Butikktesten

Iøynefallende: Denne eksponeringen syntes testerne var veldig fin og gjennomført, med tydelige priser.

Oser av inspirasjon og matglede

Butikktesterne mener Meny Colosseum virkelig har tatt ut sitt potensial. Her får man en følelse av noe ekstra.

Publisert Sist oppdatert

Meny Colosseum:

  • Besøkt: Tirsdag 9. februar kl. 13:00
  • Fasade/inngang/kasse 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon
  • og butikken som medium 5 av 5
  • Hygiene 5 av 5
  • Personell 5 av 5
  • Totalt: 19 poeng

Meny Colosseum ligger på Majorstua, sentralt i Oslo. Dette er et av knutepunktene i Oslo med en rekke kontorlokaler og butikker. Selve butikklokalet ligger i andre etasje på Colosseum senter. Det er gratis parkering for betalende kunder til butikken.

Fasade/inngang

Butikken er godt synlig med en gang man kommer inn hovedinngangen på senteret, med et svært åpent inngangsparti. Inngangspartiet oppleves som svært ryddig, og både handlekurver- og vogner står pent plassert. Det første vi blir møtt av ved inngangen er en rekke flotte torg i frukt- og grøntavdelingen. Torg i trestruktur som bugner av varer, med tydelige prisplakater med produktbilder både i forkant og over torgene.

Vi merker oss den iøynefallende og store utstillingen med appelsiner, klementiner og en egen juicepressemaskin. Veldig fin og gjennomført med tydelige priser. Ved de flotte hyllene i tre som bugner av urter samt tilbehørsprodukter til salater, finner vi et stort torg med et bredt utvalg av frukt og grønt. Det er plassert et display med flytende urter – et spennende produkt man ikke finner i de fleste butikker. I tillegg legger vi merke til en spennende utstilling i forbindelse med det kinesiske nyttåret, med bilder av at butikken har laget flotte utstillinger av frukt- og grønnsaker. Deretter er det bare å fortsette innover den flotte frukt- og grøntavdelingen.

Sortiment/varepresentasjon

Meny-butikken er svært stor og åpen, og har et utrolig bredt vareutvalg. Varetrykket oppleves som godt og ryddig. Innerst i lokalet finner man både en bemannet ferskvareavdeling delt inn i fisk, kjøtt og varmmat, samt en utrolig flott ostedisk med rikelig utvalg og sameksponeringer. Butikken oppleves som lett å orientere seg i, med tydelige kategoriskilt. Både inngangsdelen og kassaområdet oppleves som åpent, og skaper både et godt første- og sisteinntrykk. Det er god plass mellom reoler og torg, slik at butikken oppleves oversiktlig, åpen og luftig.

Butikken som medium

Meny Colosseum oser av inspirasjon og matglede fra start til slutt, og har virkelig tatt ut sitt potensial. Hele veien finner du flotte eksponeringer – både små og store – og ingen avdelinger er glemt. Her får man en følelse av noe ekstra. Ikke bare er det hyggelig og spennende å gå rundt i butikken, man blir også inspirert.

Ostedisken skiller seg spesielt ut med et innbydende og bredt utvalg. Selve varepresentasjonen er upåklagelig, med gamle melkespann, store runde parmesanoster, planter og fantastiske sameksponeringer plassert i overkant av kjølerne med marmelader, honning, kjeks og ostekniver. I overkant finner vi skilt som informerer om de ulike ostene. Hele avdelingen oppleves som lun, varm og hyggelig, og skaper matglede og mye inspirasjon. Det er også plassert en stor kjøler med en rekke ulike tapasprodukter ved avdelingen, noe som passer som hånd i hanske.

Rundt om i hele butikken finner vi en rekke ulike frittstående eksponeringer i trehyller og på bord, som virkelig skaper en flott, varm og eksklusiv stemning. Et eksempel er trehyllen med italiensk grissini, der det er stablet kjeks i trekasser ved siden av.

De ansatte har utnyttet tomme vegger og søyler til flotte eksponeringer, som bingen med tortillachips, samt eksponeringen med Jacob’s Utvalgte sjokoladetrøfler, som begge står rundt en stor søyle. Begge hadde tydelige prisplakater med bilde av produktene.

I avdelingen meieri og ved kaffe, finner vi et svært flott og stort torg i trekasser og kurver som er fylt med Sigdal sitt utvalg av knekkebrød. Veldig forseggjort og iøynefallende, med topplakat som kommuniserer «takk for at du velger lokalmat». Lokalmat og matskatter fra Norge har fått mye plass og kommunikasjon rundt om i butikken, noe som oppleves svært positivt, og er tatt ut på en rekke forseggjorte eksponeringsplasser. Eksempler på dette er seksjonen med en rekke hyller som er pyntet med flotte plakater, trekasser og fine rekvisitter, samt et håndskrevet skilt som kommuniserer «Matskatter fra Norge – Meny Colosseum anbefaler...». Matskattene møter deg i hele butikken, blant annet på flere av endereolene, der det er satt opp eksponeringer i tre og kasser som virkelig gir en eksklusiv følelse. I avdelingen med mineralvann er det dedikert en egen kjøler med drikke fra rundt om i Norge.

Mineral- og ølavdelingen imponerer, og får selv en ikke-øldrikkende mystery shopper til å ønske å prøve en av de mange spennende sortene. Vi legger merke til store, flotte og kreative eksponeringer i avdelingen, slik som alle trekassene som er stablet opp som hyller og fylt opp med Coca-Cola-flasker, samt Egge juice. En endereol har en kjøler fylt opp med kalde Happy Days pilsner, samt at det er plassert 4-pack på hyller i overkant. Her tenker man forbrukerrettede situasjoner!

Vi må trekke for to av kampanjediskene i avdelingen med fryst mat. I den ene endedisken med kampanje for bringebær var det kun to facinger med bringebær, mens resten var fylt opp med Crispy Duck, and og reinsdyr. I kampanjedisken til Lofoten panerte produkter var det ingen panerte produkter – kun laks og ørret fileter. Vi må også trekke for at 1/3-pallen med Oatly ikke hadde tilhørende pris.

Hygiene

Butikken fremstår som svært lys, ryddig og ren. Det er ikke mye å sette fingeren på. Vi finner ikke noe søppel, rot, varer på gulv eller søl ved ferskvarediskene. Alle flater både på gulv og i disker er godt rengjort.

Personell

Det er mange ansatte i butikken, og alle bærer korrekt uniform. Vi får god hjelp når vi spør om en vare. På et sted som dette forventer vi tross alt ekstra god service – og det fikk vi. Alle ansatte rundt i butikken virker dyktige, og varepåfyllingen finnes ikke sjenerende. Ved de selvbetjente kassene blir vi møtt av en svært serviceinnstilt mann, som oppleves oppmerksom for de som ser ut å trenge hjelp. Han åpnet porten for oss da vi var ferdige, og ønsket oss en fin dag videre.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet er åpent og fint. Det er en rekke betjente kasser, og et selvbetjent kassaområde, som mange velger.

Konklusjon:
  • En stor og flott butikk som tilbyr kundene sine høyeste kvalitet av matglede og inspirasjon.
  • Med flotte eksponeringer, fokus på lokalmat og matskatter, ferskvareavdeling og gode sameksponeringer som går gjennom hele butikken, er det ingen tvil om at det ligger mye arbeid og tanke bak gjennomføringen.
Powered by Labrador CMS