Butikktesten

Fryd: Testerne synes frukt- og grøntavdelingen var en fryd for øyet, og bugnet av varer.

Kundene presenteres for mange fristelser

Butikktesterne synes Coop Mega Metro var en flott butikk som levde opp til forventningene.

Publisert Sist oppdatert

Coop Mega Metro:

  • Besøkt: Fredag 12. mars, kl. 12.00
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 5 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 19 poeng

Coop Mega Metro ligger på Metro Senter i Lørenskog. Butikken ligger i et bolig- og næringsområde med mye gjennomgangstrafikk og godt kundegrunnlag. Det er ti år siden sist vi testet butikken, og det var på tide med et gjensyn for å se om butikken holder standarden. Butikken har tidligere blitt kåret til årets matgledebutikk, så forventningene var store.

Fasade/inngang

Coop Mega Metro ligger like innenfor en av hovedinngangene til senteret, med kort vei til og fra parkeringen. Butikken er godt synlig med en gang man kommer inn på senteret. Åpningen/fasaden til butikken er stor slik at man ser inn i store deler av butikklokalet. Det er tydelig merking av kjede og åpningstider over inngangspartiet. Det er satt opp en bukkeplakat som annonserer 30 prosent på utvalgte varer. Hele fasaden og inngangspartiet er ryddig og fint, og med god belysning på innsiden får man lyst til å ta turen inn.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har et meget godt vareutvalg. Vi finner nesten ingen hull i utstillingene, så varetrykket er gjennomgående godt.

Butikken har egen ferskvaredisk, som du kommer til relativt tidlig. Her er et godt utvalg av pålegg, kjøtt og fisk. Varene er gjennomgående presentert på en ryddig og delikat måte.

Butikken som medium

En av tingene vi legger spesielt merke til er at butikken er veldig ryddig i alle hyller, disker og torg. I tillegg er den oversiktlig og innbydende. Det er bra med plass mellom hyller og reoler, noe som gir god oversikt og gjør det enkelt å orientere seg. Frukt- og grøntavdelingen er det første vi møter på. Denne er stor med solid varetrykk og flotte salgsfremmende utstillinger. Salatdisken står til seks i stil, og var innbydende og velfylt. En slik avdeling er uten tvil med på å sette kundene i handlemodus tidlig i butikken. Butikken er godt besøkt, og i tillegg er de ikke helt i mål med varepåfyllingen, noe som gjør det litt trangt å komme forbi enkelte torg i frukt- og grøntavdelingen. Men, og ta hensyn er vi vant til i disse koronatider. Prismerkingen er god, og spesielt godt liker vi plakatene med bilde av produktene.

Når vi nærmer oss ferskvarediskene, får vi øye på en dekorativ kjøl pyntet med norske flagg, saueskinn og skigard. «Jubeldager» med Coop som stolt sponsor av Ski-VM står på palleskjørtet. Stativet med oppskriftsheftet «Vintermat» er plassert i enden av kjølen. Dessverre er det noe rot rundt disken i form av tomemballasje. Når vi kommer til rekken av ferskvaredisker, står diplomene på rekke og rad. Ingen tvil om at denne butikken har matglede i fokus. Også her er det tellekanter i diskene. Over diskene er det plassert dekorative trekasser med tilbehørsprodukter og sjarmerende dyrefigurer. Ferskvarerekka er i toppklassen, med bredt utvalg av lekkert danderte fristelser fra fiske-, delikatesse- og kjøttdisken. Hyllene foran fiskedisken er fylt med tilbehør. Ingen tvil om at mersalg er i fokus. Ostedisken var også et skue. Masse materiell i høyden og bak disken gjorde dette til et blikkfang, og man dras lettere til disken.

Det var litt trangt foran meieriskapene, og ikke mulig å passere med en handlevogn. Det var en del som sto foran disken med varer med begrenset holdbarhet som gjorde at det ble en opphopning av folk her. Handlevognen med restevarer burde derfor ikke vært plassert akkurat her.

Når vi snur oss, ser vi frysediskene på rekke og rad. De nye diskene uten topp, og med godt lys, gjør at varene kommer veldig godt frem. Det er et par traller med tomemballasje ved et par av fryserne som gjør det vanskelig å komme til. I mineralvannssonen var man ikke helt ferdig med varepåfyllingen. Trucken med varer tok mye plass, og vi stusset litt over at pallen med toalettpapir sto midt i mineralvannssonen.

Hygiene

Butikken oppleves som meget ryddig, ren og pen. Vi finner ikke noe søl eller skitt noen steder.

Ferskvarediskene er svært rene og flotte både foran og bak diskene. Glassflatene er godt rengjort, og får dermed varene på innsiden godt frem. Belysningen er meget god i hele butikken, og får alle varene godt frem.

Personell

Det var flere ansatte ute i butikken. De fleste jobbet med varepåfylling. Betjeningen i ferskvaredisken var blide og serviceinnstilte, holdt orden på køen og ga kundene god service. Vi følte det var en god tone både mellom de ansatte og mellom de ansatte og kundene. De ansatte ute i butikk bar t-skjorter med «Takk for at du holder avstand. Jeg hjelper deg gjerne».

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet er stort, med mange kasselinjer. Flere av kassene var åpne da vi skulle betale, og vi ble raskt ekspedert. Den ansatte som ekspederte oss var effektiv. Kort vei fra kasseområdet til parkeringsplassen utenfor er alltid bra.

Konklusjon:
  • En meget flott butikk som lever opp til forventningene. Det gode førsteinntrykket vedvarer gjennom hele butikken, der kundene presenteres for mange fristelser og gjennomtenkte sameksponeringer.
  • Det bærer tydelig preg av samarbeid på tvers av avdelinger, og fristelsene står i kø.
  • Personellet var til stede med både smil og gode råd, og det råder en god stemning i butikken.
  • Ferskvarerekka er i toppklasse, med bredt utvalg av lekkert danderte fristelser.
  • Tomemballasje og traller på gulv i forbindelse med varepåfylling trekker noe ned.
Powered by Labrador CMS