Butikktesten

Oversiktlig: Frukt- og grøntavdelingen er åpen og oversiktlig.

– Personalet var serviceinnstilte og kunnskapsrike

Spar-butikken på Flateby er ikke av de største butikkene og enkelte steder er det trangt å passere. Den får totalt 15 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Spar Flateby:
  • Besøkt: Onsdag 14. april kl. 14.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 3 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Poeng: 15 poeng

Spar Flateby ligger i Flateby i Enebakk kommune. Butikken er tilknyttet et grendesenter med blomsterbutikk, frisør og restaurant. Butikken ligger i et område med spredt bebyggelse ved hovedvei, men er litt vanskelig å få øye på da fasaden ikke har inngang mot hovedveien men på siden av bygget.

Fasade/inngang

Fasaden er tydelig merket med kjede og åpningstider. Det er satt opp flere gatebukker med tilbud langs hovedveien, noe som lettere kan dra kunder inn. Det er gratis parkering i tilknytning til butikken.

Uteområdet er ryddig og rent. På veggen ved inngangen er det plassert tre tilbudsplakater. Kundeaviser, panteautomaten og et blomsterstativ er plassert i forgangen, sammen med vask og håndsprit.

Sortiment/varepresentasjon

Vareutvalget i butikken er bra, med tanke på størrelsen. Varetrykket er noe varierende, og det er få eksponeringer som bugner av varer. Det er flere halvfulle eksponeringer, men særlig druer, kjøtt og pølser og påleggssalater hadde dårlig varetrykk. Varene er gjennomgående presentert på en ryddig og oversiktlig måte.

Butikken som medium

Butikken er ikke av de største og enkelte steder er det litt trangt å passere. Plassen rundt torg og mellom reolene er noe begrenset. Pop-upen med Throw No More-appen vitner om fokus på matsvinn.

Det første som møter oss er frukt- og grøntavdelingen, men her er skapet med juice, brødhyllen, sjokkere med lomper og frysepulver plassert, i tillegg til to frysere. Det vitner om at det er mye som skal inn på liten plass. Vi savner kanskje noe som får kunden i shoppemodus. Alle eksponeringer i frukt og grønt er ryddige og varefremstillingen innbydende med tydelig prismerking. Spesielt godt liker vi de dekorative prisplakatene med bilde av produktene. Fra frukt- og grøntavdelingen strekker hyllerekken med pålegg, fisk og kjøtt seg helt til delikatessen. Det er positivt å ha kjøttvarer så nært frukt og grønt. Dessverre finner vi flere skapdører som står halvåpne, noe som kan forringe kvaliteten på varene. Her finner vi også en kjøler med lokale produsenter som skinkestek fra Skjeggerød, pølser fra Åkeberg Skoglunn og Jens Eide og lapskaus og servelat fra Vossakjøt. Lokale produkter bidrar til å gjøre butikken unik og kan gi et konkurransefortrinn.

Innerst i butikken finner vi «Vårt Kjøkken» som tilbyr burgere, taco-bagetter og kylling fra varmeskapet og en ferskvaredisk med ferdige lunsjkaker, kyllingvinger, omelett og lapskaus. Ingen tvil om at varmmat er et satsingsområde her. Vi vil tro at en stor del av kundegruppen er lunsjkunder og typiske på farten-kunder. Det er bra å tilpasse seg målgruppen i egen butikk. Salget av varmmat øker og ferdigmiddager blir mer og mer populære. Så dette vil vi tro er en populær avdeling. Dessverre er den innerste disken delvis skjult av skapet med ferdigmat.

På veien mot kassen blir vi påminnet om at det er mye som skal inn på liten plass. Her møter vi en frysedisk med skalldyr plassert foran et stativ med tegnesaker, kosmetikk og sokker, vegg i vegg med meieriavdelingen. Denne delen av butikken føles uoversiktlig – i tillegg til at det er svært trangt. Plassen mellom reolene er også trang, og det er vanskelig å passere hverandre. Et av skapene med iskaffe er ødelagt. Det står fortsatt produkter i skapet, men det er festet lapp på døren om hvor man kan finne iskaffe.

Hygiene

Butikken oppleves gjennomgående som ren og ryddig. Gulvene er rene, og vi finner ikke rot eller tomemballasje.

Belysningen i butikken er noe variabel. I meieri er belysningen svært god og varene kommer godt frem, mens i kjøleskapet med kjøtt, pølser og ferdigmat, egg og ost er belysningen svak og det er vanskelig å få øye på produktene inni.

Alle ansatte bærer korrekt antrekk. Vi finner ingen varer med dårlig kvalitet som trekker ned helhetsinntrykket.

Personell

Det er hektisk og flere som jobber med å fylle på varer. Vi får god service når vi ber om hjelp, så kompetansen er det ingenting å utsette på.

Kasse/utgangsparti

Det er god plass i utgangspartiet. Alle impulsvarer er tydelig merket med pris, men varetrykket kunne vært bedre.

En av kassene er betjent når vi ankommer kassen. Ekspeditøren er blid og serviceinnstilt, og vi blir raskt ekspedert når det er vår tur. En fin og hyggelig avslutning på handlerunden.

Konklusjon:
  • En butikk med bra vareutvalg, men et noe varierende varetrykk. Utvalget i ferskvarediskene var bra og et pluss for varmmat.
  • Plassen var begrenset både mellom reoler og torg, og det var til tider trangt å passere.
  • Belysningen var noe varierende, god i meieri, men dårlig i kjøtt og ost.
  • Personalet var serviceinnstilte og kunnskapsrike.
Powered by Labrador CMS