Butikktesten

Overpakket: Inngangspartiet til selve Coop-butikken var etter butikktesternes mening noe overpakket med nonfood-varer.

Litt rotete på en litt kaotisk dag

Noe rot og tomme hyller, men meget god kundeservice ga Extra Veggli totalt 16 poeng i årets første butikktest.

Publisert Sist oppdatert

Extra Veggli ligger ved Vegglifjell, cirka seks mil nord for Kongsberg. Dette er et tettsted med under 400 innbyggere, men som vi regner med både dobler og tredobler dette i helgene, spesielt i ferier på vinterstid. Vi tar turen innom i romjulen, nærmere bestemt nyttårsaften hvor vi regner med at trykket i butikken er høyt. Vi tar hensyn i vurderingen når vi velger å besøke butikken en slik dag, med tanke på bemanning, stort kundetrykk og så videre.

Fasade/inngang

Butikken ligger som en del av et lite senter midt i Veggli sentrum. Butikken er godt synlig fra hovedveien som går igjennom stedet. Butikkens inngang er like innenfor døren til senteret. Inngangspartiet til selve Coop-butikken var etter vår mening noe overpakket med nonfood-varer, slik at vi først ikke forstod at det var inngangen til butikken. Med mye kundetrykk ble det litt trangt å komme inn. Det skulle ikke mer til enn at et par kunder stoppet opp ved palletorgene før det ble vanskelig å komme forbi.

Når vi først kom innenfor varene i inngangspartiet, var det bra med plass til tross for mange kunder.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken er ikke blant de største Extra-butikkene, men den hadde en bra størrelse. Som forventet var kundetrykket stort denne dagen, men vi følte dette løste seg greit gjennom hele butikken, og ved kassesonen.

Sortimentet synes vi var bra med et godt og passe bredt vareutvalg. I tillegg fant vi en del lokalvarer et par steder, som alltid er hyggelig og verdsatt av lokale og tilreisende.

Varetrykket var relativt bra over det aller meste. Noen hull her og der var det, men vi så flere ansatte som jobbet med varepåfylling. Blant annet var det helt tomt for pinnekjøtt på et gulvtorg, men kanskje ikke så rart med tanke på tidspunktet vi besøkte butikken. Optimalt burde dette vært byttet ut med andre varer. Ja, det er midt i juleferien, men butikken har vært oppe flere dager før vi er der.

Butikken som medium

Det er mange gulvtorg med varer, både sesong og tilbud. De fleste torgene fungerer bra, men litt for ofte ser vi varer som ikke hører hjemme der blandet inn i torgene. Det er sikkert varer som er hensatt av kunder eller av ansatte som driver med varepåfylling. Igjen tar vi hensyn til at det er mye kunder i butikken og en spesiell dag, men vi tenker at i hvert fall noen av varene enkelt kunne vært fjernet eller flyttet. Flere av varene er der mest sannsynlig i forbindelse med varepåfylling, men det er ingen der som jobber med disse varene.

Et sted er det et fint display laget i tre med lokalvarer fra Numedal. Nå er riktignok displayet fylt med varer fra Grilstad og Stranda, men det vi henger oss opp i er at flere av varene mangler prislapp.

Det kjøres en kampanje på «Julens pålegg – 3 for 2». Dette er fint markert med materiell og hyllemarkører på de aktuelle produktene. I tillegg finner vi flere fine juletorg med passende materiell.

Hygiene

Bortsett fra en del papp og varepåfyllingsvarer på gulv, så oppleves butikken som ren og fin. Litt rotete på en litt kaotisk dag, men gulvflater og glass så ut til å være godt rengjort. Det samme gjelder panteområdet og rundt frukt og grønt.

Det var også god belysning i hele butikken.

Personell

Det var mange på jobb denne dagen, og vi så at de jobbet iherdig med varepåfylling. Vi så også flere i god dialog med kundene, og vi fikk meget god behandling av de ansatte da vi hadde spørsmål eller trengte hjelp. Dette mener vi er ekstra viktig på en slik lokalbutikk. Vi merker at stemningen er på topp både blant ansatte og kunder, og da tenker man ikke over at det er litt småkaotisk. Alle de ansatte bar korrekt uniform.

Kasse/utgangsparti

Det var flere kasser åpne, og det tok trafikken veldig godt unna. Vi stod ikke lenge i kø. Vi ble like godt mottatt i kassa som på gulvet av en hyggelig dame, som også ønsket oss et riktig godt nyttår.

Kasseområdet fungerte bra med relativt god plass og kort vei ut til parkering.

Konklusjon
Powered by Labrador CMS