Butikktesten

Bra: Førsteinntrykket er bra, med god belysning, varetrykk i front og ryddig lokale.

– Lite å sette fingeren på

Ifølge butikktesterne er Meny Vøyenenga en meget flott butikk med gode rutiner, hyggelige ansatte og et godt vareutvalg med godt varetrykk.

Publisert Sist oppdatert

Meny Vøyenenga:

  • Besøkt: Tirsdag 26. januar kl. 11.30
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 19 poeng

Meny Vøyenenga ligger i Bærum, like utenfor Sandvika. Butikken ligger som en del av et minisenter med noen få andre butikker. Området består av mye boliger og en del industri. De siste årene har det i tillegg kommet mange leiligheter som nærmeste nabo.

På samme plassen ligger også en Kiwi og en Rema 1000 nesten vegg i vegg, så vi er spente på å se hva denne butikken gjør for å trekke kundene til seg. Ettersom de to andre er lavprisbutikker, er det i hvert fall viktig at de skiller seg fra konkurrentene i konseptet.

Butikken har parkering på utsiden, og i garasje under med direkte tilgang til butikken over. All parkering er gratis.

Fasade/inngang

Butikken har en åpen fasade inn mot det lille senteret. Man kan komme inn fra to sider, i tillegg til inngangen fra garasjen. Uansett hvor man kommer inn, så er butikken meget synlig og står for det meste av plassen på minisenteret.

Med den åpne løsningen ser man det meste av butikken før man går inn. Førsteinntrykket er bra, med god belysning, varetrykk i front og ryddig lokale. Første avdeling vi kommer til er frukt og grønt. Her er det meget bra varetrykk over det hele og alt er delikat fremstilt. En appelsinjuicepresse hvor man kan lage ferskpresset juice er med på å heve avdelingen ytterligere.

Sortiment/varepresentasjon

Førsteinntrykket vi fikk holdt seg heldigvis under hele butikkrunden. Dette var en meget ryddig, oversiktlig og delikat butikk med bra varetykk over det hele. Ingen tvil om at de kaprer kundene som setter matopplevelse og inspirasjon foran lavpris. Med store og gode ferskvaredisker frister de med delikat dandering, og ryddig kommunikasjon.

Ingen steder vi går er det varer som er feilplassert eller ting som står i veien. Hyller, frysere og kjølere opprettholder godt varetrykk over det hele. Når det er sagt, så er det full bemanning på plass som jobber med nettopp varetrykket. Sjeldent ser vi så mange ansatte i butikk samtidig som her. Her var det opptil flere ansatte i hver eneste avdeling vi beveget oss i, som alle jobbet med varepåfylling. Det hele ble gjort smidig og effektivt, og med svært lite rot og papp, så her er rutinene godt på plass.

Belysningen var også bra i hele butikken, noe som fikk varene godt frem enten de var i hylle eller kjøl.

Hygiene-avdelingen rett før kassene var i tillegg ekstra godt belyst og fint dandert, så man nesten fikk følelsen av å være i en faghandelsbutikk.

Butikken som medium

Her var de meget tro mot Meny-konseptet, med god bruk av kjedemateriell og merking. Prisplakateringen var bra alle steder vi så, inkludert kampanjetorg. Tilbudsendereolene var oppdatert med kampanjevarer, og merking av varer med nedsatt pris var tydelig markert.

På flere av kjølereolene er det dandert varer og effekter for å forsterke produktene eksponert i kjølen. En handlevogn er satt frem med gårsdagens bakervarer til redusert pris. Vognen er tydelig merket med god Meny-kommunikasjon. Flere steder, spesielt i ostekjølen, er det ekstra kommunikasjon rundt utvalgte produkter med tips og råd. Tilbehør er fint eksponert på toppen av kjøleren.

Hygiene

Som nevnt tidligere, var denne butikken meget ryddig og fin, til tross for stort trykk av varepåfylling. Med gode rutiner ble papp plassert i egne handlevogner, og var aldri i veien.

Alle flater er godt rengjort. Vi finner ikke noe søl noe sted, selv ikke på de kritiske stedene som frukt og grønt og panteområdet.

Personell

Det var som sagt veldig mange på jobb denne dagen, så det var aldri vanskelig å finne noen å prate med om man trengte hjelp. Alle de ansatte bar korrekte uniformer, og alle vi pratet med fremstod høflige og blide.

De som jobbet i ferskvaredisken var også dyktige, og ga oss gode råd rundt produktene vi ønsket. Vi ble vist vei til de produktene vi trengte.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var stort med mange kasser. I tillegg til selvbetjening, var det to kasser åpne, så vi ble ekspedert med en gang da vi skulle betale. En hyggelig ansatt i kassen avsluttet en fin handel.

Utenfor kasseområdet er det også et hentepunkt for varer bestilt på nett om man ikke ønsker dem hjemkjørt. Veldig praktisk og greit med beliggenhet rett innenfor den ene inngangen, med parkering rett utenfor.

Konklusjon:

  • En meget flott Meny-butikk med gode rutiner, hyggelige ansatte og et godt vareutvalg med godt varetrykk.
  • Lite å sette fingeren på, og en god handleopplevelse.
  • God plass, mange ansatte og enkel parkering.
Powered by Labrador CMS