Butikktesten

Synlig: Fasaden er tydelig markert med flere logoer og plakater.

Ren og fin Rema

Rema 1000 Nesbru var en fin butikk med bra beliggenhet.

Publisert Sist oppdatert

Rema 1000 Nesbru:

  • Besøkt: Fredag 21. mai kl 12.00
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 4 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 16 poeng

Rema 1000 Nesbru ligger sentralt på Nesbru i Asker. Området består av en del industri, andre butikker og noen boliger. Butikken har stor gratis parkering utenfor og ligger sentralt til, slik at det er enkelt å stoppe innom om man bor i området.

Vi tar turen fredag før pinse for å se om butikken er klar for storhandling i forkant av langhelgen som venter.

Fasade/inngang

Fasaden er tydelig markert med flere logoer og plakater. Foran inngangen (utendørs) er det plassert pallestabler med blomster og tydelig prismarkering. Plakateringen på bukker og på vegg er ryddig og gir et bra førsteinntrykk.

Selve inngangen er noe trang når det er mye kunder, men fungerer greit. Butikken deler lokalet med et apotek, som ligger like innenfor inngangen.

Selve butikklokalet er ganske stort og frukt- og grøntavdelingen, som er første avdeling, er åpen og fin og gir mer plass når man er kommet inn.

Sortiment/varepresentasjon

Stort butikklokale gir også stort vareutvalg. Butikklokalet er relativt oversiktlig med flere åpne felt underveis, som gir god oversikt.

Varetrykket er bra over det aller meste, men noen hull her og der finner vi. Nå jobbes det på spreng med varepåfylling i det meste av butikken, med mange ansatte på plass. Det er positivt, men utfordringen er at vi besøker butikken klokken 12, og kundetrafikken har tatt seg kraftig opp med mange kunder i butikken samtidig. Dette kombinert med varepåfylling, vogner med papp, varer stablet på gulv og så videre gjør at gangsoner fort blir sperret, og det er vanskelig å ta seg frem. Dette gjelder kun enkelte områder i butikken. Mulig vareleveransen er slik at man ikke har mulighet til å fylle opp tidligere, men på en fredag før langhelg hadde det helt klart vært mer optimalt om mer av varepåfyllingen hadde vært ferdig tidligere (om mulig).

De stedene det ikke pågikk varepåfylling, var det bra med plass mellom reolene, og stort sett bra varetrykk. Et par steder var det litt slunkent, som eksponeringen med oppskårne meloner og i fryseren med iskrem på partikjøp.

Butikken som medium

Remas kampanjemateriell var benyttet flere steder med «1000 grunner til å handle på Rema»-tematikken. Egne plasser til dette materiellet fungerte fint over blant annet frysere og kjølere og i frukt- og grøntområdet.

Kampanjeprodukter var tydelig markert med egne prisplakater, og enkelte steder var det tatt mer ut med egne eksponeringer og dekorert med flere av samme tilbudsplakat for å fremheve tilbudet. Dette fungerte fint, og var effektivt.

Et par steder var det rigget til gulvtorg med litt forskjellige varer, og spesielt ved kasseområdet var det et stort gulvtorg. Alle varene på torgene var priset såvidt vi kunne se.

Hygiene

Bortsett fra litt rot i forbindelse med varepåfylling, opplevdes butikken ryddig og fin. Den søpla vi fant var i forbindelse med varepåfyllingen, og vi regner med at dette ble fjernet straks de var ferdige.

Butikken opplevdes ren og fin, med rengjorte flater både på gulv og glassflater.

God belysning i butikken fikk varene godt frem.

Personell

Det var som nevnt mange på jobb denne dagen, hvor de aller fleste jobbet med varepåfyllingen. Alle var korrekt antrukket.

Selv om de fleste var opptatt med varepåfylling, så vi ved flere anledninger at kunder ble hjulpet til å finne riktig vare og så videre. Alle var blide og serviceinnstilte.

Det var også flere tilfeller av at de ansatte tullet seg imellom med mye latter og humor, som skapte en god stemning i butikken.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var stort med mange kasser og bra med plass. Her var det også ryddig og oversiktlig. Det eneste vi trakk litt for her var to store kurvvogner med postpakker som dekket deler av godteriavdelingen.

Da vi ankom kasseområdet var det to åpne kasser, og det dannet seg ganske lang kø. Det tok ikke mange sekundene før de åpnet to kasser til, og fikk tatt trafikken raskt unna.

Kort vei til utgang fra kasse-området.

  • En fin butikk med en bra beliggenhet.
  • Bra varesortiment, og relativt bra varetrykk.
  • Noe trekk for i overkant mye varepåfylling samtidig som det var mange kunder i butikk. Varepåfyllingen gjorde at det stod mye varer rundt på gulv, og papp ble liggende på frysere og rundt på eksponeringer.
  • Ellers opplevdes butikken ren og fin, og med hyggelige ansatte.
  • Effektivt kasseområde, og stor parkering.
Powered by Labrador CMS