Butikktesten

Anonym: Kiwi-butikken på Fornebu har ganske anonym fasade.

Noe trangt og litt rotete

Kiwi IT Fornebu var en grei Kiwi-butikk som har et forbedringspotensial. Det ga butikken totalt 14 poeng i ukens butikktest.

Publisert Sist oppdatert

Kiwi IT Fornebu:
  • Besøkt: Tirsdag 23. februar kl. 11.30
  • Fasade/inngang/kasse: 3 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 3 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 14 poeng

Kiwi IT Fornebu ligger i et industriområde på Fornebu i Bærum. Her er det stort sett kontorbygg rundt, med blant annet Equinor som nærmeste nabo. Litt utenfor den aller nærmeste kjernen er det i tillegg en del boliger. Butikken er ikke veldig synlig fra hovedveien som passerer, da butikken er på baksiden av et bygg og ikke er merket ut mot veien. Man skal med andre ord vite at den er der, noe de fleste som jobber og bor i området sikkert vet.

Fasade/inngang

Butikken er i tillegg ganske anonym på fasaden, med kun branding på vinduer, flagg og bukk utenfor. Ingen logo eller lignende på fasaden. Regner med at dette er restriksjoner fra gårdeier.

Butikken har bra med parkering og 45 minutters gratis parkering for sine kunder.

Butikkens inngang er noe trang. I tillegg står det litt varer der med blant annet spylervæske, så det hele oppleves som trangt. Det er også litt trangt i det første partiet i butikken, før det åpner seg litt mer lenger inn.

Sortiment/varepresentasjon

Dette er ikke blant de største Kiwi-butikkene, og lokalet er ikke helt optimalt med trange passasjer og noe vanskelig å orientere seg. Sortimentet er allikevel godt, og man får absolutt det meste der. Vi opplever et relativt godt varetrykk, med få hull i eksponeringene, men litt mye feilplassering av enkeltvarer, som for eksempel varer som er hensatt steder de ikke skal stå. I tillegg er det en del varer på gulv som venter på å settes i hyller eller er plassert på gulv da det ikke er plass i hyllene. Ettersom butikken er relativt trang i utgangspunktet, blir slike påfyllingsvarer litt i veien.

Det er bra belysning i det meste av butikken, så varene i hyllene kommer greit frem. Over fryserne på gulv innerst i butikken er det satt opp en del hyller for å få ekstra eksponeringsplass. Produktene over har stort sett ingenting med frysevarene under å gjøre, men gir godt med ekstra eksponering. Man mister litt overblikket ved å tette dette rommet over fryserne, men det er fin utnyttelse av plassen. Det er i tillegg satt opp ekstra belysning på disse hyllene, som fungerer bra.

Butikken som medium

Det er satt frem en del handlevogner med nedsatt varer som fungerer greit, og er greit merket.

Innerst i butikken var det satt frem en kjøl med varer til nedsatt pris på grunn av dato. Her savnet vi en tydeligere kommunikasjon ettersom det ikke var merket noe sted at dette var datovarer, bortsett på selve produktene som lå oppi. En prisplakat med «Pinnekjøtt lam» hang over, men stemte ikke med varene.

En annen kjøl hadde pølser med riktig priskommunikasjon over, men denne var ganske slunken. I tillegg hang det vaskemidler på selve kjøleren som så ut til å være i bruk i forbindelse med renhold. Fint å se de er aktive på renhold, men slike midler bør vel ikke ligge fremme på denne måten, og så tett på matvarer.

En siste ting var prisplakatene som vi regner med de printer ut selv. Flere steder var disse ganske blasse, så her tyder det på lite toner eller problemer med printeren.

Hygiene

Bortsett fra litt rot her og der, så opplevde vi butikken som ren og fin. Vi fant ikke noe søl eller skitne flater, hverken på gulv, i hyller eller i kjølere.

Bra belysning over det hele.

Personell

Det var greit med ansatte i butikken, og et par av dem jobbet med varepåfylling. En av dem hilste på oss da vi passerte, og det setter vi alltid pris på.

Alle fremstod blide og høflige, og vi fikk god hjelp da vi ba om dette. Alle ansatte bar korrekt uniform.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var ganske åpent og med grei oversikt. Det var en kasse som var bemannet da vi kom dit, men da det hopet seg litt opp med kunder, ble en kasse til raskt åpnet.

En bruskjøl imellom kassene var ganske rotete og litt dårlig merket. En slik impulsplass er viktig, og burde vært mer velfylt og systematisert.

Vi ble raskt og effektivt ekspedert av en hyggelig person i kassa. Kort vei ut til parkering.

Konklusjon:
  • En grei butikk med et fint utvalg.
  • Noe trangt og litt rotete her og der.
  • Bra varetrykk og hyggelige ansatte.
Powered by Labrador CMS