Butikktesten

Synlig: Fasaden fremstår som oversiktlig og med god og tydelig merking av Kiwis profil og åpningstider.

– Vi møtte på hyggelige medarbeidere

Butikktesterne syntes Kiwi Sorgenfrigata var en flott, gjennomført og ren butikk, der du finner alt du trenger til ukeshandelen.

Publisert Sist oppdatert

Kiwi Sorgenfrigata:
  • Besøkt: Fredag 20. august kl. 16:30
  • Fasade/inngang/kasse: 4 av 5
  • Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 4,5 av 5
  • Hygiene: 4,5 av 5
  • Personell: 4 av 5
  • Totalt: 17

Kiwi Sorgenfrigata ligger i gaten med samme navn – sentralt på Majorstuen i Oslo. Her finner man en rekke butikker, restauranter og leiligheter samt bedrifter som holder til i nærliggende område. Det er ingen parkering i forbindelse med butikken, men da mange bor og jobber i nærheten, samt at det er et godt kollektivtilbud, vil vi tro mange kommer til fots.

Fasade/inngang

Fasaden fremstår som oversiktlig og med god og tydelig merking av Kiwis profil og åpningstider. På to bukker utenfor butikken, samt på fasaden, er det tydelig profilering av billig hverdagsmat. Det er satt opp en rekke binger som bugner av varer ved inngangen med nudler, havregryn, mellombarer og så videre. Rundt en søyle er det satt opp et display med Zeroh saft fra Lerum, Fiberstykker fra Bakehuset, samt fargerike og flotte blomster og planter. Videre innover selve inngangen av butikklokalet finner vi mineralvann, før man fortsetter inn i frukt- og grøntavdelingen.

Sortiment/varepresentasjon

Butikken er av middels god størrelse for å være en Kiwi-butikk, men vi opplever at det er lett å få god oversikt. Det er rent, ryddig og godt belyst både i tak, kjølere og kjøleskap.

Vi opplever at det er noen varer på gulv, men dette er ikke svært forstyrrende. Varepåfylling gjøres på en god og effektiv måte. Det er et nokså bredt varesortiment. Varene i butikken er pent og ryddig plassert i hyller og frittstående eksponeringer, med et godt varetrykk og god prismerking. Vi finner få hull.

Butikken som medium

Vi møtes av fargerike torg og hyller som bugner av flotte varer i frukt og- grøntavdelingen. Denne avdelingen er innbydende, ryddig og skaper en fin atmosfære med de fargerike eksponeringene av velfylte og pent eksponerte varer. I avdelingen finner vi også en rekke kjøleskap med mineralvann og smoothier. Dette er lurt å ha i starten av handlerunden, og vi mener det treffer kundegruppen perfekt med denne typen varer.

En kjøler velfylt av farse- og grillprodukter, med sameksponeringsprodukter som ulike former for saus og dressinger, tar seg svært bra ut. Kjøleren og bakveggen er fylt opp med plakater og pop-ups som kommuniserer «Vinn hele handlevognen». På et stativ ved siden av er det lagt frem oppskriftshefter som kommuniserer billig hverdagsmat.

De ansatte i butikken er svært flinke til å utnytte tomme vegger, søyler og områder som ellers ville fremstått som tomme og lite inspirerende. Et eksempel er søylen med Zeroh saft, Bakehuset og blomster. Rundt en annen søyle er det satt opp paller med Old el Paso lefser, Barilla spaghetti og tagliatelle. Eksponeringene har store og tydelige prisplakater.

Over kjøleren med kjøttdeig, fisk, kjøtt og kylling finner vi svært flotte sameksponeringer med blant annet en rekke ulike sauser, marinader, lasagne, grissini og tilbehør til sushi – for å nevne noen. Slike sameksponeringer roser vi, da det gir inspirasjon for kundene, samt gjør handleturen deres lettere.

Endeeksponeringene i butikken er fine og gjennomførte. Vi opplever de fleste som middels store og forseggjorte. Alle er priset, med unntak av enden med Sørlandschips.

De ansatte benytter en rekke frittstående leverandøreksponeringer og vi opplever at de er flinke til å prise disse. Eksempel på dette er pallen med skinke- og baconost fra Kavli.

Hygiene

Butikken oppleves som ren med god belysning. Kurver står pent stablet og gir et ryddig førsteinntrykk ved inngangspartiet.

Enkelte steder opplever vi noen varer på gulv, men jevnt over er det en ren og fin butikk.

Personell

Vi møtte på hyggelige medarbeidere rundt om i hele butikken, og enkelte av dem fylte på varer. I kassen ble vi raskt ekspedert av en hyggelig mann. Alle bar korrekt uniform.

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet oppleves som fint, med godt utvalg av impulsvarer som nøttemix i en binge, druer og pastiller. Det opplevdes dog noe trangt når man stod i kassen.

Konklusjon:
  • Kiwi Sorgenfrigata er en flott, gjennomført og ren butikk, der du finner alt du trenger til ukeshandelen.
  • Vi opplever å møtes av en rekke flotte eksponeringer og fine mersalgsløsninger underveis, som alle er godt priset.
  • Alt i alt en veldig fin Kiwi-butikk.
Powered by Labrador CMS