et par unntak, men prismarkering på ekstraplasser og sameksponeringsprodukter er jevnt over bra. Butikken oppleves videre som ryddig, oversiktlig og lett å orientere seg i.

Butikken som medium

Gjennom hele butikken går Rema 1000s kampanjer og konsepter igjen, og de har tatt ut både egne kampanjer, tilbud, samt leverandøraktiviteter på kreative måter.

Vi opplever starten av handlerunden som inspirerende, med et flott frukt- og grøntområde. Her finner vi også en kjøler med ulike drikkevarer som juice, smoothie, sjokolademelk og energidrikker. I overkant er det plassert en rekke mini-popups fra Tine som oppleves dekorativt. På et torg ved siden av finner vi en rekke ulike blomster og planter, som alle er tydelig priset.

Vi opplever sameksponeringene i butikken som innbydende, og med tilhørende priser. I kjøleskapene med kjøtt er det satt inn en rekke ulike sauser, marinader og tilbehør som passer til middag. Å sameksponere varer i tilhørighet på denne måten er med på å skape impulssalg

Kampanjer og tilbud er godt tatt ut med kjølere som er velfylte med kampanjevarer, og ikke minst plakater som er tydelig hengt opp over kjølerne og kjøleskapsdører, samt henger ut fra reolene. Dette gjør det lett for kundene å få øye på kampanjetilbud og ikke minst lett å ta med seg når varetrykket er på plass

Vi finner flere flotte endeeksponeringer i butikken. Verdt å trekke frem er en pen eksponering i tre med Starbucks-varer. Enden med Barilla pasta og havregryn har en rekke pent stablede varer og er tydelig priset. På en ende er det også hengt opp strips med seigmenn fra Brynhild, men her manglet det dessverre prismerking. Det gjorde det også på plastlokkene som var hengt opp ved leverposteiene.

Hygiene

Butikken fremstår som ren og ryddig. Handlevogner og kurver er pent stablet, og det oppleves som rent rundt både pantautomat- og brødkuttemaskinen.

Vi finner jevnt over få varer på gulv, men disse fylles på i hyller og kjølere og oppleves ikke sjenerende. Alle flater vi kan se er godt rengjort. Ellers er butikken godt belyst. Vi sitter igjen med et godt helhetsinntrykk.

Personell

Det er flere medarbeidere rundt om i butikken, som alle bærer korrekt uniform. Flere fyller på i hyllene. Vi opplever alle som serviceinnstilte, men blir ikke hilst på underveis i handlerunden, noe som ville vært med på å gi en ekstra god handleopplevelse. I kassen møtes vi av en hyggelig kvinne som ønsker oss en fin dag videre.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet oppleves som svært ryddig, oversiktlig og med en rekke fine impulsvarer. Vi ble raskt ekspedert.

Konklusjon:
  • Rema 1000 Symra er en butikk det er svært hyggelig å handle i.
  • Her finner du et godt vareutvalg og et godt varetrykk, med fine eksponeringer på gulv, samt flotte sameksponeringer.
  • Her får du alt du trenger til både ukes- og helgehandelen.
Powered by Labrador CMS