Butikktesten

Fint: Ryddig og fin inngang med tilbudstorg rett innenfor porten.

– Vi følte oss ekstremt velkomne

Butikktesterne følte seg velkomne til Coop Mega Carl Berner. Med en flott butikk og hyggelige ansatte, ga det 19 poeng.

Publisert Sist oppdatert

Coop Mega Carl Berner:
  • Besøkt: Fredag 30. april kl. 12.00
  • Fasade/inngang/kasse: 5 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4 av 5
  • Hygiene: 5 av 5
  • Personell: 5 av 5
  • Totalt: 19 poeng

Coop Mega Carl Berner er en helt ny butikk på Carl Berner i Oslo. Butikken ligger i et nytt bygg, meget sentralt rett overfor det største knutepunktet på Carl Berner. I bygget ligger også et apotek og Kaffebrenneriet. Det meste av busser og trikker stopper like utenfor, og det er parkering på parkeringsplass bak bygget og i garasje. Så vidt vi kunne se var begge betalingsparkering, men på en såpass sentral plass i Oslo er det godt gjort å ha parkering i det hele tatt.

Butikken var greit synlig med logoer utenfor bygget fra flere sider.

Fasade/inngang

Innenfor dørene til dette «minisenteret» er Coop Mega-butikken den som tar mest plass og synes best fra begge inngangene. Fasaden til selve butikklokalet er helt åpent med opplyste logoer slik de nyere Coop Mega-butikkene er. Butikklokalet er åpent og lyst, og man får enkelt oversikt allerede før man går inn.

Første avdelingen innenfor portene er frukt og grønt, med god plass og velfylte torg. Et tilbudstorg med mango er det første som treffer oss, og det gir dermed også en rask stoppeffekt. Stoppeffekt tidlig i butikken er alltid bra, slik at kunden ikke raser for langt inn før hun eller han starter å handle.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken har en fin størrelse, god belysning og god plass mellom reolene. Det gjør at man får en god oversikt over hele lokalet.

Innerst finner vi ferskvarediskene, og opplyste kjøleskap og fryseskap langs veggene før og etter.

Det er bra varetrykk over det hele, og svært få hull å finne. Det jobbes med varepåfylling flere steder, og man har greie rutiner på håndtering av tomemballasje og varer som skal inn i hyllene. Vi finner ikke noe som er feilplassert på gulv eller ligger og slenger.

Vi besøker butikken en fredag, så varepåfyllingen er viktig for å være klare for helg og helgehandelen. Ved frukt- og grøntavdelingen er det flere reoler med mat i farta-varer, med en snarvei til kassene for de som skal bare ha noe raskt.

Butikken som medium

Butikken har det nyeste konseptet til Coop Mega og vi liker utformingen på det. Tydelig og fin skilting, og litt artige innslag innimellom kategoriene, som for eksempel «Den som smører godt, kjører godt» ved smøret og så videre.

Pappfigurene av ansatte med plakater har vi også sett i andre Mega-butikker og de gir en veldig fin atmosfære og nærhet til kunden. Plakatene ønsker oss velkommen, de dukker opp flere steder i butikken og tar farvel ved kassene.

Endereolene er benyttet flere steder til tilbudsvarer eller fokusprodukter.

Alle varer er godt merket, og tilbudsvarer kommer godt frem.

Hygiene

Butikken fremstår meget ren og ryddig. Alle flater er skinnende rene, og vi finner ikke noe søppel eller varer som er feilplassert.

Panteområdet er utenfor selve butikklokalet (rett bortenfor kassene), og her er det også rent og pent.

Belysningen er meget god over det hele, og får varene godt frem.

Personell

Det var mange ansatte på plass i butikken, og de fremstod meget høflige og blide. Som ny butikk i området er det viktig at kundene føler seg velkomne, og det gjorde de absolutt her. Vi fikk et hei fra de ansatte når vi passerte dem tre eller fire ganger i løpet av handlerunden, som gjorde at vi følte oss ekstremt velkomne.

Vi bevitnet også en fra ferskvare som virkelig gikk all in for å hjelpe en kunde med å finne en vare han trengte. Hun fulgte han rundt flere steder, og da de fant ut at de ikke hadde varen (et type kjøttstykke), så anbefalte hun gode erstatninger for kunden (som endte med å kjøpe nettopp det). Alle de ansatte bar korrekt uniform.

Kasse/utgangsparti

Kasseområdet var stort og åpent, med god plass mellom kassene.

To store felt var allokert til selvscanning, men kun ett av disse var åpne da vi var der. Dette var uansett nok til å ta unna den trafikken som var der da.

Vi valgte den betjente kassen, og fikk god og rask hjelp av en hyggelig dame.

  • En meget flott butikk, med et godt vareutvalg og mange fristelser.
  • Delikate og åpne lokaler og meget hyggelige ansatte.
  • Denne butikken vil nok tiltrekke seg mange nye kunder fra området fremover. Håper de klarer å opprettholde den gode standarden.
Powered by Labrador CMS