Butikktesten

Delikat: Butikktesterne synes det var en delikat frukt- og grøntavdeling.

I det store og hele en bra butikk

Kiwi Maura er en bra butikk med et godt vareutvalg, men dessverre var det et noe svakt varetrykk. Det ga Kiwi-butikken totalt 15 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Kiwi Maura:
  • Besøkt: Onsdag 6. januar kl. 12.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 3 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 15 poeng

Kiwi Maura ligger på Maura i Nannestad kommune. Butikken ligger i et tett befolket boligområde i og tilknytning til Ditt apotek, og er forholdsvis godt besøkt når vi ankommer. Her bør man ha et potensial til å tiltrekke seg kunder både på dagtid og ettermiddag/kveld. Extra ligger på andre siden av veien, så her merkes nok konkurransen godt.

Fasade/inngang

Butikken ligger ut mot veien og er godt synlig. Det er stor gratis parkering i tilknytning til butikken. Fasaden er tydelig merket med kjede og åpningstider. Uteområdet er ryddig og rent. I forgangen står handlevogner sammen med sekker med ved, fakkelbokser og strøsingel, i tillegg til en snøskuffe og tre tomkasser med et par kranser liggende på toppen. Sistnevnte kunne vært ryddet opp i for å få et ryddigere inngangsparti.

På siden av døren står alle koronareglene oppslått. Inne i butikken står det en blomstereksponering, noe som gir et godt førsteinntrykk.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en god størrelse og virker lys og åpen. Frukt- og grøntavdelingen er det første som møter oss. Både vareutvalget og varetrykket her er bra. Avdelingen er romslig, noe som gjør det enkelt å komme rundt torgene. Varene er delikat eksponert. De prepakkede pizzabunnene på baksiden av det ene torget kan være litt vanskelig å få øye på, og kunne med fordel stått mot kundestrømmen. En kjøler med kaker, smoothie, ferdigsmurte bagetter og kebab er plassert mot veggen i frukt- og grøntavdelingen. Vi vil tro at ferdige lunsjalternativer vil friste mange som er innom til lunsj. Tomeskene på gulvet ved siden av kjøleren burde vært fjernet.

Det generelle varetrykket i butikken er dessverre litt mangelfullt. Hyllene med juice, pølser, fersk fisk, kjøttdeig og pålegg har flere tomme hyller. Det samme gjelder for julebrus, smoothie og sjokolade i kassaområdet.

Butikken som medium

Butikken er oversiktlig, og plassen rundt torg og mellom reolene er god. Dette gjør det enkelt å passere med handlevogn. Brødavdelingen er plassert i tilknytning til frukt og grønt. Et pluss for plasseringen av tubeoster ved brødhyllen. En god plassering og et fint tilbud til travle lunsjkunder.

Topphyllen ved fersk middag-disken er godt utnyttet til produkter som spekemat og supper. Det kunne også vært mer relevante mersalgsprodukter som pasta/pizzabunner og tomatsaus til kjøttdeig. Inne i skapet er det ivaretatt med sauser og kryddersmør sammen med kjøtt, noe som kan bidra til mersalg.

Torget med rester av julevarer fremstår litt rotete og lite selgende. En ensom pall med hvetemel står midt på plassen. Denne mangler prismerking. Sjokkeren fra Cheerios og Dr. Oetker er plassert ved søylen og sperrer for frysedisken.

Meieriskapet står godt frem med et godt varetrykk og god belysning, noe som gjør at vi lettere trekkes til skapet. I tilknytning til skapet er det plassert en pall med iskaffe, noe som kan bidra til impulssalg. Denne veggen kunne muligens vært bedre utnyttet. Det er plass til mer her.

Frysediskene har dessverre dårlig belysning, noe som gjør at enkelte varer kommer dårlig frem. Det hjelper med plakatering/prismerking over disken slik at man lettere kan orientere seg. Dessverre sto flere av dørene på frysediskene på gløtt, noe som gir varmetap og kan gi iskrystaller på varene.

Prismerkingen er gjennomgående god i hele butikken. Tydelig plakatering gjør at kundene lettere blir trukket til varene.

Hygiene

Butikken oppleves gjennomgående som ren og ryddig. Vi finner dessverre en del rot på gulv. Det er tydelig at butikken ikke er klar med varepåfyllingen, men dette er under arbeid.

Det er stort sett god belysning i butikken, noe som får varene godt frem. I deler av frysediskene er lyset litt dårlig.

Rundt brødmaskinen og flaskeautomaten er det rent og ryddig, og ved sistnevnte er det også håndvask.

Personell

Personalet virket hyggelige. Flere ansatte jobbet med varepåfylling i butikken. En kunde som etterspør en vare blir straks vist til rett sted. De ansatte bærer korrekt uniform. Vi savner kanskje det lille ekstra, som å bli sett og hilst på når vi kommer inn, eller tilbud om hjelp. Men vi har stor forståelse for at hverdagen er særdeles hektisk.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er ryddig og romslig, noe som gjør fremkommeligheten god. Dessverre er det en del tomme hyller slik at man mister viktig impulssalg i kassaområdet. En av kassene er betjent når vi ankommer kassen. Vi blir raskt ekspedert når det er vår tur. Ekspeditøren er høflig og blid.

Konklusjon:
  • En bra butikk med et godt vareutvalg, men dessverre et noe svakt varetrykk.
  • God plass i hele butikken. Her ligger det muligheter for å lage gode eksponeringstorg foran meieri.
  • Stort sett god belysning og ryddig, men unntak av noe rot på gulv i form av varepåfylling.
  • Prismerkingen er god. Hyggelige ansatte. I det store og hele en bra butikk.
Powered by Labrador CMS