Butikktesten

Synlig: Fasaden er godt merket med stor Extra-logo og tydelige åpningstider.

I det store og hele en bra butikk

Butikktesterne syntes Extra Nes i Ådal var en fin butikk. Men den manglet for mange varer i sentrale avdelinger som fisk og dagens middag til å få toppscore.

Publisert Sist oppdatert

Extra Nes i Ådal:

  • Besøkt: Lørdag 30. oktober kl 13.15
  • Fasade/inngang/kasse: 4,5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 3,5
  • Hygiene: 5
  • Personell: 4
  • Totalt: 17 poeng

Extra Nes i Ådal ligger som navnet tilsier på Nes. Butikken ligger midt i sentrum og fungerer som butikk både for hytteturister, reisende og nærområdet. Butikken fremstår svært innbydende fra hovedveien. Ny fasade og stor og fin parkeringsplass.

Fasade/inngang

Fasaden er godt merket med stor Extra-logo og tydelige åpningstider. Logoen er godt synlig fra lang avstand, og like utenfor er det parkering som gir enkel adkomst for de som kommer med bil.

Fasaden er ryddig, og rundt inngangen er det plassert utebukker og fine boards.

Innenfor døren er det ryddig, rent og pent.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en passe størrelse og et bra sortiment og varetrykk. På den første åpne plassen man kommer til innenfor portene er det klementin-torg, sammen med en faghandelsavdeling. Dette gir en fin følelse av jul.

I det store og hele oppleves butikken som innbydende. Pizzakonseptet fra Peppes fremstår svært innbydende og ryddig. Det er imidlertid noen områder og avdelinger som trekker ned: Fisk, dagens middagsdisk som er nesten nedplukket, frysedisk som har lite varetrykk (vanskelig å komme til varene) og en del tompapp i hyller.

Butikken som medium

Det var gjennomgående et bra reklametrykk fra yttersiden av butikken frem til man nådde kassen. Fin miks av inspirasjonsplakater, skjermer, plakater med produktbilder og svært bra prismerking. Vi fant ikke en eneste vare som manglet pris.

Eksponeringene på ekstraplasser var fint dandert, med tydelig merking og priser. I tillegg brukte de ansatte en del impulsløsninger på hyllene som fungerer fint.

Hygiene

Butikken fremstår ren og fin. Vi finner ikke noe søl eller søppel som ligger rundt i butikken. Det var litt mye tompapp i hyllene. Alle glassflater var rene, og det samme med panteområdet.

Belysningen er bra over det hele, som får varene godt frem i hyllene. Generelt fikk man en veldig god følelse når man gikk rundt i butikken.

Personell

Det var kun to personer i butikk og de satt i kassen. Vi fikk ikke noe spesiell kontakt med disse.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet bestod av betjente og ubetjente kasser. Det var lite kø med bra kundetrykk i begge kassene.

Vi ble raskt ekspedert. Kort vei til parkeringen.

Konklusjon:
  • En fin butikk, men manglet en del varer i sentrale avdelinger, som fisk og dagens middag. Var også en del tomemballasje i hyllene.
  • Bra eksponeringer, plakatering, prismerking og belysning.
  • Enkel tilgang med parkering rett utenfor. Ren og ryddig.
Powered by Labrador CMS