Butikktesten

Fargerikt: En rekke torg og eksponeringer med fargerik frukt, bær og grønnsaker skaper et godt førsteinntrykk.

Mye inspirasjon og matglede

På Meny Jarhuset finner du alt du trenger til hverdag og fest. Butikktesterne hadde en god handleopplevelse og ga Meny-butikken totalt 18 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Meny Jarhuset:
  • Besøkt: Onsdag 17. februar kl 18:00
  • Fasade/inngang /kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 18 poeng

Meny på Jar holder til i Jarhuset, med blomsterbutikk og apotek i samme bygg, samt leiligheter over. Butikken ligger i et boligområde med gratis parkeringsplass utenfor, samt et parkeringshus kundene kan benytte seg av. Butikken har god forbindelse til både bilvei, T-bane og trikk.

Fasade/inngang

Fasaden oppleves som forseggjort og fin, med god merking av Menys profil og åpningstider. Det er satt opp en bukk med kampanjetilbud på, samt informasjon angående hygiene og rutiner rundt koronasituasjonen. En rekke forseggjorte torg og eksponeringer med fargerik frukt, bær og grønnsaker gir en svært fin og innbydende start på handlerunden, og skaper et godt førsteinntrykk. Deretter er det bare å fortsette innover den flotte frukt- og grøntavdelingen.

Sortiment/varepresentasjon

Butikkens oppleves som stor, åpen og med fin bredde mellom reolene. Det er lett å orientere seg med tydelig kategorimerking. Vareutvalget er bredt og godt, spesielt i ferskvareavdelingen, men vi finner noen hull i utstillingene den kvelden vi er på besøk. Eksponeringene, hyllene og diskene er delikat og pent dandert, med et flott og bredt vareutvalg og fine mersalgsløsninger. God prismerking hele veien.

Butikken som medium

Gjennom hele butikken går Menys kampanjer igjen, og de har tatt ut både egne kampanjer, tilbud og leverandørkampanjer på kreative måter.

I den flotte frukt- og grøntavdelingen må vi trekke frem kassene i tre som er det første som møter oss. Disse er fylt opp med ulike typer eplemost og dadler, men vi opplever at eksponeringen i bakkant, som egentlig skal være fylt opp med bananer, er svært utplukket. Ellers er varetrykket i avdelingen godt, og eksponeringene velfylte og iøynefallende. Eksponeringene med klementiner på tilbud bugner og har tydelige prisplakater med produktbilder. Eksponeringene i avdelingen er tatt bredt ut med varer som møter kundene på alle kanter. Spesielt er de ansatte gode på å fremme kampanjevarer. Vi opplever hyllene i tre med urter som svært flotte, med flytende krydderurter i et display ved siden av.

Sameksponeringene oppleves som forseggjorte hele veien. Over kjøttet står kasser i tre med ulike typer spekemat. I disken med frossen sjømat finner man en flott vekt hengende over, samt majones og dill i hyllen i overkant. Lomper er plassert strategisk ved pølsene, og i den flotte ostedisken med et svært bredt vareutvalg finner man sameksponeringsprodukter som honning, kjeks, marmelader og ulike ostekniver. Veldig inspirerende og flott.

De ansatte i Meny-butikken er flinke til å benytte seg av frittstående eksponeringer rundt om i butikken. De utnytter spesielt godt hjørner av reoler og kjølere, samt tomme vegger og søyler. Det gjør det mer levende å gå rundt – da du blir inspirert til å handle av flotte eksponeringer med fint materiell. Spesielt må vi trekke frem Sigdals eksponering på enden av to kjøleskap som bugner av varer og kommer fint frem med det dekorative palleskjørtet. Krydder fra Albert Ménès tar seg svært godt ut inntil en tom søyle, og fremstår forseggjort og iøynefallende. Her har man virkelig benyttet seg av plassen. Alle priser er på plass. Berthas hylle i tre med lefser, er derimot svært utplukket og manglet tilhørende priser.

Ferskvarediskene bugner av varer og mersalgsprodukter. Vi finner denne delen av butikken svært innbydende, og spesielt flott er det med alle spesialproduktene som er eksponert rundt om i avdelingen. I denne butikken finner du alt du kan tenke deg av gode matvarer.

På en ende med hyller og kasser i tre som skal være fylt opp med treull, tennbriketter og spylervæske er det helt utplukket for sistnevnte.

Vi opplever endeeksponeringene som ryddige, velfylte og varene står fint frem. Spesielt må vi trekke frem endeeksponeringen med Dolmio, der det i en kurv ved siden av også er eksponert pesto.

Hygiene

Butikken oppleves som svært ren, ryddig, lys og har blanke glassflater på alt fra kjøl til ferskvaredisk. Det er plettfritt både foran og bak diskene i ferskvareavdelingene og alle gulv er strøkne. Vi finner ingen varer som ikke hører hjemme på gulv.

Personell

Det et fåtalls medarbeidere rundt om i butikken, blant annet to bak ferskvaredisken. Disse oppleves som serviceinnstilte og er flinke til å se oss og de andre kundene som trenger hjelp. Også i kassen blir vi møtt av den samme, serviceinnstilte vennligheten, og vi blir raskt ekspedert av en hyggelig kvinne.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er svært åpent og fint, og ligger separat fra inngangen med både selvbetjente og bemannede kasser. Flotte eksponeringer i tilknytning til denne delen av butikken inspirer til mersalg og oppleves som en fin avslutning på handlerunden. Her er bingene i tre og gjennomsiktig glass svært flotte og velfylte med blant annet mellombar, cookies og andre impulsprodukter.

Konklusjon:
  • Meny Jarhuset tilbyr mye inspirasjon og matglede, med et svært godt vareutvalg – spesielt i ferskvareavdelingen med kjøtt, fisk, ost og spesialprodukter.
  • Gjennom hele butikken finner vi fine eksponerings- og mersalgsløsninger.
  • Her finner du alt du trenger til hverdag og fest og et utvalg som gir deg en flott handleopplevelse, med en god atmosfære.
Powered by Labrador CMS